United sloss seg til uavgjort i Russland

(Rostov - Manchester United 1-1) På en forferdelig bane i Rostov kjempet Manchester United seg til et godt utgangspunkt foran hjemmereturen i 8-delsfinalen i Europa League.

ARTIKKELEN ER OVER TO ÅR GAMMEL

Noen sekunders fysisk oppvisning av 1,94 høye Marouane Fellaini og 1,95 høye Zlatan Ibrahimovic ga United det meget viktige bortemålet.

Rostovs utligning gjør imidlertid at det fortsatt er en jobb å gjøre, men russerne er normalt veldig mye dårligere borte enn hjemme, dessuten er viktige Timofei Kalatsjev og kaptein Alexandru Gațcan suspendert på Old Trafford.

Les også: FCK fortsatt ubeseiret hjemme

Rostov er først og fremst råsterke på eget gress, eller hva man skal kalle underlaget på Olimpi-2-stadion. Den fremsto som en elendig Norway Cup-bane. Derfor ble det ble aldri noen skikkelig fotballkamp. Det var en slåsskamp.

1-1: Marcos Rojo må konstatere at Aleksandr Bukharov har utlignet, etter en lekker pasning fra Timofei Kalatsjev (nummer 2). Foto: REUTERS

– Det var umulig å spille en bedre kamp, umulig å ha et pasningsspill, oppsummerte United-manager José Mourinho. – Vi leverte den kampen som krevdes av oss. Vi gjorde én defensiv feil, men fikk med oss et bra resultat.

Denne kvelden gjaldt det å ta for seg i duellene, og det gjorde særlig Manchester United ti minutter før pause: Fellaini dempet ballen på brystet på spissen av 16-meteren, på venstresiden, dro den med seg forbi en forsvarer, stakk gjennom Zlatan Ibrahimovic som med en delikat pasning ut i feltet fant Henrikh Mkhitarjan. Armeneren kunne enkelt kunne sende Manchester United foran.

– Jeg vil ikke snakke om banen. Den var forferdelig for begge lag, sa Mkhitarjan.

José Mourinhos jubel på sidelinjen fortalte en god del om hva dette betyr. Europa League kan fort bli Manchester Uniteds vei tilbake til Champions League. Da må laget vinne turneringen, og United er en av de aller største favorittene.

Les også: Her er Zlatan-dommen

Rostov hadde ikke hatt noe som helst å komme med, før den nydelige utligningen kom ut av ingenting åtte minutter etter pause: Aleksandr Bukharov løp seg fri bak stopperne Chris Smalling og Phil Jones, gjennombruddspasningen fra Timofei Kalatsjev var perfekt og Bukharov gjorde det helt riktig; tok ned ballen på brystet og avsluttet uten at ballen var nede i det ujevne underlaget.

Så veldig mye mer skjedde ikke foran mål.

Dét kommer det imidlertid til å gjøre om en uke.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder