LSK sparer over én million i lønn på å slippe 32-åringen nå

TIL AALESUND?: Bjørn Helge Riise takker publikum etter kampen mot Sandefjord tidligere i sesongen. Nå kan Riise være ferdig i Lillestrøm. Foto:Vegard Wivestad Grøtt,NTB scanpix

Bjørn Helge Riise blir AaFK-spiller

Under to måneder etter at kona tok et knallhardt oppgjør med hjembyen og Aalesunds Fotballklubb, blir Bjørn Helge Riise (32) igjen AaFK-spiller.

 • Wegard Bakkehaug
 • Morten Stokstad
 • Jørund Wessel Carlsen

Artikkelen er over fem år gammel

Aalesunds administrerende direktør Henrik Hoff fortalte VG onsdag ettermiddag at klubben har innkalt til en pressekonferanse samme kveld for å presentere en ny spiller.

Ifølge Sunnmørsposten skal det dreie seg om Bjørn Helge Riise. Også VG får opplyst at det er LSK-backen som presenteres. Kun en medisinsk test kan stoppe overgangen.

– Dette har jeg ingen kommentarer til, sier AaFKs klubbdirektør Henrik Hoff til lokalavisen.

LSKs sportsdirektør Torgeir Bjarmann sier til VG at han ikke kan si så mye på nåværende tidspunkt, men at han «kanskje kommer sterkere tilbake».

– Er det riktig at dere har sluppet Bjørn Helge Riise til Aalesund?

– Det kan jeg ikke kommentere på nåværende tidspunkt, svarer Bjarmann.

Riises kontrakt med Lillestrøm går ut etter denne sesongen, og han kan derfor signere for andre klubber som Bosman-spiller fra 1. juli. For to uker siden uttalte han til VG at han ikke hadde hørt noe fra LSK om forlengelse av kontrakten. Siden har Riise fått et nytt kontraktsforslag av romeriksklubben.

Sparer over én million

32-åringen er LSKs desidert best betalte spiller. Etter det VG får opplyst sparer romerikingene over én million i lønn på å slippe backen nå.

Meldingen om den mulige overgangen kommer under to måneder etter at Riises kone Lena tok et tøft oppgjør med både Ålesund by og Aalesund FK. I en blogg karakteriserte hun AaFK som «grådige» og levnet gamleklubben liten ære etter at ektemannens drømmeovergang til Manchester City ble spolert i februar 2002. Hun forteller også om svært ubehagelige brev i postkassen som endte med at politiet ble koblet inn.

Tidligere har også storebror John Arne Riise vært i gjentatte konfrontasjoner med gamleklubben og daglig leder Henrik Hoff.

«Pga mangelen på kunnskap om hva som faktisk hadde skjedd i kulissene de siste månedene, la de fleste Bjørn Helge og Riise familien for hat. Stemningen som bygget seg opp i byen var til å ta å føle på. Bjørn Helge, jeg og resten av familien holdt oss stort sett inne i huset på Hessa. Vi følte rett og slett ikke at det var trygt å gå ut. En dag lillesøster Amalie skulle løpe bort i postkassen kom hun tilbake med et mystisk brev. Jentene ble sendt ut av rommet, og Thormod åpnet. Brevet var fylt med et hvitt pulver og et ark med bildet av en person som var hengt. En død person. Politiet ble tilkalt, og fra den dagen hadde vi en politibil som patruljerte frem og tilbake nedenfor huset», skrev Lena Riise i bloggen.

Berit Riise:– Står 100 prosent bak blogginnlegget

Ville ikke til India

– India er for langt unna og ikke et sted jeg ville reist med familien nå. Totalpakken skal stemme - med det sportslige og trivsel for familien. Men John Arne og jeg har snakket sammen om at det kunne vært gøy å spille sammen. Vi får se hva vi velger, sa Riise etter 0-0-kampen mot Sandefjord på spørsmål om det var aktuelt å følge storebror John Arne til India.

– Ingenting er klart. Det har vært interesse fra flere og jeg vurderer mulighetene. Det er også fortsatt aktuelt å bli i LSK, vi er i god dialog, sa Riise til Romerikes Blad tidligere onsdag.

13 år etter at lillebror Riise forlot klubben kan 32-åringen i kveld bli presentert for Aalesund. Senere har Riise vært innom Standard Lege og Fulham. I 2012 vendte han tilbake til Norge og Lillestrøm. Riise står også oppført med 35 landsamper.

Riise pådro seg karantene i bortekampen mot Haugesund lørdag og spiller ikke søndagens hjemmekamp mot Strømsgodset. Han kan derfor han spilt sin siste kamp for LSK.

Mer om

 1. Aalesund FK
 2. Lillestrøm SK

Flere artikler

 1. Supporterleder om Riise til AaFK: - Jeg lurte på om det var noen som spøkte

 2. John Arne Riise begraver stridsøksen med Aalesund

 3. Konas bloggoppgjør: Bjørn Helge Riise drapstruet og hetset i Ålesund

 4. Den utrolige hjemkomsten - 17 år med Riise vs. AaFK

 5. Riise åpner for AaFK-comeback i 2016

Fra andre aviser

 1. Riise åpner for oppsiktsvekkende Aalesund-retur

  Aftenposten
 2. - Bjørn Helge ble kalt horesønn

  Bergens Tidende
 3. - Bjørn Helge ble kalt horesønn

  Fædrelandsvennen
 4. Nå håper Aalesund å gjenforene Riise-brødrene

  Bergens Tidende
 5. Nå håper Aalesund å gjenforene Riise-brødrene

  Aftenposten
 6. John Arne Riise beklager: - På tide at jeg legger feiden død

  Aftenposten

VG Rabattkoder

Et kommersielt samarbeid med kickback.no