OVERTIDSJUBEL: Sarpsborg-spillerne jubler etter at Patrick Mortensen satte inn 1-0 på overtid mot Brann. Foto: Marit Hommedal NTB scanpix

Mortensen senket Brann på overtid: – Oppsøker de situasjonene hver gang

BERGEN (VG) (Brann – Sarpsborg 08 0-1) Patrick Mortensen (28) var der en spiss skal være da han ble matchvinner på overtid i Bergen, men vedgår at han hadde litt flaks.

  • Aleksander Losnegård

Artikkelen er over to år gammel

– Det blir litt tumulter inne i feltet, og så faller ballen litt frem og tilbake før den ender i føttene på meg. Jeg får avsluttet fort, og så går ballen inn via keeper, sier Patrick Mortensen til VG om målet som avgjorde toppoppgjøret.

– Det er deilig å ha litt flaks i noen situasjoner, det hadde jeg også forrige helg. Litt flaks må man ha som spiss, men som spiss skal man oppsøke de situasjonene, og det synes jeg at jeg gjør hver gang, sier han.

Redaksjonelt samarbeid

Se Eliteserien og OBOS-ligaen direkte på Dplay og Eurosport Player

VG Live: Fyldig referat fra kampen

At gjestene hadde litt flaks da ballen til slutt endte i nettet bak Alex Horwath, som vikarierte i Brann-målet for en skadet Piotr Leciejewski, har dansken rett i. Det så ut som at Alex Horwath hadde avverget faren da han slo headingen fra Jonas Lindberg unna, men Brann fikk ikke klarert ballen ut av feltet, og da den landet i beina på Mortensen, var han nådeløs. Litt flaks hadde gjestene altså, men det er ikke ufortjent at de reiser hjem fra Brann stadion med tre poeng i bagasjen.

– Vi er litt heldige som tar med oss tre poeng i dag, men sånn er fotballen noen ganger. Vi er rimelig solide bakover, og så plutselig så får man den ene eller andre sjansen som man setter, og så raner man med seg litt hjem, sier Sarpsborg 08-trener Geir Bakke til VG - med en trollmannshatt i hånden.

– Det var vel stort sett en stillingskrig i 90 minutter, dette?

– Ja, så jeg vil egentlig ikke kalle det et ran heller, men den kom jo i siste liten da, sier treneren om vinnermålet tre minutter på overtid, og smiler lurt.

Se også: Zekhnini solgt for 20 millioner

Bakke innrømmer likevel at det ikke var noen stor kamp gjestene leverte.

– Vi legger ned en god jobb for dagen og er relativt gode defensivt. Jeg synes ikke Brann skaper veldig mye på oss, men vi klarer ikke å være noe særlig produktive fremover heller, så vi klarer ikke å skape noen trafikk i boksen til Brann omtrent i det hele tatt. Det er vi ikke fornøyd med, oppsummerer han.

Artikkelen fortsetter under videoen:

Wormgoor stoppet Diatta

Den første omgangen på Brann stadion var ikke mye å skrive hjem om. Åpningsminuttene var preget av rufsete pasningsspill, og mange brudd i spillet. Ikke hjalp det stort at begge lagene lagde mange frispark heller.

Les også: Manchester United interessert i Diatta

Det eneste øyeblikket før pause som fikk de fremmøttes hjerter til å slå noe raskere enn normalt, var det bortelaget som stod for. Tobias Heintz, som hadde et skudd fra skrått hold tidligere i omgangen, spilte en flott vektet pasning gjennom til Krépin Diatta, som så ut til å komme alene med keeper.

I aller siste øyeblikk løp Brann-kaptein Vito Wormgoor opp Sarpsborg-stjerneskuddet, som var en stor plage for Brann-forsvaret da lagene møttes i Sarpsborg for noen uker siden, og satte inn en perfekt timet takling.

Etter kampen vedgår Branns kaptein at det nå blir vanskelig for rødtrøyene å ta igjen Rosenborg, som etter denne runden ligger åtte poeng foran Brann.

– Nå er vi halvveis i sesongen, og ser du på resultatene er Rosenborg det mest stabile laget. Vi kan matche resultatene deres, men da må vi holde oss til kampplanen vår i større grad. Det kan vi klare, sier Wormgoor til VG.

Halvhjertet rop etter straffe

Før et halvt minutt av den andre omgangen var unnagjort hadde det nesten skjedd mer enn det gjorde på de første 45 minuttene. Acosta nådde ikke opp da en lang ball ble slått inn i Brann-feltet, og Diatta fikk kontroll på kulen.

Senegaleseren ble løpt opp av Acosta, og da det var kontakt mellom dem, gikk angriperen i bakken. Dommer Trond Ivar Døvle vinket spillet videre.

Hovedpersonen selv så ut til å ta det hele med et smil, mens Sarpsborg-trener Geir Bakke og hans assistent Tom Freddy Aune var alt annet enn fornøyde.

Heintz nær med stupheading

Heintz, banens beste i det som var et toppgjør - om ikke annet så på papiret, markerte seg også etter hvilen. Drøye tjue minutter ut i omgangen fikk han en god mulighet da et langt oppspill endte hos Diatta, som slo inn i feltet.

Sarpsborg-vingen møtte ballen med hodet, men stupheadet like over.

Nærmere en avgjørelse kom vi bare syv minutter før slutt. Det så ut som at Alex Horwath, som vikarierte i Brann-målet for en skadet Piotr Leciejewski, ikke skulle ha noen problemer med å fange corneren fra Joachim Thomassen.

Ballen glapp likevel ut av hanskene til amerikaneren og endte hos Patrick Mortensen, som headet ballen noe få centimetere utenfor venstre stolpe.

Albech utvist etter filming

To minutter før full tid trodde de fleste at det var blåst for straffespark til gjestene da Andreas Albech gikk i bakken etter en duell med Bismar Acosta.

Albech fikk gult kort for filming, hans andre i kampen, og ble utvist.

Artikkelen fortsetter under videoen:

Utvisningen ble imidlertid ikke avgjørende, for på overtid dukket Mortensen opp og ble matchvinner med sitt åttende seriemål for sesongen. Horwath vartet først opp med en flott redning på headingen fra Lindberg, men fikk bare deler av hånden på ballen da Sarpsborgs toppscorer pirket ballen i mål.

Det kan vise seg å bli en svært viktig scoring for Sarpsborg, som kuttet Rosenborgs luke fra åtte til fem poeng. Samtidig skaffet østfoldingene seg en luke på tre poeng ned til Brann, og økte luken ned til Molde til to poeng.

– Det er viktig for moralen at vi kommer hit på bortebane til en tøff bortekamp mot Brann, hvor det ikke er mange som vinner, og får de tre poengene i dag. Nå kan vi dra på ferie med en fin følelse, sier Mortensen.

Se mer statistikk for Eliteserien på VG Live.

Eliteserien

SVUTMP
1Aalesund00000000
1Bodø/Glimt00000000
1Brann00000000
1FK Haugesund00000000
1Kristiansund00000000
  • Champions League-kvalifisering

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder