Solskjær: - Synd for norsk fotball at FFK går ned

FFK-kaptein Horn: - Sett under ett er det kanskje greit at vi og Stabæk rykker ned

FREDRIKSTAD (VG Nett) (Fredrikstad - Molde 0-2) FFK måtte vinne, men var aldri i nærheten. Nå tar laget den tunge turen ned til 1. divisjon.

Øyvind Knoph Askeland
ARTIKKELEN ER OVER SEKS ÅR GAMMEL

- Det er synd for norsk fotball at FFK går ned. De er et lag med tradisjon og historie. Jeg håper de kommer fort opp igjen, sa Ole Gunnar Solskjær til pressen etter kampen.

Fredrikstad-trener Trond Amundsen var selvfølgelig skuffet etter kampen.

- Vi må gratulere Molde med seieren. Vi måtte våge på slutten, da fikk vi dessverre ett mål imot i stedet. Det er vanskelig å beskrive følelsen nå. Vi er skuffet. Nå må klubben samle seg litt, og skape en grunnmur for å komme opp igjen, sa han til VG Nett.

- Det er bittert. Vi kunne bereget plassen foran egne fans. Det klarte vi dessverre ikke. Da må vi ned i 1. divisjon. Det er ikke bra for en klubb som Fredrikstad, men i år har vi ikke vært gode nok. Sett under ett er det kanskje greit at vi og Stabæk rykker ned, sa FFK-kaptein Jørgen Horn til VG Nett.

SYND: Ole Gunnar Solskjær synes det var synd at FFK rykket ned. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix

- Molde var best

Kampen på Fredrikstad Stadion var enormt viktig for hjemmelaget. Et tap ville nærmest garantere nedrykk for østfoldingene, uavgjort kunne holde til kvalifiseringsplass og en seier kunne redde plassen i eliteserien.

Derfor var det ikke rart at Fredrikstad prøvde å ta initiativet fra start.

Men de første 20 minuttene gikk uten at noen av lagene maktet å være farlige fremover. Nærmest var Jo Inge Berget som fikk avslutte fra kort hold, men skjøt midt på keeper.

VGTV: Følg «Foppall-spesial» her
VG LIVE: Slik var kampen

Fredrikstad hadde ballen mye i laget og vanvittig god støtte fra hjemmesupporterne. Men Molde fortsatt med å være farligst i angrep. Davy Claude Angan fikk en stor sjanse da han sto alene i feltet til vertene etter 27 minutter. Heldigvis for Fredrikstad satt spissen ballen høyt over mål.

Molde var hakket bedre enn hjemmelaget de første 45 minuttene, men Fredrikstad maktet å holde buret rent til pause.

- Molde var best. Vi hadde en liten periode i andre omgang, men vi fikk ikke pirket ballen i mål, fortsatte Horn.

Resultatene gikk FFKs vei

Kampen fortsatte i samme spor etter hvilen. Ingen av lagene fikk helt grep om spillet og Molde var farlige foran målet til Jon Masalin.

Samtidig som det var tendenser til stillingskrig i Fredrikstad, slet Sandnes Ulf og Hønefoss tungt i sine kamper.

Publikum på Fredrikstad Stadion mottok resultatene fra disse kampene med enorm entusiasme, men det så ikke ut til å smitte over på FFK-spillerne, som ikke fikk til noe som helst i angrep.

Sogndal gikk opp i ledelsen mot Brann like før pause, noe som gjorde at avstanden fra Fredrikstad og opp på tabellen økte.

Etter hvert som kampen i Fredrikstad nærmet seg sluttminuttene virket det å påvirke hjemmelagets spillere.

Artikkelen fortsetter under bildet.

SÅ NÆRE: FFK kom aldri nærmere enn denne sjansen, som ble reddet på streken av Magnus Samnestrø. Foto: Bjørn S. Delebekk, VG

Redning på streken

Men drøyt 12 minutter før slutt holdt Fredrikstad på å gå i ledelsen.

Et innlegg fra hjørnespark havnet på hodet til Lars Grorud. Midtstopperen headet mot mål, men ballen ble stoppet på streken av en Molde-spiller.

To Molde-mål

Like før kampslutt ble det hele så avgjort. Først på straffe med Davy Claude Angan, så ved Daniel Berg Hestad på overtid. De to målene var ikke nødvendige. Fredrikstad ville rykket ned også med uavgjort slik resultatene i de andre kampene ble.

- Jeg synes Molde var bedre enn oss i dag. Nå er jeg lei på meg spillerne og publikums vegne, sa Amundsen.

SCORET: Her scorer Davy Claude Angan på Fredrikstad stadion. Foto: Bjørn S. Delebekk, VG

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder