GÅR GLIPP AV STORE SUMMER: Vegard Forren er for øyeblikket sammen med landslaget i Stockholm i sammenheng med landskampen mot Sverige. Her fra en treningsøkt mandag. T.h. Magnus Wolff Eikrem. FOTO: Bjørn S. Delebekk, VG.

Forren kunne tjent 50 millioner i Southampton

- Har som mål å komme til en større liga

STOCKHOLM (VG) Vegard Forren (25) ville tjent opp mot 50 millioner kroner hvis han hadde spilt tre år for Southampton.

ARTIKKELEN ER OVER SEKS ÅR GAMMEL

Det får VG opplyst fra en kilde med kjennskap til Forrens overgang til Premier League-klubben.

Men drømmen om suksess i England, og de store pengene gikk i vasken. Likevel gir han ikke opp drømmen om en ny storklubb.

- Jeg har gjort det som er best for min karriere. Men fortsatt har jeg som mål å komme til en større liga. Får jeg sjansen igjen, kommer jeg til å ta den. Og da er jeg bedre forberedt sier Forren.

Tjent godt

Etter hva VG forstår har Forren tjent greit på tur-retur Southampton-Molde. Men han bekrefter at han har gått glipp av «pengebingen».

- Har du regnet på hva du har tapt økonomisk ved å dra fra engelsk til norsk ligaspill?

- Det er ikke noe tvil om at det er ganske mange millioner kroner. Og det økonomiske er interessant for enhver spiller. Jeg kunne tjent godt. Men jeg kunne ikke sitte på tribunen. Jeg måtte spille, sier Vegard Forren.

Møter Zlatan

I morgen kveld får han kjenne litt på europeisk toppnivå. Og føling med Sveriges superstjerne Zlatan Ibrahimovic. Noe helt annet enn tribunen på St. Mary's Stadium. Veien til førstelaget var nærmest umulig fikk han vite av manager Mauricio Pochettino. Argentineren tok over styringen like etter at nordmannen var innkjøpt.

- Det var egentlig en lett avgjørelse å reise hjem til Norge da trener og klubbdirektør fortalte hvor lang veien var til førstelaget. Jeg har alltid var klar på at jeg måtte spille for min egen utvikling, sier Vegard Forren.

Midtstopperen returnerte til Molde for en knapp måned siden uten å ha sparket til ballen i Premier League. Etter hva VG erfarer kostet han Southampton 27 millioner kroner. Molde skal ha kjøpt ham tilbake for ni millioner. Penger milliardærene og klubbeierne Kjell Inge Røkke og Bjørn Rune Gjelsten skal ha lagt på bordet etter ønske fra MFK-trener Ole Gunnar Solskjær.

- Jeg er veldig glad for at de fikk til overgangen, sier Forren.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder