Den tidligere LSK-treneren: – Ønsket at Klas kunne fortsette

FERDIG I NORGE: Etter Klas Ingessons (innfelt) bortgang, dro Magnus Haglund til Sverige for å ta over Elfsborg. Her er svensken i aksjon i Lillestrøms bortekamp mot Sandnes Ulf i august. Foto:,NTB Scanpix/TT

Haglund klar for Elfsborg - hyller IngessonMagnus Haglund (41) er Elfsborgs nye trener, men synes det er trist å måtte ta over etter avdøde Klas Ingesson.

  • Øyvind Askeland

Artikkelen er over fem år gammel

Den 46 år gamle svensken gikk bort i slutten av oktober. Både Zlatan Ibrahimovic og andre fotballpersonligheter har uttrykt sorg i etterkant. Førstnevnte slet med å holde tilbake tårene under utdelingen av gullballen i Sverige mandag.

Da Ingesson tapte kampen mot kreften etterlot han også et tomrom i Elfsborg. Svenske aviser mente 46-åringen hadde vært i kontakt med Magnus Haglund i sine siste dager, og da det ble klart at den tidligere Lillestrøm-treneren tar over klubben, bekreftet Haglund dette.

– Jeg hadde kontakt med Klas og ble oppfordret til å ta jobben. Innerst inne ønsket jeg at det ikke skulle bli aktuelt, jeg ønsket at Klas kunne fortsette. Men nå ble det som det ble og jeg er glad og stolt over å få muligheten, sier Haglund til Aftonbladet.

– Klas og jeg hadde mye kontakt på slutten, og hans ønske var at jeg skulle ta jobben. Det er en ære for meg at han ville det og å få ta over etter Klas, fortsetter han.

Helt siden forrige uke har mye tydet på at svensken skulle ta over den svenske klubben. Onsdag bekreftet seriemesteren fra 2012 at 41-åringen tar over klubben.

Dette blir Haglunds annen periode i klubben. Han trente også Elfsborg fra 2004 til 2011.

– Det kjennes fantastisk at Magnus nå kommer «hjem» til Elfsborg igjen. Han har hatt tre fine år i Lillestrøm der både klubb og supportere ville ha han med videre, sier Elfsborgs leder, Bosse Johansson.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder