RYSTET: Marco Van Basten tror på et rystet Frankrike i morgen. Foto: Bjørn S. Delebekk

Van Basten: - Frankrike har fått noe å tenke på

LAUSANNE (VG Nett) Marco van Basten tror Nederlands sjokkseier over Italia har rystet Frankrike.

ARTIKKELEN ER OVER 11 ÅR GAMMEL

VG Nett LIVE:Følg Nederland-Frankrike fredag kl. 20.45

Fredag kveld møter de to fotballstorhetene hverandre i Bern. Nederlenderne er klare for kvartfinale med seier. Fransk tap kan bety at siste VM`s tapende finalist ryker ut av EM.

- Jeg har stor respekt for Frankrike. Men nå tror jeg de har fått noe å tenke på. Vårt spill og vårt resultat mot Italia må ha gjort noe med dem, sier Marco van Basten.

Den nederlandske landslagssjefen mener Frankrikes problem er at de mangler sin tidligere offensive kraft.

- Hvordan skal et lag med så defensiv spillestil som Frankrike hadde mot Romania bli offensive over natten. Og jeg ser heller

LEKEN: Marco Van Basten lekte seg med ballen på torsdagens trening. Foto: Bjørn S. Delebekk

ikke hvilke typer som skal slå til. Før hadde de Thierry Henry. Men han er ikke i form, og har en svak sesong i Barcelona bak seg, sier Marco van Basten.

Nederland-bossen bekrefter at han ikke kommer til å endre startoppstiling fra den forrykende Italia-kampen hvor de vant 3-0. Men at han vil gjøre taktiske grep som skal hjelpe Ruud van Nistelrooy & Co til seier - og avansement.

- Vi har tre poeng og leder gruppen vår. Men det holder ikke til kvartfinale. Vi må ha et godt resultat mot Frankrike. Og vi kommer til å angripe, sier Marco van Basten.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder