FORNØYDE: LSK Kvinner må til Sveits i 16-delsfinalen i Champions League. LSK-spiss Isabell Herlovsen (til venstre) er skadet for øyeblikket, men vil mest sannsynlig rekke de to viktige kampene. Foto:Helge Mikalsen,VG

LSK Kvinner møter Zürich i Champions League

Trener Riise bet negler: – Vi fryktet jo Wolfsburg

LSK Kvinner slapp med skrekken. Både trener Hege Riise (46) og profil Isabell Herlovsen (27) har klokkertro på avansement i Champions League.

ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

Det norske topplaget var det 21. i rekken som ble trukket opp fra skålen under UEFAs Champions League-trekning klokken 13.30 torsdag.

– Det en motstander vi kjenner lite til, sier trener Hege Riise til VG om motstanderen Zürich.

– Det var vel en grei motstander og en motstander det går an å slå, sier LSK-spiss Isabell Herlovsen.

På grunn av svak seeding får LSK Kvinner hjemmekamp først. Kvinnenes Champions League spilles i motsetning til herrenes, uten gruppespill; kun cupspill som altså starter med 16-delsfinale. Den første bataljen mellom LSK Kvinner og Zürich finner sted 7. eller 8. oktober.

– Sveits har et godt landslag, men de fleste spillerne spiller enten i Tyskland eller Sverige. Per nå vet vi lite, men det skal vi gjøre noe med, sier den tidligere landslagsprofilen, som mener laget fikk en «fin trekning».

Fryktet Wolfsburg

Gultrøyene risikerte å trekke flere storkanoner. Franske Lyon, med landslagsspiss Ada Hegerberg på laget, tittelholder FFC Frankfurt,Wolfsburg, med Caroline Graham Hansen, og svenske Rosengård, med fem ganger Gullballen-vinner Marta på laget, for å nevne noen.

Les også:... men LSK-investor vurderer å trappe ned jentesatsingen i klubben

– Vi fryktet jo Wolfsburg da alle de andre kanonene ble trekt før oss, sier Riise – rett etter å ha fulgt trekningen fra Åråsen stadion sammen med spillere, støtteapparat og sponsorer.

– Det var på tide at et norsk lag fikk en antatt lettere motstander. Vi er jo kjent med å trekke de gode lagene, sier Herlovsen.

Hun er for tiden ute med en tåskade, men er sikker på å rekke de viktige Champions League-kampene.

– Det går fremover. Jeg har begynt å løpe og slikt, og skal prøve litt fotball til uken. Kampene er jo om en god stund, så det bør jeg rekke. Jeg er ikke bekymret for det, sier Herlovsen.

Skadefri

TRENER: Hege Riise i LSK Kvinner. Foto:Jostein Magnussen,VG

Tar LSK Kvinner seg videre vil de allerede da ha gjort et bedre resultat i Champions League enn for to sesonger siden. Da røk de ut allerede i første utslagsrunde etter at de tapte 1-8 sammenlagt mot Malmö (nå Rosengård).

Det ser lysere ut for klubben nå enn det gjorde da, mener Riise.

– Både i forhold til motstander og troppen vi har nå kontra da. Klarer vi å ha en skadefri tropp om en måned, føler jeg vi har en god mulighet, sier hun.

PS: Ada Hegerbergs Lyon møter polske Medyk Konin. Caroline Graham Hansen og Wolfsburg møter serbiske Spartak Subotica. Bayern München og Nora Holstad Berge møter FC Twente fra Nederland.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder