SUKSESS I SVERIGE: Per-Mathias Høgmo i derbyet mot AIK 22. mai i år. Foto: Daniel Sannum Lauten, VG

Norge-aktuelle Høgmo tar avgjørelse innen tirsdag

Per-Mathias Høgmo (53) vil avklare fremtiden i Djurgården før han uttaler seg om Drillo-jobben.

ARTIKKELEN ER OVER SEKS ÅR GAMMEL

Høgmo skal være NFFs førstevalg som ny landslagssjef, ifølge NRK.

- Når det gjelder mine uttalelser om jobben i NFF er det veldig greit. Jeg har for øyeblikket ingen kommentar, sier Per-Mathias Høgmo til VG.

Han understreker at han ikke ønsker å bidra med spekulasjoner.

Da VG får ham i tale torsdag formiddag er han på vei til de siste forberedelsene foran kveldens storkamp i Stockholm mellom naborivalene Djurgården og AIK på nye Tele2 Arena.

- Jeg er inne i en prosess med Djurgården. Den skal være avklart i løpet denne måneden. Men nå handler alt om årets kamp her i kveld, sier Per-Mathias Høgmo.

I går ble det kjent at Ole Gunnar Solskjær sannsynligvis kommer til å forlenge kontrakten med Molde. Det gjør i så fall Solskjær uaktuell som Egil Olsens etterfølger på det norske A-landslaget.

Suksess i Sverige

- Det kan godt hende det er noe i ryktene om at Per-Mathias Høgmo kan bli norsk landslagssjef, sier Djurgårdens sportslige leder Anders Grönhagen til NRK.

Djurgården har tilbudt Høgmo en treårskontrakt med svarfrist 1. oktober. Klubbens informasjonssjef Jonas Riedel bekrefter overfor VG at de er i forhandlinger om en kontraktsforlengelse med Høgmo.

- Er dere redd for at Høgmo kan være tapt nå som han linkes til jobben som landslagssjef i Norge?

- Til det er det å si at vi er i samtaler med Høgmo, og at vi skal ha dette avklart innen tirsdag, svarer Jonas Riedel.

LES OGSÅ: NFF-styrets krav til den nye landslagssjef

Høgmo omtalte landslagssjefjobben som norsk fotballs mest attraktive da han snakket med VG i London i forrige uke. Men Djurgården-treneren ville ikke diskutere sitt eget kandidatur.

- Jeg registrerer selvfølgelig at dette debatteres mye hjemme i Norge, men mitt hode er i Djurgården. Den dagen det foreligger noe konkret, skal jeg ta stilling til det, sa Høgmo.

LES OGSÅ: Mener Høgmo bør bli landslagssjef

Han har løftet Djurgården seks plasser opp fra sisteplassen klubben lå på da han tok over i mai.

PS! Hverken toppfotballsjef Nils Johan Semb, fotballpresident Yngve Hallén, visepresident Bjarne Berntsen eller generalsekretær Kjetil Siem - kvartetten som skal bestemme Norges neste landslagssjef - har svart på VGs henvendelser torsdag formiddag.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder