SINT: Tom Nordlie var forbannet etter 0-1-tapet mot Sarpsborg. Foto: Krister Sørbø

Nordlie kopierte Finn Bjelke

KIL-trener Tom Nordlie stjal en idé fra Finn Bjelke og Lyn Oslo. Det resulterte i over 2.000 tilskuere på Gjemselund.

ARTIKKELEN ER OVER TI ÅR GAMMEL

At Lyn sliter med økonomien og trenger folk på kampene, er en kjent historie. Men nøden er kanskje like stor i Kongsvinger. Derfor nølte ikke Nordlie et sekund da han fikk en SMS fra Bjelke med oppfordring til å gå på Lyn-kamp.

- Hehe, jeg endret bare litt på meldingen før jeg sendte den rundt med oppfordring til å gå på Kongsvinger-kamp, sier Nordlie til NTB.

Redaksjonelt samarbeid

Se Eliteserien og OBOS-ligaen direkte på Dplay og Eurosport Player

SMS-aksjonen så ut til å fungere godt. 2.019 tilskuere møtte opp til kampen mot Skeid.

- Folk kom som bare det, og ga penger i bøsser og i det hele tatt, sier Nordlie. Tilskuerne fikk takk for hjelpen da Kongsvinger vartet opp med festfotball og 4-0-seier.

Les også:Økonomisk krise i Kongsvinger

Kan degraderes

- Jeg føler at vi leverer for tilskuerne hele tiden. Jeg synes vi er i stadig utvikling i år. Nå får vi bare håpe vi klarer oss økonomisk, sier Nordlie.

For mens det går over all forventning med klubben rent sportslig, er situasjonen langt mørkere økonomisk. Opprykksplass ved nær halvspilt sesong kan byttes ut med degradering om det blir nedrykk.

- Jeg håper vi kan komme oss over denne kneika og komme videre. Vi håper på å bli blant de fem beste og sikre oss en omspillsplass, men skal kjempe hardt for opprykk, sier hovedtreneren.

Med seg i klubben har Nordlie en rekke ildsjeler. Mens klubber som HamKam har over ti ansatte i administrasjonen, har Kongsvinger bare én.

VGD:Diskuter 12. serierunde i 1. divisjon her

Rørt

- Jeg må si at jeg er rørt over den dugnadsjobben som legges ned i klubben. Dette er norsk idrett på sitt beste, på grasrota. Nå håper jeg bare kommune og sponsorer ser det, og redder oss, sier Nordlie.

- Vi har nesten ikke økt budsjettet vårt før denne sesongen. Vi har økt litt på det rent sportslige, blant annet for å få treninger på dagtid i stedet for på kvelden. I tillegg betalte vi 50.000 kroner for å hente Roger Risholt.

- Jeg er stolt over hvordan spillerne har utviklet seg og ført oss dit vi nå er, sier Tom Nordlie til NTB.

Alt om fotball:Sjekk VG Netts fotballforside!

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder