SCORET I GÅR: Simen Brenne og LSK slapp jubelen løs etter tre poeng mot Vålerenga i går. Foto: Scanpix

Brenne tar selvkritikk

- men Tom Nordlie tvilte aldri på «nykommeren»

ULLEVAAL (VG Nett) Tom Nordlie aldri har tvilt på Simen Brenne. Hovedpersonen er langt mer kritisk til sitt eget spill denne sesongen.

Les også:Endelig vant LSK - tilbake i medaljekampen

I går scoret han et nydelig mål da Lillestrøm for alvor meldte seg på i medaljekampen i eliteserien igjen. Etter seieren fikk Brenne skryt av sin egen trener.

Tom Nordlie har aldri tvilt på midtbanespilleren det ble knyttet store forventninger til før sesongstart.

- Det er som å sette penger i banken. Det tar litt tid før det blir renter av det. Men jeg har aldri tvilt på Simen, og synes egentlig rentene har kommet tidligere enn antatt, sier LSK-sjefen.

Overfor VG Nett er Brenne klokkeklar på at han har blitt en bedre fotballspiller siden overgangen fra Fredrikstad. Han tar imidlertid også en dose selvkritikk.

- Jeg er i en fin klubb og spiller med en bra gjeng. Men jeg er ikke her bare for å få nye venner. Jeg har lyst til å vise meg frem, og det har jeg ikke gjort.

- Det er ikke slik at alt har vært «bånn i bøtta», men jeg har hatt mye å gå på. Man skaper forventninger til seg selv ut i fra hvordan man har prestert tidligere. Samtidig så er situasjonen ofte veldig svart-hvitt i media. Dere er flinke til å blåse opp ting, smiler Brenne til VG Nett.

Får skryt

Lillestrøm måtte ut med flere millioner kroner for landslagsspilleren før sesongstart. Enkelte har vært kritiske til hva den tidligere FFK-spilleren har vist.

VG-børsen lå han - før gårsdagens kamp - på en høyst middelmådig 113. plass. Nå virker 26-åringen innstilt på å klatre.

- Jeg føler at jeg har fått et lite gjennombrudd i klubben i de siste kampene, sier han.

Det mener også lagkamerat Espen Søgård.

- Brenne har tilført oss mye offensivt. Samtidig har han blitt bedre bakover på banen. Han holder midtbanen kompakt, og er ofte prikken over I-en inne i motstandernes boks, sier LSK-spilleren.

Slo «hatlaget» i går kveld

Romerikingene scoret to sene mål og sikret seg tre uhyre viktige poeng mot Vålerenga i går kveld. Dette var Lillestrøms første seier i serien siden 26. august, da Aalesund fikk rundjuling.

Og nå er Tom Nordlie & co. definitivt med i medaljekampen igjen.

- Det var viktig å bryte ut av den onde sirkelen. Det hadde vært tungt med tap for Vålerenga, medgir Simen Brenne.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder