HYLLET: I går, bare dagen etter at Mertens ble erklært død, var lagkameratene tilbake på banen. De hadde på seg t-skjorter for å hylle sin avdøde lagkamerat. Foto:Bruno Fahy,Afp

Lagkameratene i tårer da avdøde Mertens ble hyllet

Bare én dag etter at 24 år gamle Gregory Mertens ble erklært død, sto Sporting Lokeren-spillerne igjen på banen. Da den avdøde fotballspilleren ble hyllet, kom også tårene.

Publisert:

AVDØD: Gregory Mertens Foto:Laurent Dubrule,Ap

Det har vært en tung uke for belgisk fotball. Mandag segnet 24 år gamle Gregory Mertens om på banen i en treningskamp mellom Lokeren og Genk, og etter tre dager på sykehus kom sjokkbeskjeden: Legen klarte ikke redde livet hans.

Molde-spiss Mushaga Bakenga (22) var en av de som sto ham nær, og til VG fortalte han om sorgen etter bestekompisens død.

– Han var virkelig en av mine beste venner. Vi møtte hverandre da jeg ble lånt ut til Cercle Brugge, og vi fikk god kontakt med én gang, sa en tydelig berørt Bakenga for to dager siden.

- Jeg vet ikke helt hvordan jeg skal reagere. Jeg visste at han lå i koma. Jeg tenkte at han skulle klare det. Det var ikke et alternativ at dette skulle bli utfallet. Det er tungt. Det går ikke an å sette ord på sånt, fortalte Bakenga til VG torsdag.

I går, dagen etter at Mertens offisielt ble erklært død, sto også resten av laget nok en gang på banen. Lagkameratene stilte alle i t-skjorter med nummer 4 og påskriften «Greg».

Bildet over er tydelig nok i seg selv. Lagkameratene var i tårer da Gregory Mertens ble hyllet, av både spillere og publikum, i forkant av møtet mot Westerlo.

Artikkelen fortsetter under bildet.

HEDRET: Lokeren-supporterne hyllet avdøde Mertens med dette banneret. «You'll never walk alone Greg» er påskriften. Foto:Bruno Fahy,Afp

Og mens spillerne var iført t-skjorter med hans navn og nummer, vartet Lokeren-fansen opp med et banner der det sto at han aldri skulle gå alene samtidig som de holdt opp tall nummer 4, Mertens nummer.

På klubbens hjemmesider har også Lokeren lagt ut en melding for å minne spilleren. Den ble publisert samme dag som dødfallet, den 30. april.

– I dag skjedde det som ingen noensinne kunne tenke seg. Altfor tidlig må vi si farvel til Gregor Mertens. Vi er en fotballklubb, og alle i og rundt klubben puster fotball. Men plutselig skjer det noe som gjør at vi innser at fotball bare er fotball. I dag skjedde det, skriver de på sine hjemmesider, og avslutter med:

– Gregory, vi kommer til å savne deg!

Her kan du lese mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder