Folkets favoritt: Ole Gunnar Solskjær

Molde-manageren til VG: - Blir urettferdig å kommentere

MOLDE (VG) Nesten 28 prosent av de spurte i en InFact-måling gjort for VG ønsker Ole Gunnar Solskjær (40) som ny sjef for det norske A-landslaget.

ARTIKKELEN ER OVER SEKS ÅR GAMMEL

Undersøkelsen ble gjennomført onsdag kveld - dagen etter 0-2-tapet for Sveits i VM-kvalifiseringen. Av tre navngitte i undersøkelsen - Solskjær, Ståle Solbakken og Per-Mathias Høgmo - scorer Molde-manageren soleklart høyest hos folket.

Den ferske FC København-treneren er hakket mer populær enn Høgmo blant folket, den kanskje aller største favoritten til å overta.

7,5 prosent svarer at de ønsker en utenlandsk trener etter Egil Olsen.

- Altså, jeg synes det er urettferdig for en som jobber for Molde Fotballklubb å sitte og kommentere sånne artikler. Du liker jo å bli verdsatt og prissatt. Men jeg vil helst ikke kommentere. Jobben min er her, sier Solskjær til VG - mens han sitter i praktfullt septembervær på treningsbanen Årølia i Molde.

Kontrakt til sommeren

Han har akkurat ledet klubben gjennom siste treningsøkt før fredagens fylkesderby mot Aalesund på Color Line Stadion. En kamp Solskjær betegner som én av de to største seriekampene i sesongen. Rosenborg er det andre.

- Hvor lenge blir du i Molde?

- Akkurat nå har jeg kontrakt frem til sommeren. Det er det jeg konsentrerer meg om. Det er det jeg vil uttale meg om, sier 40-åringen.

Molde har signalisert at de ønsker å forlenge med mannen som har tatt dem til to strake seriegull - i 2011 og 2012. 2013 er hans tredje sesong som Molde-sjef. Det blir neppe seriegull i år, men fortsatt kan klubben nå cupfinalen.

- Vi har hatt en løpende dialog lenge. Prater sammen ofte. Men vi gjør det internt, svarer Solskjær på spørsmål om hvor «partene» står i en eventuell forlengelse med klubben.

Fotballpresident Yngve Hallén sa til VG onsdag at NFF har diskutert en mulig vikarløsning - om de ikke får på plass Drillos erstatter til 1. januar (sett at det ikke blir VM-spill i Brasil). At en landslagssjef kan ansettes for et halvt år - dersom det løser et problem.

Og Solskjærs nåværende kontrakt med Molde går ut neste sommer.

- NFF er midt i en prosess de håndterer på best mulig måte. Jeg tar spekulasjoner som jeg alltid har gjort: Jeg har en jobb her. Og den konsentrerer jeg meg om så lenge jeg er her, svarer Ole Gunnar Solskjær - som tidligere har vært linket til managerjobber både i Everton og Aston Villa under tiden i Molde.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder