Bradley tror Stabæk kan ta seriegull

Stabæk-treneren: – Tar vi alle 36 poengene, vinner vi seriegull

VIF-trener Rekdal: – De de fikk 2-0-målet, datt vi helt sammen

NADDERUD (VG) (Stabæk - Vålerenga 2-0) Bob Bradleys offensive skyts lekte med VIF før pause og viste at de på sitt beste kan være en trussel for serieleder Rosenborg.

ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

– Jeg tror vi er gode nok, ja, men da må vi bli mer stabile og levere flere kamper som denne fra start til mål. Gjør vi det kan vi kjempe med de beste lagene helt inn, sier Bradley til VG.

Bæringene seiler opp som RBKs største utfordrer til seriegullet etter 2-0-seieren i toppkampen mot Vålerenga. Med én kamp mer spilt har bæringene nå fire poeng opp til serielederen.

– Jeg vil fokusere på de 12 kampene vi har igjen. Tar vi alle 36 poengene, vinner vi seriegull, sier amerikaneren.

VG LIVE: Vi fulgte kampen minutt for minutt her!

Bradleys gutter var totalt overlegne før pause og burde ledet mer enn 1-0, men det ble mer Ernest Asantes perle i krysset.

Kjetil Wæhler nikket i tverrliggeren tidlig for gjestene i en langt jevnere andre omgang, men da Luc Kassi uforstyrret fikk banke inn 2-0 18 minutter før slutt virket kampen avgjort.

– Vår mest komplette forestilling. Første omgang var veldig bra, sier Bradley til VG.

– Vi vet at Stabæk er et godt lag. Det har jeg sagt hele tiden. De fikk kampen slik de ville med en tidlig scoring, vi kom aldri i gang og ble presset bakpå. Etter pause greide vi å nøytralisere dem på en måte, men da de fikk 2-0-målet datt vi helt sammen. Det er kjempeskuffende at vi ikke hadde noe å slå tilbake med, sier VIF-trener Kjetil Rekdal til VG etter årets andre 0-2-tap mot bæringene.

Diomande landet forkjært

– Helt forferdelig, sa Vålerenga-kaptein Christian Grindheim da han i pausen ble bedt om å oppsummere første omgang av CMore.

Stabæk skapte syv målsjanser før pause og var flere hakk bedre enn Vålerenga. Aktive Adama Diomande presset VIF-keeper Sasha Burchert da han somlet med et utspill etter ni minutters spill, fikk ballen i kroppen og kula trillet like utenfor det tomme buret.

Kun to minutter senere smalt det. Muhamed Keita rundet flere VIF-spillere på venstresiden før han slo ut i feltet. Der ventet Ernest Asante som feide ballen i krysset.

– Scoring med høye stettglass på Nadderud. Ren og skjær prakt av Ernest Asante, skrev fotballekspert Lars Tjærnås på Twitter.

Næss i tverrliggeren

Vålerenga hang rett og slett ikke med i denne perioden av kampen. Etter et kvarters spill nikket tidligere VIF-spiller Nicolai Næss i tverrliggeren, fire minutter senere avsluttet Yassine El Ghanassy rett på keeper fra god posisjon og Burchert måtte i full strekk for å slå Diomandes langskudd over.

Tyskeren var god da han også stoppet Cole Grossmans avslutning mot hjørnet etter en av mange gode kontringer, men like før pause spilte han ballen rett i bena på El Ghanassy. Heldigvis for gjestene rettet nykommeren opp sin egen feil med en god redning.

Det nærmeste VIF kom før pause var en løs nikk fra Alexander Mathisen som gikk over keeper, men Næss reddet på streken.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder