Møter trolig Legia Warszawa neste runde

VIDERE: Molde slo irske Sligo Rovers 2-0 på Aker Stadion. Aliou Coly jublet med trener Ole Gunnar Solskjær etter scoring og avansement i Champions League. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix

Molde videre i Champions League

MOLDE (VG Nett) (MFK-Sligo 2-0, 3-0 sammenlagt) Molde hadde få problemer med å avansere til tredje kvalifiseringsrunde i Champions League. Og slo Sligo Rovers 2-0 på Aker Stadion.

  • Einar Orten Trovåg

Artikkelen er over seks år gammel

Molde gikk hardt ut og presset Sligo Rovers langt tilbake på deres halvdel de første minuttene. Martin Linnes fikk ballen inne i bortelagets 16-meter og scoret greit - selv om ikke skuddet var spesielt hardt.

Det var høyrebackens fjerde scoring i år medregnet serie, cup og europacup.

- Vi startet veldig bra og hadde et stort trykk innledningsvis. Vi kunne også ledet mer enn 1-0. Så hadde Sligo en god periode der de blant annet skapte en del på hjørnespark. De kunne jo ha scoret både ett og to mål den perioden. I 2. omgang hadde vi bra kontroll og Aliou Coly kronet det hele med et flott mål, sier Ole Gunnar Solskjær etter kampen.

Forren tilbake

Vegard Forren spilte sin første hjemmekamp siden returen til Molde fra Southhampton.

HJEMME IGJEN: Vegard Forren (t.v.) i duell med Gavin Peers i kvalifiseringskampen mot Sligo Rovers. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix

- Det var deilig å være tilbake her på stadion. Stemningen var god og supporterne bidro til at vi avanserte. Bortsett fra de siste 35 minuttene av 1. omgang var vi gode i dag. Legia blir en stor utfordring i neste runde, men vi har slått ut gode lag før

Klager ikke

For Sligo Rovers hadde en god periode der de presset på og skapte flere brukbare sjanser fra det 9. til det 16. minutt, men klarte aldri å overliste Ørjan Håskjold Nyland.

- Vi kan ikke klage. Vi kunne ikke gitt mer enn enn vi gjorde. Jeg er stolt over innsatsen vi har lagt ned mot Molde. Vi fikk det vanskelig da Molde scoret allerede etter fem minutter. Da spilte de bra fotball og åpnet oss opp. Men vi ga aldri opp, forklarer Sligos manager Ian Baraclough.

Coly punkterte

2. omgang ble en relativt kjedelig affære. Sligo Rovers skapte bortimot ingenting. Molde hadde full kontroll, men skapte lenge heller ikke mye.

Etter 77 minutter ble det lille håpet irene hadde skutt i senk av innbytter Aliou Coly. Han kombinerte flott med Daniel Chima Chukwu før han banket ballen presist i lengste hjørne fra kanten av 16-meteren.

De norske seriemesterne fra 2011 og 2012 kunne også ha vunnet med større siffer, i kampens siste spilleminutt fikk de en stor mulighet. Men skuddet fra Chukwu ble reddet på streken.

Trolig polsk motstand

Molde møter sammenlagtvinneren av Legia Warszawa og FC New Saints i tredje kvalifiseringsrunde. Legia vant 3-1 i første kamp. Returoppgjøret i Polen spilles i morgen.

- Vi har en stor kamp å se frem til. Men spiller vi som i 1. omgang har vi ikkje sjans mot Legia i neste runde. Vi må spille opp mot vårt aller beste. Det blir tøft. Legia er nok favoritter, sier Solskjær til VG.

Molde har hjemmekamp først i tredje kvalifiseringsrunde, enten tirsdag eller onsdag neste uke. Legia Warszawa og FC News Saints vant henholdsvis den polske og walisiske serien sist sesong.

PS. Magne Hoseth kom inn det siste kvarteret for Molde. Hans første a-lagskamp på to måneder.

Se mer statistikk for Champions League på VG Live.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder