Berg: - Selvfølgelig en billig straffe

Iversen sikret RBK-seier mot LSK på omdiskutert vis

LERKENDAL (VG Nett) (Rosenborg - Lillestrøm 2-1) I RBKs kamp nummer 1 000 på øverste nivå i Norge sørget Steffen Iversen for at purunge LSK til slutt måtte gi tapt.

 • Wegard Bakkehaug
 • Anders Park Framstad

Artikkelen er over 11 år gammel

LSK hadde fått med seg poeng hjem fra trønderhovedstaden annenhvert år siden 2003. Den statistikken ødela Steffen Iversen fire minutter før slutt søndag.

VG LIVE!Se alle høydepunktene fra kampen her!

Men det måtte et omdiskutert straffespark til for å sette en stopper for RBK-sløsningen, som startet allerede før pause. Kun fem minutter før full tid gikk innbytter Abdou Razak Traore overende i en duell med Frode Kippe.

VG LIVE!Se situasjonen her!

Dommer Roy Helge Olsen pekte på straffemerket, en avgjørelse ikke alle var enige i.

«Syndebukken» Frode Kippe var skuffet etter kampen. Han hevder at han lå nede da han kom i kontakt med Traore, og avviser at han sparket ham.

- Jeg syns det er en billig straffe og jeg synes ikke dommeren skulle dømt. Jeg stoppet opp og han løp inni meg. Klart det er surt, sier han til VG Nett.

- Det er selvfølgelig en billig straffe. Når det står 1-1 og det er sju minutter igjen skal han være ganske sikker for å blåse straffe, sier trener Henning Berg til VG Nett.

VG Nett-leser:- At det var filming er det ingen tvil om her, at RBK vant fortjent er nok sant men har ingenting med saken å gjøre.Diskutér saken her!

Oppsøkte Olsen

Både Kippe og Berg oppsøkte kampleder Roy Helge Olsen i dommergarderoben etter kampen.

- Det er den samme dommeren som ikke dømte straffe til Bjørn Helge Riise i Bergen og viste ut Vidar Riseth samme sted. Da er det tre situasjoner som ikke akkurat har gått vår vei, sier Berg til VG Nett.

Olsen har følgende kommentar til at LSK-leiren mente straffesparket var feil.

- Fra min posisjon mener jeg at jeg har hjemmel til å dømme da Rosenborgs spiller nummer åtte ble taklet ureglementert. Hvis LSK mener noe annet får de bare si det. Jeg gidder ikke kommentere det.

Men billig eller ikke, Steffen Iversen var iskald fra straffemerket, og satte inn vinnermålet.

VG LIVE!Se Iversens scoring her!

RBK-trener Erik Hamrén er ikke uventet uenig med sin kollega.

- Jeg synes det ser ut som straffe, sier han.

Slet foran mål

Trønderne ble kritisert for å slå for mye langt i e-cupkampene mot Karabakh, men fant tilbake til gamle takter på eget gress før pause. Rosenborg hadde ballen klart mest og raidet opp det ene angrepet etter det andre.

VG LIVE!Se alle rundens scoringer her!

Farlig ble det allerede i åpningsminuttene da et Marek Sapara-frispark fra drøyt 20 meter slo i overliggeren via Otto Fredriksons fingertupper og Trond Olsen fikk ballen i hånda da han skulle avslutte en strålende RBK-kontring alene med finnen i LSK-buret.

VG LIVE!Fyldig referat fra kampen!

MÅLSCORER: Edwin Eziyodawe ga LSK ledelsen på Lerkendal Foto: Arkivfoto: Bjørn Delebekk

Men det var ikke bare foran LSK-målet RBK slet. Etter ti minutter utnyttet kvikke Edwin Eziyodawe en misforståelse mellom Kris Stadsgaard og keeper Rune Almenning Jarstein og satte inn 1-0 i tomt bur på LSKs første sjanse i kampen.

VG LIVE:Se Edwin Eziyodawes scoring her!

Og det kunne lett blitt to mål på to sjanser da Eziyodawe løp fra RBK-forsvaret midtveis i omgangen, men denne gang framsto Jarstein som redingsmann for trønderne.

Resten av første omgang handlet alt om hjemmelaget. Karim Essediri holdt på å sette ballen i eget mål før Roar Strand fikk en «scoring» annullert for offside og Anthony Annan skjøt like utenfor.

Lustig utlignet

To minutter før hvilen klarte ikke LSK lenger å stå imot. Steffen Iversen fyrte løs fra kort hold, ballen traff LSK-keeper Fredrikson og datt ned foran mål der høyreback Lustig dukket opp og satte inn utlikningen.

VG LIVE!Se Lustigs scoring her!

Men da Lerkendal-publikummet ventet på flere mål etter hvilen fortsatte RBK å misbruke gode muligheter. Trond Olsen styrte et innlegg fra målscorer Lustig like utenfor før evigunge Roar Strand traff undersiden av tverrliggeren 11 minutter etter hvilen.

Didier Konan Ya kom inn for å sette fart på hjemmelaget og viste raskt at han hadde friske bein. I løpet av tre minutter skapte han to store sjanser, men ble nektet scoring både da lagkamerat Trond Olsen sto i veien og da LSK-keeper Fredrikson slo innbytterens skudd over med et tigersprang.

Sju minutter før slutt feide Sapara ballen i tverrliggeren, men da hjemmefansen begynte å slå seg til to med ett poeng falt innbytter Abdou Razack Traoré i duell med Frode Kippe og Steffen Iversen satte inn vinnermålet fra straffemerket.

- Et tap er et tap. Vi gjør endel bra i dag, og så er det noen ting vi kan gjøre bedre, oppsummerte Henning Berg etter kampen.

VG LIVE!Se intervjuet med Henning Berg her!

Olivier Occean kom til LSKs eneste mulighet i andre omgang, men Jarstein strakk seg så lang han var og reddet nikken fra kort hold.

LSK-trener Henning Berg satset på ungdommen på Lerkendal og fikk nesten betalt i form av poeng. Da Björn Bergmann Sigurdarson kom inn kort tid før slutt ble han den sjette LSK-spilleren på banen søndag som fortsatt holder junioralder!

- Vi stiller med det beste laget vi har. Det kommer vi til å gjøre også neste helg, var Bergs kommentar da han ble konfrontert med den lave snittalderen.

Mer om

 1. Rosenborg BK
 2. Lillestrøm SK

Flere artikler

 1. Lar seg ikke stresse av RBKs keeperjakt

 2. Lustig: - Føler meg litt som en syndebukk

 3. Jarstein: - Bittert at jeg skal drite meg ut på denne måten

 4. Molde ydmyket Rosenborg med 5-0

 5. Prica: - Vår dårligste kamp i år

Fra andre aviser

 1. Straffe reddet RBK

  Aftenposten
 2. Uten toppscoreren

  Aftenposten
 3. Uten toppscoreren

  Fædrelandsvennen
 4. Rosenborg økte forspranget

  Fædrelandsvennen
 5. Helten ut med skade

  Aftenposten
 6. Følg «nye» RBK live

  Aftenposten

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder