NORSKE FORMSPILLERE: Stefan Johansen (t.v.) har ikke tapt siden 4. februar, Joshua King (midten) står med tosifret antall nettkjenninger i Premier League og Alexander Søderlund er endelig tilbake fra skade. Foto: Reuters / Reuters / AP

Slik vurderer VG de landslagsaktuelle spillerne

MARBELLA/LA MANGA/OSLO (VG) Alexander Tettey og Per Ciljan Skjelbred har takket for seg. Det gir rom for nye ansikter når Lars Lagerbäck tar ut sin første landslagstropp.

Publisert:

Ole Selnæs må stå over fire kamper etter å ha blåst ut mot en assistentdommer i Aserbajdsjan. Markus Henriksen (skulder) og Stefan Strandberg (ankel) sliter med skader og har ikke spilt for henholdsvis Hull og Hannover den siste måneden.

I tillegg til spillerne som var del av Per-Mathias Høgmos siste tropp, har VG tatt en titt på de som bør være på blokken til Lars Lagerbäck før møtet mot Nord-Irland.

Keepere:

6 av 6

Rune A. Jarstein (Hertha BSC): Ligger på 5. plass i Bundesliga og spiller for ligaens beste hjemmelag. Stod nok en god kamp da hovedstadslaget slo Dortmund 2-1 i helgen.

2 av 6

Ørjan H. Nyland (Ingolstadt): Har ikke voktet buret fra start siden Audi-klubben ansatte Maik Walpurgis som hovedtrener i midten av november. Stod sesongens ti første kamper og fikk et innhopp i desember.

4 av 6

Andre Hansen (Rosenborg): Trøndernes sisteskanse har sett solid ut under sesongoppkjøringen på Marbella. Dirigerer med sterk stemme og styrer laget bakfra. Et godt alternativ for Lagerbäck.

Backer:

4 av 6

Jonas Svensson (AZ Alkmaar): Har startet tre seriekamper på rad for AZ Alkmaar. Fikk sin andre 90-minutter i 5-2-tapet mot Feyenoord søndag. Pådro seg gult kort i den kampen.

5 av 6

Omar Elabdellaoui (Hull): Spilte fra start som høyreback i kampen mot Swansea. Hull vant kampen 2-1 og Elabdellaoui ble belønnet med syv av ti på Hull Daily Mails spillerbørs.

3 av 6

Martin Linnes (Galatasaray): Har ikke klart å etablere seg i Tyrkia, og brukes til venstre, høyre og hakket høyere i banen. Syv 90-minuttere som venstreback i cupen, men kun fem starter på 24 kamper i ligaen.

4 av 6

Haitam Aleesami (Palermo): Spilte hele søndagens kamp da Roma kom på besøk. Det endte med 3-0-tap for Aleesami & Co, som nå er syv poeng bak trygg plass med ti serierunder igjen å spille i Serie A. Står oppført med over 2000 minutter i en av Europas fire beste ligaer denne sesongen.

3 av 6

Vegard Eggen Hedenstad (Rosenborg): Meldte overgang fra St. Pauli – hvor han spilte fast – i vinter. Ingen kjempesesong resultatmessig, men har 16 kamper i beina og har et bra toppnivå inne. Farlig på frispark.

Artikkelen fortsetter under videovinduet.

Midstoppere:

1 av 6

Håvard Nordtveit (West Ham): Har ikke vært på banen for West Ham siden 5-0 tapet for Manchester City i FA-cupen, 6. januar. Var ikke i West Hams tropp mot Hull denne helgen. Slet med ankelen i januar og februar. For ett år siden var han på motsatt ende av skalaen.

3 av 6

Even Hovland (Nürnberg): Kom inn i siste ordinære spilleminutt i et defensivt bytte av Nürnberg for å beholde 1-0-ledelsen hjemme mot Bielefeld. Tredjevalg på stopperplass i «Der Club». Ikke overbevist.

2 av 6

Vegard Forren (Brighton): Signerte for Brighton forrige uke etter å ha gått klubbløs i hele vinter. Var ikke i troppen da Brighton slo Derby 3-0 på hjemmebane fredag. Risikerer ny klubbjakt om to måneder.

ENGLANDRETUR: Vegard Forren (29) prøver på ny lykken i Sør-England, denne gangen i Brighton. Trolig gjenstår kun ni kamper av sesongen til den Premier League-jaktende klubben. Foto: BHAFC/Tim Dudding

3 av 6

Tore Reginiussen (Rosenborg): Har vært sliten og stod over torsdag. Søndag var han en del av et RBK-forsvar som ikke slapp til mange sjanser. Reginiussen fremstår som duellsterk og trygg, men motstanden på Marbella har ikke vært all verden.

4 av 6

Gustav Valsvik (Eintracht Braunschweig): Den høyreiste 23-åringen (195cm) har aldri spilt A-landskamp. Teller 17 av 23 mulige starter for laget som lenge ledet 2. Bundesliga i høst. Skaffet straffe da Braunschweig tok poeng mot tabelleder Stuttgart forrige helg.

Les også: Norsk drømmehelg i Fotball-Europa: – Ting blir bedre

3 av 6

Thomas Rogne (IFK Göteborg): Blant Norges fremste stoppere skadefri og i form. Har gjort det bra i Sverige, etter opphold i Celtic og Wigan. Kan bli en nøkkelspiller, men da må fysikken være på stell.

4 av 6

Fredrik Semb Berge (Odd): Allerede tidlig i fjor mente Dag-Eiliv Fagermo at han burde være aktuell for landslaget. Har ikke vært i troppen på over to år og ikke spilt på over tre, men 27-åringen har sett meget bra ut i vinter.

3 av 6

Steffen Hagen (Odd): «Spilletidskongen» i Odd har rukket å bli 31 år gammel. Sørlendingen bærer kapteinsbindet og opptrer som tryggheten selv i Odd-forsvaret. Har samlet fire gule kort de siste fem sesongene, og har fortsatt til gode å måtte stå over en kamp på grunn av kort i karrieren.

3 av 6

Sigurd Rosted (Sarpsborg): 22-åringen er en «outsider» i forbindelse med uttaket. Noterte seg for 24 ligakamper i 2016-sesongen. Duellsterk spiller som det forventes at skal stå frem den kommende sesongen. 14. mars er trolig noe for tidlig.

Midtbanespillere:

5 av 6

Stefan Johansen (Fulham): Toneangivende i et Fulham-lag som ikke har spilt syv kamper (5-2-0) uten å tape siden 4. februar. Vardøværingen har startet hver av kampene sentralt på midtbanan. Kommer trolig til å bli Norges neste kaptein.

3 av 6

Fredrik Oldrup Jensen (Odd): Trolig den norske eliteseriens beste anker i en 4-3-3-formasjon. Har et skarpt overblikk, fin ro med ballen og en tydelig tilstedeværelse. Med Tettey og Skjelbred ute av ligningen åpner det seg rom for Oldrup Jensen.

3 av 6

Jo Inge Berget (Malmö): Befant seg på tribunen fordi han «kjenner det» (et sted på kroppen) da Malmö spilte treningskamp mot Jönköping denne helgen. Spilte imidlertid 84 minutter mot Rosenborg den 5. mars.

5 av 6

Sander Berge (Genk): Etter en solid Europa League-kamp mot Gent, spilte han 90 minutter i 4-0-seieren over Westerlo. 18-åringen har vært på banen i Genks ni siste ligakamper, hvorav de seks siste er fra start.

3 av 6

Martin Ødegaard (Heerenveen): Etter en svært god forestilling mot Go Ahead Eagles forrige helg, ble Ødegaard byttet ut etter 55 minutter i 1-4-tapet mot Excelsior lørdag. 18-åringen klarte aldri å prege oppgjøret.

Se Ødegaards praktpasning som førte til Heerenveen-mål:

4 av 6

Mats Møller Dæhli (St. Pauli): Spilte 70 minutter i 1-2-tapet mot opprykksjagende Union Berlin fredag. Stadig nærmere sitt gamle jeg etter overgangen til kultklubben, som har fått et oppsving de siste ukene

Dæhli om de enorme forventningene (VG+): – Det ble kanskje litt mye en periode

1 av 6

Martin Samuelsen (Peterborough): Har kun startet tre kamper i League One siden ankomsten i januar. 353 minutter er spilt uten at 19-åringen har klart å overbevise i den fysiske ligaen.

4 av 6

Ruben Yttergård Jenssen (Groningen): Få leverer jevnere enn Yttergård Jenssen, som har gått fra å være fast i 2. Bundesliga til å være fast i Æresdivisjonen. Tre målgivende og ett mål er det blitt siden sommeren.

3 av 6

Magnus Wolff Eikrem (Malmö): Fikk 80 minutter i treningskampen mot Jönköpings Södra IF. Scoret i treningskampen mot Rosenborg. Var fenomenal i fjorårets Allsvenskan. Usikker på form.

3 av 6

Iver Fossum (Hannover): Etter en skral senhøst er drammenseren tilbake i startoppstillingen (startet tre av fire siste) til Hannover, som bytter mellom 4-4-2 og 4-2-3-1. Veksler mellom å spille i den sentrale duoen og i den offensive midtbanerollen. Forholdsvis anonym.

4 av 6

Fredrik Midtsjø (Rosenborg): Pål André Helland spår at lagkomisen går en kjempesesong i møte. 23-åringen fra Stjørdal har gjort sakene bra siden sesongslutt, men spørsmålet er hvor indreløperen best passer inn i Lagerbäcks 4-4-2.

3 av 6

Ghayas Zahid (Vålerenga): En av ikke altfor mange ballkunstnere som har tilhold i Eliteserien. Var nær en overgang til Manchester City i vinter, og blir neppe lenge i hovedstaden om han fortsetter å snitte på et målpoeng per kamp (åtte mål og seks målgivende på 28 kamper i 2016).

3 av 6

Anders Konradsen (Rosenborg): Nordlendingen har bekledd både anker- og indreløperrollen for Norges beste lag. Anvendelig type som passer Lagerbäck-profilen og har erfaring fra internasjonal fotball.

Les også: Nå har Norge snart et helt fotballag i 2. Bundesliga

Artikkelen fortsetter under videovinduet.

Angrepsspillere

6 av 6

Joshua King (Bournemouth): Den store norske formspilleren. Bommet på straffe mot West Ham, men bøtet for seg med hat trick. Står med elleve mål i Premier League, åtte har kommet på de siste syv kampene.

4 av 6

Alexander Søderlund (St.-Étienne): Leverte en praktkamp mot Lyon 5. februar, deretter skadet han seg mot Nice. Tilbake de siste 23 minuttene i 2-2-kampen mot Metz søndag. Finner han tilbake til Lyon-taktene, kan han bli en farlig mann for Norge.

3 av 6

Adama Diomande (Hull): Nøyaktig én måned siden sist «Dio» startet når landslagstroppen tas ut. Har ikke scoret siden desember, ei heller bidratt med målgivende. Spilte ikke mot Swansea foregående helg.

3 av 6

Pål André Helland (Rosenborg): Har ikke fått det helt til å stemme i trøndernes kamper på Marbella. Torsdag var RBK veldig svake den tiden han spilte og høyrevingen fikk lite å jobbe med.

Se hvem Helland ikke skal ha med på sitt Eliteserien Fantasy-lag:

4 av 6

Tarik Elyounoussi (Olympiakos): Etter magre år i Hoffenheim, spiller eldstefetter Elyounoussi endelig fra start. Brukes mye på høyresiden. Spiller åttendelsfinale i Europa League mot Besiktas og står med fem mål.

5 av 6

Mohamed Elyounoussi (Basel): 22-åringen spiller fast for sveitsernes flaggskip. De tolv siste kampene han står med spilletid har han krydret med hat trick og tilsammen fem mål og syv målgivende. Formspiller.

2 av 6

Alexander Sørloth (Groningen): Startet 2017 perfekt med mål og assist i 4-1 seieren over Heracles. Får en del spilletid, men er ikke fast i elleveren og må levere flere målpoeng for å overbevise.

3 av 6

Veton Berisha (Greuther Fürth): Spiller som oftest fra start for Fürth, enten i en høyrekantrolle eller som spiss. Meget hardtarbeidende og samvittighetsfull, men leverer for lite foran mål. Tre mål og fem målgivende på 23 kamper.

3 av 6

Fitim Azemi (Maccabi Haifa): Scoret elleve mål på 28 kamper for Bodø/Glimt i 2016. Ble belønnet med en overgang til Israel, hvor Tor Kristian Karlsen er sportsdirektør. Er i likhet med en del andre noe kamprusten, men er en spiller som kan melde seg på.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder