SNAKKER UT: Fotballdommer Tom Harald Hagen (t.v.) gir nå sin mening om striden Svein-Eirik Edvartsen har vært involvert i. Foto: Jon Olav Nesvold, Vegard Wivestad Grøtt NTB Scanpix

Dommerkollega kritiserer Edvartsen: – Lite lojalt

Eliteseriedommer Tom Harald Hagen bryter tausheten og går ut mot kollega Svein-Erik Edvartsen (37) etter de siste ukers omtaler av «dommerstriden».

ARTIKKELEN ER OVER TO ÅR GAMMEL

– Svein-Erik Edvartsens håndtering i media de siste ukene er i manges øyne svært uheldig. Mange kollegaer oppfatter at han har satt egne interesser foran dommerkollegiet og dommermiljøet, skriver Hagen i en e-post til TV 2.

Han tar bladet fra munnen kort tid etter at striden mellom Svein-Eirik Edvartsen og dommersjef Terje Hauge ble løst etter å ha pågått i flere uker.

Redaksjonelt samarbeid

Se Eliteserien og OBOS-ligaen direkte på Dplay og Eurosport Player

Svein-Erik Edvartsen ønsker ikke å kommentere saken overfor VG i dag.

Uenighetene startet da dommerkollega Svein Oddvar Moen hentet en av Edvartsens assistenter til sitt dommerteam. Ifølge VGs kilder antok Edvartsen at han da sto først i køen til å velge seg en ny assistentdommer, siden han er rangert som Norges nest beste FIFA-dommer. Men slik gikk det altså ikke.

– Negativt fokus

På toppen av dette ble Rune Pedersen fjernet som Edvartsens personlige dommermentor og erstattet av nettopp Terje Hauge. Konflikten har ført til at Edvartsen ikke har dømt en eneste kamp i Eliteserien i denne sesongen. Han blir etter alt å dømme klar til den syvende serierunden denne uken.

Lest? Edvartsen engasjerte stjerneadvokat

Dommer Tom Harald Hagen har reagert på hvordan Svein-Eirik Edvartsen har agert i konflikten med Hauge.

– Han har i media gått ut mot dommersjefen og kritisert sitt dommerteam. Slikt oppfattes som lite lojalt. Medieoppslagene satte kollegaene i en vanskelig situasjon få dager før seriestart, og var med på å sette negativt fokus på dommergruppa, fortsetter Hagen overfor TV 2.

Bakgrunn: Edvartsen i konflikt med dommersjefen

Styreleder-støtte

Han hevder overfor kanalen at mange dommere har vært fortvilet over situasjonen, fordi de mener mediedekningen av saken har vært ensidig.

Husker du? Toppdommere med misnøye-brev til NFF

Styrelederen i norsk fotballdommerforening, der Edvartsen også er medlem, gir Hagen støtte i kritikken.

– Tom Harald Hagen reflekterer medlemsmassen og gir et godt bilde av hva majoriteten av våre medlemmer mener, hevder styreleder og dommer Ola Hobber Nilsen overfor TV 2.

Denne uken skal dommersjef Terje Hauge i møte med eliteseriedommerne og deres assistenter for å diskutere, blant annet, Edvartsen/Hauge-konflikten. Hauge sier til TV 2 at konflikten stikker dypere enn det som er blitt omtalt i media, og at han ikke ønsker å uttale seg nærmere om det på nåværende tidspunkt.

Se mer statistikk for Eliteserien på VG Live.

Eliteserien

SVUTMP
1Molde30215472314168
2Bodø/Glimt30159664442054
3Rosenborg301410653411252
4Odd3015784540552
5Viking30138955421347
  • Champions League-kvalifisering
  • Europaliga-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder