KOMPISDUELLEN: Herman Stengel kikker opp på Martin Ødegaard etter 0-0-kampen mellom Vålerenga og Real Madrid. De to midtbanespillerne fra Buskerud snakket sammen rett etter kampslutt. Foto:,Bjørn S. Delebekk

Stengel fikk drakten til Ødegaard

VIF-spilleren: – Kommer han seg inn på laget, henger jeg den opp

ULLEVAAL (VG) (Vålerenga - Real Madrid 0-0) Herman Stengel (19) sikret seg drakten til Martin Ødegaard (16), men tror ikke det var like stort for Real Madrid-spilleren å få en VIF-skjorte i retur.

ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

De to kompisene fra Buskerud fikk kun et drøyt minutt sammen på banen søndag da Herman Stengel kom inn til pause og Martin Ødegaard forlot gressmatta ett minutt senere.

Manager Rafael Benitez sier til VG at det hele tiden var planen at 16-åringen skulle spille 45 minutter, men han lot nordmannen få noen sekunder også etter pause slik at han kunne motta hyllesten fra de over 27.000 på Ullevaal stadion på vei av banen.

– Jeg syns Martin klarte seg bra. Han var god i første omgang. Å spille sammen med de guttene der må være en drøm. Moro, sier Stengel til VG.

Les også: Benítez til VG: – Ødegaard er for ung

Hadde pappa Ødegaard som trener

Da dommer Svein Oddvar Moen blåste av 0-0-duellen, kom Ødegaard tilbake ut på gresset for å slå av en prat med Stengel og unge Sander Berge.

– Vi snakket bare litt om kampen, hvordan det var og litt sånn. Ingen store saker, men han syns det var fint å være i Norge og koste seg med mottakelsen han fikk, forteller Stengel.

19-åringen hadde Hans Erik Ødegaard som trener da han spilte på kretslaget i Buskerud og ble tidlig kjent med Martin som allerede som tre-fire-åring var med på treningene og lekte seg med ballen på sidelinjen.

FORNØYD: Så glad ble Herman Stengel over å ha sikret seg Martin Ødegaards drakt. Foto:,Wegard Bakkehaug

De to midtbanespillerne snakket sammen før oppvisningskampen på Ullevaal og Stengel sa tidlig fra at han kunne tenke seg den hvite Real Madrid-drakten med nummer 41 på ryggen. Ødegaard hadde også med en drakt til Vålerenga-unggutt Sander Berge.

– Jeg har drakten hans i bagen. Det var ålreit det, sier Stengel og viser frem Ødegaards drakt i pressesonen på vei ut av Ullevaal stadion.

– Han skulle ha min tilbake også selv om det neppe er like stort, forteller 19-åringen og smiler.

– Skal Ødegaard-drakten opp på veggen?

– Vi får se. Hvis han blir blant de ordentlig store gutta og komme seg inn på laget, henger jeg den opp.

Gikk rett forbi pressen

Ødegaard var sammen med Nacho de eneste Real Madrid-spillerne som stoppet for å snakke med journalistene i pressesonen. Resten av stjernene nøyde seg med høflige vink og hastet ut i bussen som skulle frakte laget rett til Gardermoen.

SAMMEN AV BANEN: Ødegaard og Stengel. Foto:,Bjørn S. Delebekk

– Vi må vel si oss fornøyde med 0-0. De hadde nok litt håndbrekket på, så vi skal ikke skryte på oss at vi hadde spilt uavgjort mot Real Madrid hver gang. De hadde nok vunnet hvis de måtte. Det er tross alt et av verdens beste lag. Det var gøy å se hvor gode de var, sier Stengel.

– Dette var god læring for oss. Jeg skulle ønske det ble 3-3 og ikke 0-0, men jeg tror de møtte tøffere motstand enn de regnet med, sier trener Kjetil Rekdal til VG.

Morten Berre fyller 40 år i dag, men forteller at det var stort også for en som har vært med på å mye å få møte Real Madrid på Ullevaal.

– Det var gøy! Jeg sprang etter ballen i 45 minutter og ble sliten. Veldig sliten. De hadde en veldig sprek fyr på høyresiden som kjørte et show. Man ser de har tempo og touch inne selv om de ikke ga alt rett før seriestart, sier Berre til VG.

Holdt nullen - igjen

Vålerenga-keeper Sascha Burchert hadde omtrent like mye å gjøre søndag som da Tromsø var på besøk to dager tidligere. Han holdt nullen slik han også gjorde da Hertha Berlin møtte Real Madrid til treningskamp i 2011.

– Det er alltid godt å holde nullen. Vi forsvarte oss godt og de skapte lite. En god kamp av oss og en fin dag for alle, sier tyskeren til VG.

– De tok det litt med ro, men det var som forventet. En bra prestasjon av oss, sier backen Ivan Näsberg.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder