SUVEREN: Arsenals Alexis Sánchez har scoret flere mål enn alle Liverpools offensive sommerkjøp denne sesongen. Øverst fra venstre: Lazar Markovic, Mario Balotelli, Adam Lallana og Rickie Lambert. Foto:Scanpix,

Sánchez scorer mer enn alle Liverpool-kjøpene til sammen

Alsaker: – Han er kanskje den spilleren som kunne erstattet Suarez

Ekspertene mener han er spilleren som kunne erstattet Luis Suárez (27). I dag utgjør Alexis Sánchez (25) den største trusselen mot et Liverpool-lag på nedre halvdel av tabellen.

ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

To spillere var fremfor noen symbolet på Liverpools svært gode fjorårssesesong: Daniel Sturridge og Luis Suárez.

Med Sturridge på skadebenken, og Suárez i Barcelona, har klubben slitt med å finne veien til nettmaskene så langt i sesongen. De to endte på henholdsvis 21 og 31 scoringer totalt i fjorårets sesong.

Etter seksten spilte kamper i år står Raheem Sterling og Steven Gerrard oppført som delt toppscorer i klubben, begge med tre mål.

VG Live: Følg Liverpool - Arsenal fra klokken 17.00!

Etter å ha solgt Suárez til Barcelona forsøkte klubben å hente Alexis Sánchez fra samme klubb. Chileneren valgte imidlertid å takke nei til Merseyside-klubben, og satte kursen mot Arsenal – en overgang som utvilsomt kan sies å være en suksess.

Sánchez står oppført med ni mål og fem målgivende pasninger på femten kamper fra start i ligaen – i tillegg til tre scoringer i Champions League.

– Er Sánchez en spiller som kunne gått inn og erstattet Luis Suárez i Liverpool?

– Ubetinget ja, svarer Premier League-kommentator, og Liverpool-tilhenger, Øyvind Alsaker.

Og han får støtte fra flere fotballeksperter. Tidligere Mancester United-spiller Gary Neville sier til Sky Sports at Sánchez ville gitt Liverpool alt de så etter i en erstatter for Suárez.

Også Liverpool-trener Brendan Rodgers medgir at Sanchez hadde passet godt i klubben.

– Han hadde vært perfekt for oss, sa treneren før søndagens oppgjør mot Arsenal.

Bomkjøp

Alsaker mener Liverpool gjorde en feil ved å spre sommerens overgangsbudsjett utover flere spillere, fremfor å sikte seg inn på de aller beste spillerne.

– I bunn og grunn handler det om kvalitet. Sánchez holder, sammen med for eksempel Angel di Maria, et nivå Liverpool burde siktet seg inn på.

Liverpool valgte imidlertid å spre pengene fra salget av Suárez på hele åtte spillere:

Adam Lallana (Southampton), Rickie Lambert (Southampton), Dejan Lovren (Southampton), Emre Can (Leverkusen), Lazar Markovic (Benfica), Divock Origi (Lille), Alberto Moreno (Sevilla) og Mario Balotelli (A.C. Milan) fant alle veien inn portene på Anfield i sommer.

Med unntak av Divock Origi, som er på utlån, har alle spillerne vært på banen for Liverpool i Premier League. Til sammen har de åtte spillerne stått for fem mål så langt i årets sesong.

TOPPSCORER: Raheem Sterling er delt toppscorer i Liverpool denne sesongen. Både han og Steven Gerrard står oppført med tre mål i ligaen. Foto:Adrian Dennis,Afp

Sammenligner Sterling med Sánchez

– Når du ser ham spille, så tenker du på hvordan Alexis Sánchez spiller for Arsenal.

Slik beskriver Liverpool-trener Brendan Rodger sin kantspiller Raheem Sterling, ifølge Sky Sports.

Unggutten scoret to ganger mot Bournemouth i ligacupen onsdag kveld, og Rodgers snakket varmt om spilleren etter oppgjøret.

– Han er en fantastisk spiller for oss. Folk forventer kanske at han skulle ha scoret flere mål, men det er ikke det jeg forventer. Jeg forventer at han skal både skape og score mål i løpet av en lang sesong.

Alsaker mener det fortsatt er et stykke opp for Sterling, og at han ikke holder samme nivå som Arsenals stjerne.

EKSPERT: TV 2s Premier League-kommentator Øyvind Alsaker. Foto:Heiko Junge,

– Det mangler litt avslutningsegenskaper, og litt modenhet. Sánchez vet når han skal drible, når han skal spille, mens Sterling av og til mister ballen i situasjoner som skaper farlige brudd.

Frykter Arsenal-trio

Hverken Arsenal eller Liverpool har fått noen særlig god start på sesongen. London-klubben på sjetteplass er allerede 13 poeng bak ligaleder Chelsea. «The Gunners» har imidlertid fem poeng ned til Liverpool, som ligger på nederste halvdel av tabellen.

Til tross for at Arsenal ligger noe bedre an enn vertene, tror Alsaker på et tett og jevnt oppgjør. Han mener Liverpool viste gode takter i tapet for Manchester United for en uke siden.

– Jeg tror aldri jeg har sett Liverpool skape mer på Old Trafford, og de viste fremgang fra tidligere kamper. Nå scoret de også noen mål mot Bournemouth i midtuken, og kanskje kan de bygge videre på dette.

TV 2-eksperten tror Arsenal-trioen Danny Welbeck, Alexis Sánchez og Olivier Giroud er den største trusselen mot hjemmelaget.

– Men så skal det også sies at begge lag har forsvar som kan få en til både å le og gråte.

VG Live: Følg Liverpool - Arsenal fra klokken 17.00!

Premier League

SVUTMP
1Liverpool88002061424
2Manchester City85122791816
3Arsenal84311311215
4Leicester City8422147714
5Chelsea84221814414
  • Champions League
  • Europaliga
  • Nedrykk

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder