NYE TAK: Manchester Citys Sergio Agüero, Liverpools Coutinho, United-manager David Moyes, Chelsea-manager José Mourinho (stort bilde), Chelseas Eden Hazard og Manchester Uniteds Robin van Persie er klar for en ny Premier League-sesong. Foto: AP, Pa Photos, AFP

Her er VG-sportens Premier League-tips

VG-sporten tror Chelsea vinner Premier League, etter tre år med Manchester-dominans. Og det er tre grunner til at vi har Chelsea på gullplass.

 • Geir Juva

Artikkelen er over seks år gammel

1) Chelsea har et mer eller mindre satt lag og slipper innkjøringsperioden Manchester Citys nye stjerner må gjennom.

2) José Mourinho kan Premier League, i motsetning til Citys nye sjef, Manuel Pellegrini. Mourinho har vunnet ligaen to ganger før, og vet hva som kreves for å bli best.

3) Tittelforsvarer Manchester United har mistet Sir Alex Ferguson og har til nå ikke styrket spillerstallen nevneverdig. David Moyes gjorde en god jobb med ressurssvake Everton, men det er noe annet å lede United - særlig i kjølvannet av tidenes mest suksessrike manager.

HER ER VGs PREMIER LEAGUE-TIPS (forrige sesongs Premier League-plassering i parentes):

1. Chelsea (3)
Hjemvendte Mourinho har en overflod av kreative og målfarlige midtbanespillere, hvilket kompenserer noe for mangelen av en målmaskin. Det sprutet ikke alltid av Torres og Ba sist. Spennende å se om Lukaku kan matche uttellingen i West Bromwich.

2. Manchester City (2)
Pellegrini gjorde Villarreal og Málaga til slagkraftige lag i Europa. Dummet seg heller ikke bort i Real Madrid. Vil også løfte City, som trolig vil fremstå med større fleksibilitet. Den fotrappe og direkte Navas vil åpne de fleste forsvar fra høyre. Fernandinho, Jovetic og Negredo er også sterke tilvekster.

3. Manchester United (1)
Første sesong på 27 år uten Sir Alex Ferguson. Ingen forsterkninger av betydning så langt i sommer, og mye uro rundt Rooney. Scholes har lagt opp, men ellers er alle på plass. Ser etter en topp playmaker, og har prøvd seg på Fàbregas. Sist utenfor topp 3 i 1991, bare så det er sagt.

4. Arsenal (4)
13 sesonger på rad med Champions League-spill, men også åtte strake sesonger uten et trofe. Meget høyt maksnivå, bare spør Bayern München. Har flust med penger, men foreløpig mangler toppspissen som løfter Gunners opp i gullkampen. Det ble ikke noe av Higuaín og Suárez.

5. Tottenham (5)
Blir Bale, så er Spurs en Champions League-kandidat. Uten ham, neppe. Og det til tross for klare forsterkninger i kantspilleren Chadli, boks-til-boks-spilleren Paulinho, og aller viktigst, målgarantisten Soldado. Salget av Caulker gjør Spurs sårbare for skader på stopperplass.

Artikkelen fortsetter under bildet.

BLIR HAN? Tottenhams Gareth Bale feirer mål mot Sunderland 19. mai i år. Foto: AP

6. Liverpool (7)
Tviholder på Suárez. Inntil videre. Men til hvilken pris? Må uansett klare seg uten toppscoreren de første fem kampene. Det legger press på Sturridge og nye Aspas. Vil nok bli bedre med en hel sesong med åpenbaringen Coutinho som kreativ kraft. Men er fortsatt ikke noe topp fire-lag.

7. Swansea (9)
Michael Laudrup har fått større bredde i stallen. Og han har ikke bare handlet spanjoler (det er syv av dem på Liberty Stadium). Ivorianeren Bony, toppscorer i nederlandsk Eredivisie (31 mål), skal ta bort noe av presset på Michu (18 ligamål sist). Viktig at forsvarskjempen Williams ble værende.

8. Everton (6)
Moyes er borte etter 11 år. Men Martínez (eks-Wigan) overtar et solid fundament. Baines og Fellaini er ennå ikke solgt. Jelavic sviktet sist, men har hatt en lovende oppkjøring. Håper å ende over Liverpool for tabellen for tredje året på rad (skjedde sist i 1934).

9. Newcastle (16)
Flørtet med nedrykk i våres, året etter å ha snust på Champions League-plass. Ansettelsen av Joe Kinnear som sportsdirektør i sommer fikk nye alarmklokker til å ringe. Men spillerstallen er vel så sterk som for to år siden, og nå slipper man i tillegg europacup-distraksjonen.

10. West Ham (10)
I god, gammel West Ham-tradisjon gode hjemme og svake borte forrige sesong. Allardyce, alltid en rev på overgangsmarkedet, har hentet Downing fra Liverpool. Det betyr mer ammunisjon for fyrtårnet Carroll. Inn er også kommet Romanias landslagskaptein, venstrebacken Rat.

11. Fulham (12)
Har fått ny eier etter 16 år med Al-Fayed. Shahid Khan har visstnok enda mer å rutte med. Bedre bredde i stallen nå. Amorebieta bra makker til Hangeland, og Boateng tilfører stål på midten. Ligaens mest multinasjonale klubb (19 nasjoner), og klubben med færrest engelske spillere (4).

12. Southampton (14)
Seirer over Man. City, Liverpool og Chelsea skaffet Saints ny kontrakt, og genererte også optimisme for fremtiden. Pochettino har styrket det defensive med kjøp av stopperen Lovren (Lyon) og ankermannen Wanyama (Celtic) - Premier Leagues første
kenyaner.

Artikkelen fortsetter under bildet.

TIL SOUTHAMPTON: Victor Wanyama. Foto: AP

13. Aston Villa (15)
Viste fremgang i våres. Avgjørende at man klarte å fornye med Benteke som direkte eller indirekte sto bak 49 prosent av Villas mål forrige sesong. Fortsatt mye ungt. Og forsvaret må stives opp. Kun nedrykkede Reading og Wigan slapp inn flere mål sist.

14. West Bromwich (8)
Skal følge opp klubbens beste toppserieplassering på 22 år. Endte på 8. plass, til tross for 11 tap og 4 seirer på de 19 siste kampene. Vil savne Lukaku (17 mål), men håper å ha rekruttert smart i Vydra (20 mål og 9 assists for Watford) og aldrende Anelka. Minus med temposvakt forsvar.

15. Norwich (11)
Kun to lag scoret færre mål forrige sesong, og det har manager Hughton tatt konsekvensen av. Hooper (82 mål på tre år i Celtic) og van Wolfswinkel (45 mål på to år i portugisiske Sporting) er hentet inn. En skadefri Ruddy (ute i fem måneder sist) på keeperplass er også et pluss.

16. Sunderland (17)
Det har vært full fart i svingdørene på Stadium of Light. 11 mann ut, 10 mann inn. Di Canio vil sende utpå et mer spillende, taktisk skolert og utholdende lag. Har mistet keeperen Mignolet. USA-spissen Altidore scoret 23 mål for AZ Alkmaar, men fikset ikke PL med Hull i 2009/10.

HULLS KREATIVE KRAFT: Tidligere Lillestrøm-spiller Robert Koren skal få det tøft med Hull. Foto: Pa Photos

17. Stoke (13)
Mark Hughes vil at Stoke skal fremstå som mer behagelig for øyet enn under Tony Pulis. Men fører det Potters lenger opp på tabellen? Stoke under Pulis var tross alt aldri dårligere enn nr. 14. De bakre rekker er intakt. Det offensive er ikke styrket. Diouf (Hannover) ble for dyr.

18. Cardiff (NY)
Tilbake i det gode selskap etter 51 år. Har kun som mål å overleve. Og det skal ikke stå på fysikken. Gode forsterkninger i stopperen Caulker og den chilenske midtbane-pitbullen Medel. Ironisk nok PL-klubben med flest engelske spillere i stallen (16).

19. Hull (NY)
Steve Bruce vil fortsette å spille 3-5-2. Ivorianeren Sagbo blir en håndfull på topp. Makker Graham produserte bra i Swansea, men null og niks i Sunderland. Koren (eks-Lillestrøm) får det tunge, kreative ansvaret. Interessant dobbel-rekruttering fra Tottenham; Huddlestone/Livermore.

20. Crystal Palace (NY)
Palaces fire foregående Premier League-sesonger endte med nedrykk, sist i 2005. Manager Holloway må nesten trylle, ettersom vingtalentet Zaha er solgt og toppscorer Murray (31 mål) er ute lenge med kneskade. Tregt forsvar. Må håpe at Chamakh (eks-Arsenal) endelig leverer.

Premier League

SVUTMP
1Liverpool29271166214582
2Manchester City28183768313757
3Leicester City29165858283053
4Chelsea29146951391248
5Manchester United29129844301445
 • Champions League
 • Europaliga
 • Nedrykk

Les også

Mer om

 1. Premier League

Flere artikler

 1. Terminlisten for Premier League offentliggjort i dag: Storduellen Moyes mot Mourinho i andre runde

 2. VG tipper Premier League:
  Chelsea tar tronen tilbake

 3. Pellegrini ut mot Chelseas gullhåp: «Skuffende for fotballen, for fansen, for alle»

 4. Arsenal mot Liverpool i Premier League-åpningen

 5. TV 2-Alsaker mener Premier League-oppsettet er en ulempe for Liverpool

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder