KLAR FOR LSK: Håkon Skogseid blir trolig en populær spiller på Åråsen hvis han takler Vålerenga-spillerne på denne måten. Her fra tiden i Viking og kampen mot Vålerenga og Harmeet Singh i 2010. Foto:Bjørn S. Delebekk,VG

Skogseid vurderte å legge opp - ble LSK-spiller

Den tidligere Viking-spilleren skrev kontrakt ut 2016-sesongen

Den tidligere Viking-spilleren Håkon Skogseid (27) vurderte å bli heltidsstudent, men en litt for lang sommerferie gjorde at han heller skrev kontrakt med Lillestrøm.

Morten Stokstad
ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

Dagen etter det forsmedelige tapet for Stabæk, der LSK så ut til å ha kontroll på kampen til det gjensto fem minutter, får de hardt prøvede supporterne en opptur med nyheten om at den rutinerte forsvarsspilleren forsterker laget som kun har fem poeng ned til kvalifiseringsplassen.

Fått med deg denne?Stabæk nektet å selge stopper-juvelen til RBK

Vurderte å bli heltidsstudent

Men forsvarsspilleren forteller til VG at han vurderte å bli heltidsstudent etter å ha spilt for danske Odense i vårsesongen. Han skal også ha vært ønsket av Stabæk og Sarpsborg tidligere i sommer, men valgte å si ja til Lillestrøm etter en litt for lang sommerferie.

– Jeg var inne på tanken om å trappe ned for å satse på studier. Men etter å ha hatt den lengste sommerferien siden jeg var 14 år, kjente jeg litt på følelsen. Det er perfekt for meg å kombinere studier på BI med spill for Lillestrøm, sier Skogseid.

Etter mange sesonger i Viking ønsket han uansett å flytte hjem til Oslo-området.

– Jeg var veldig bestemt på å komme hjem etter seks år i Stavanger. Jeg ønsker å være nærmere venner og familie. Jeg kunne også ha skrevet toårskontrakt med Odense, men ønsket ikke det, sier 27-åringen.

Han er ikke redd for at LSK skal bli innblandet i nedrykksstriden. Med ti serierunder igjen er det bare fem poeng ned til kvalifiseringsplassen.

– Det er litt den samme situasjonen som da jeg kom til Odense i vinter. Men både Lillestrøm og jeg er trygge på at dette kommer til å gå bra. Og jeg føler at Lillestrøm som klubb passer meg bra.

Les også: LSK-Bjarmann ønsker å vise frem det aller helligste

– En helt riktig profil for oss

– Håkon Skogseid har en helt riktig profil for oss. Vi er en forsvarsspiller i minus, og trenger noen gode og etablerte spillere til vår unge stall, sier sportsdirektør Torgeir Bjarmann til VG.

FORNØYD: Torgeir Bjarmann mener Håkon Skogseid er en god signering for LSK. Foto:Frode Hansen,VG

Denne sommeren har både Bjørn Helge Riise, Moryke Fofana og Amahl Pellegrino forlatt Åråsen. Inn har Michael Timisela, Malaury Martin og nå Håkon Skogseid kommet. Dermed ser LSK ut til å ha handlet seg ferdig i overgangsvinduet som stenger 18. august (i Norge).

– Vi har snust på Skogseid helt siden han gikk ut av kontrakten med Viking i fjor høst. Deretter dro han til Odense, men nå har han flyttet til Oslo for å studere. Han kommer som Bosman-spiller, forteller Bjarmann.

Håkon Skogseid spilte for Viking fra 2009 til 2014, før han i vinter skrev en kortidskontrakt med danske Odense. 27-åringen har spilt mest høyreback, men kan også bekle midtstopperposisjonen. Før perioden i Stavanger var han innom Stabæk og Notodden.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder