ALVORSTYNGET: Arne Larsen Økland er her avbildet på La Manga med Viking i februar. Foto:Morten Olsen,Digitalsport

Klubbdirektøren går på dagen: Økland: – Viking er i en krevende situasjon

Etter knappe tre år i jobben som Viking-direktør trekker Arne Larsen Økland seg (60) på dagen. Det melder Stavanger Aftenblad.

ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

– Da jeg ble ansatt i Viking, lovet jeg at jeg skulle være i to-tre år. Jeg har vært i tre. Det har vært utfordrende, men kjekke år. Jeg har trivdes veldig godt i Viking. Viking er samtidig i en krevende situasjon. Det er greit at noen andre kan ta fatt på de oppgavene som ligger foran klubben, opplyser Økland i en pressemelding fra klubben.

Også markedssjef Arild Gjerde trekker seg fra jobben i Viking. Han har vært i klubben de siste 15 årene.

Les også: – Vi ble avslørt av Rosenborg

Viking har fått en dårlig seriestart med bare tre poeng på de fire første rundene. Stavanger-klubben tapte sist lørdag ymykende 1-4 for Rosenborg hjemme på Viking stadion.

Ifølge Stavanger Aftenblad overtar Henning Johannessen direktørjobben på midlertidig basis. Han var også vikar før Larsen Økland overtok etter Bjarne Berntsen for tre år siden. Økland kom da fra lederjobb i pizzakjeden Dolly Dimples.

Økland har vært sentral i Vikings treårsplan som skulle ende med at klubben kom i økonomisk balanse og få sportslig suksess. Den har foreløpig ikke lykkes.

– Vi er inne i en ny prosess, og da må det være lov for folk å ta stilling til om de ønsker å være med videre. Jeg har stor respekt for Arnes avgjørelse, og jeg har stor respekt for den jobben han har gjort i Viking, sier styreleder Charlie Granfelt.

Arne Larsen Økland ble i 2012 ansatt av det forrige Viking-styret med leder Geir Solstad i spissen. Dette styret fikk ikke fornyet tillit på generalforsamlingen i vinter. Det nye styret skal ikke ha godtatt Øklands planer for 2015.

Ifølge Stavanger Aftenblad skal Arne Larsen Økland ha tatt dette tungt.

– Vi skal skape et nytt og friskt Viking. Det er tid for nye perspektiver og tanker. Vi skal søke gode løsninger for klubben. Vi vil snu en negativ trend til noe nytt og positivt. Og av og til er det sånn at noe må bli verre for at det skal bli bedre, sier styreleder Granfelt i pressemeldingen.

Arne Larsen Økland var trener for Viking i 1992 og fikk den gangen sparken etter bare åtte seriekamper. Viking hadde vunnet seriegull med Benny Lennartsson året før, men mistet tålmodigheten da ingen av de åtte første kampene ble vunnet.

Larsen Økland spilte for Vard, Bryne, Leverkusen og Racing Club de Paris. Økland fikk i sin tid 54 landskamper for Norge og scoret 16 mål. Økland har i tillegg til Viking også vært trener for Bryne samt assistenttrener for Drillo på landslaget.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder