TROR PÅ SOLSKJÆR: Sky Sports' Chris Kamara (innfelt) ser ikke bort fra at Ole Gunnar Solskjær, her i Champions League-kvalifiseringen i august, kan ende opp i Premier League igjen. Foto: Bjørn S. Delebekk/Jon Martin Henriksen, VG

Ekspert om Solskjærs fremtid: - Noen må ta en sjanse

Nordmannen skal ikke ha vært i samtaler med WBA

West Brom berget ett poeng i sluttminuttene

WEST BROMWICH (VG) (West Bromwich-Hull 1-1) Sky Sports-ekspert Chris Kamara (55) tror tiden kan være inne for Ole Gunnar Solskjær (40) til å forlate Molde.

Jon Martin Henriksen
ARTIKKELEN ER OVER FEM ÅR GAMMEL

Kamara var - i likhet med VG - på The Hawthorns for Premier League-møtet mellom West Bromwich og Hull. Managerløse WBA ble ledet av Keith Downing, som har fått ansvaret midlertid mens jakten på en ny sjef pågår. Lørdag klarte de å berge 1-1 og ett poeng i sluttminuttene.

VG Live: Slik var kampen minutt for minutt

- Noen må ta en sjanse (på Solskjær) og prøve seg en gang, og hvorfor ikke West Brom. Det samme gjelder Cardiff, for han blir jo nevnt der også, sier Kamara til VG, som her i Norge kanskje er mest kjent gjennom sine TV-tabber.

Da Kamara var til stede på en kamp mellom Portsmouth og Blackburn i 2010, satte studio over til ham da en spiller fikk rødt kort. Det hadde ikke den profilerte Sky Sports-eksperten fått med seg, og dermed var en Internett-hit født.

- Jeg skjønte vel ikke helt hvor ille den tabben var før lenge etter sending. Da fikk jeg nemlig telefoner fra presse over hele verden, og gjorde intervjuer i mange land, sa Kamara til til VG etter tabben.

Men han har også en fortid som spiller, og var innom blant andre Leeds og Sheffield United. Kamara er ikke overrasket over at Solskjær til stadighet kobles til ledige jobber i engelsk fotball.

- Det eneste som er sikkert er at det ikke er enkelt å få suksess som manager i England, men Sir Alex Ferguson snakker varmt om hvilke kvaliteter han har og det er ingen tvil om at han viste at han står for noe som spesielt som spiller. Resultatene han har fått til - i sin første managerjobb - er klar tale for at han står for noe. Det er ikke enkelt når du jobber i et land der alle fra før har høye tanker om deg, sier Kamara.

Hevdet Solskjær var i WBA-samtaler

Kamara, som hadde dresset seg opp til høytiden med et slips med reinsdyr på, synes det er naturlig at den tidligere Manchester United-spissen har lav odds hos bookmakerne.

- Fordi han har gjort det så bra i Norge. Når du i tillegg har et stort navn i dette landet, så tenker man automatisk at han vil ende opp her igjen. Ole Gunnar vil etter det jeg forstår bli manager i England, og det kan hende det er nå han må ta sjansen. For det er korttidsminne i fotball, og det er ikke sikkert han er like attraktiv dersom han ikke oppnår samme resultater i Norge neste år.

PÅ THE HAWTHORNS: Chris Kamara fikk se en heidundrende 1-1-kamp i West Bromwich lørdag. VG møtte ham like før avspark. Foto: Jon Martin Henriksen, VG

Lørdag er det i all hovedsak Cardiff Solskjærs navn har blitt nevnt i forbindelse med, mens det kun er tabloidavisen Daily Mirror som har hevdet at nordmannen seiler opp som en av favorittene til å overta etter Steve Clarke.

I tillegg skrev Romsdals Budstikke at 40-åringen selv ønsker å snakke med Midlands-klubben, som holder til en kort kjøretur utenfor Birmingham.

MFK-manageren skal ha bedt Molde-ledelsen om mer tid før han tar en endelig avgjørelse, men etter det VG erfarer skal blåtrøyene kreve at han enten forlater klubben i vinter eller forlenger avtalen.

- Raskt avvist

Ifølge Birmingham Mail-journalist Chris Lepkowski har West Bromwich foreløpig hatt intervjuer med to aktuelle kandidater, men at det ikke er snakk om Solskjær.

- Men jeg vet ikke hvem de har snakket med. Solskjærs navn kan veldig fort dukke opp, men ikke så langt. Artikkelen om ham ble raskt avvist av klubben, sier Lepkowski til VG- og sikter til fredagens sportsoppslag i Mirror.

Kamara mener Albions ville ha vært en fin klubb for Solskjær.
- Du tar en sjanse samme hvem du ansetter. Ingen i denne bransjen kan garantere noe som helst.

Det finnes utallige eksempler på managere som har hatt stor suksess i en klubb, men så har det gått virkelig galt et annet sted. Du er ekstremt heldig hvis du lykkes overalt.

- Den eneste garantien er at West Bromwich har en veldig god tropp med spillere. Du har en sjanse til å få til noe her. Tar du over Cardiff, vil du komme til en klubb som er sårbar. Fordi West Brom har vært i Premier League en stund, så har de spillere som har dette nivået i seg.

Kamara sier han har ingen formening om hvem West Bromwich til slutt lander på.

- Jeremy Peace (styreformann) har gjort en del gode valg. Han har tatt noen dårlige avgjørelser med å kvitte seg med managere, men det er en del av gamet. Jeg mener Steve Clarke burde ha fått mer tid, men det fikk han aldri. Nå er de på leting, og det er litt uforståelig at de ikke hadde noe klart. Da kunne like godt Steve Clarke ha vært i jobben frem til de hadde funnet en ny mann.

Premier League

SVUTMP
1Liverpool17161042142849
2Leicester City17123240112939
3Manchester City16102444192532
4Chelsea179263125629
5Sheffield United176742116525
  • Champions League
  • Europaliga
  • Nedrykk

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder