SUKSESS I EUROPA GIR PENGER I BANKEN: For denne gjengen, som blant annet har trukket Tottenham i Europa League-gruppespillet. Foto: NTB Scanpix

SUKSESS I EUROPA GIR PENGER I BANKEN: For denne gjengen, som blant annet har trukket Tottenham i Europa League-gruppespillet. Foto: NTB Scanpix

Tromsø får tosifret millionbeløp for Europa-spill

Administrerende direktør: - Klart det er fine tall

(VG Nett) Med plass i Europaligaens gruppespill får Tromsø kjærkomne millioner inn på konto.

ARTIKKELEN ER OVER SEKS ÅR GAMMEL

UEFAs oversikt viser at inngangsbilletten til et gruppespill i Europa League alene gir en sum på 1,3 millioner euro. Det betyr at Tromsø får over ti millioner norske kroner bare for å delta.

- Det er klart det er fine tall - det er det ikke tvil om. Det betyr noe for en klubb i Nord-Norge å få slike beløp. Det kommer kostnader i forbindelse med reiser, men det er klart det vil gi et godt bidrag inn til Tromsø Idrettslag, sier administrerende direktør Vegard Berg-Johansen til VG.

Nå er også gruppene trukket. Tromsø møter Tottenham, Anzji og Sheriff fra Moldova.

Store bonuser

PENGER I KASSA: For Tromsøs administrerende direktør Vegard Berg-Johansen. Foto: Ole Kristian Strøm, VG

I tillegg utbetales det bonuser på over 1,5 millioner kroner per seier. For uavgjort ligger det i underkant av millionen i potten. Molde tjente på sin side over 20 millioner kroner på sitt Europa-eventyr i fjor etter to seire og fire tap. De havnet i gruppe med FC København, Steaua Bucuresti og Stuttgart.

«Gutan» har for øvrig forsøkt seg i Europaligaen to år på rad, men har kommet til kort mot Partizan (2012) og Paks (2011).

- Vi skal styre og bruke dette på en smart måte. Om det er spillerkjøp eller andre ting må vi ta en fortløpende vurdering på, sier direktøren.

Sliter i serien

Tromsø gikk altså videre i Europaligaen ettersom Besiktas ble kastet ut som følge av en kampfiksingssak. «Gutan» fyller dermed igjen hullet til det som var en for tøff motstander over to kamper i kvalifiseringen. I serien går det ikke like bra. Med ni runder igjen ligger de rødhvite på en 13. plass. Bare to poeng skiller Agnar Christensens menn og Hønefoss på play off.

- Det vil nok være en vitamininnsprøyting. Sesongen blir økonomisk og sportslig bra, men vi må gjøre jobben i eliteserien - det er prioritet én. Jeg forventer at guttene stiller klare til helgen, sa TIL-treneren til VG tidligere i dag.

Da tar de i mot nettopp Hønefoss.

- Vi kommer ikke til å ta av fordi vi får mer penger å benytte. Vi skal utvikle klubben videre på de verdiene den er bygget på. Det handler om å få frem talenter og være et springbrett for spillere ut i Europa, sier Berg-Johansen.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder