Brann et steg nærmere Europa: – En veldig god bortekamp

(Ruzomberok-Brann 0-1) Trener Lars Arne Nilsen var strålende fornøyd etter at Bismar Acosta (30) sørget for et perfekt utgangspunkt før returoppgjøret neste uke.

Artikkelen er over to år gammel

– Vi spiller en veldig god bortekamp og gjør akkurat det vi skal. Vi følger planen nøye og holder nullen, i tillegg til å score, sier Brann-trener Lars Arne Nilsen til VG etter kampslutt.

Avgjørelsen kom i det 47. minuttet, da gjestene fra Bergen tok ledelsen etter en corner. Fredrik Haugen slo inn i feltet og fant pannebrasken til Jakob Orlov, som stusset videre.

Der lå Bismack Acosta og ventet på to meter og pirket inn en uhyre viktig Brann-scoring.

– Vi var kompakte og kyniske gjennom hele kampen og gir de lite rom. Veldig fornøyd med utgangspunktet, men det er på ingen måte avgjort. Vi må spille en god kamp hjemme, fortsetter treneren.

Scoringen og seieren sørget for at Brann har et ekstremt godt utgangspunkt før returoppgjøret i Bergen om en uke.

MATCHVINNER: Bismar Acosta, her fra kampen mot Stabæk, ble matchvinner med en tidlig scoring i den andre omgangen. Foto: Marit Hommedal NTB scanpix

Enorm mulighet

I en kamp der den tidligere RBK-spilleren Marek Sapara satt på benken for hjemmelaget Ruzomberok var det Brann som dominerte i åpningen.

Les også: Derfor heier eliteserieklubbene på RBK, Brann, Haugesund og Odd

Kampens første mulighet kom etter drøye ti minutter. Kristoffer Barmen fikk stå helt umarkert på fem meter og kunne bare heade ballen i mål, men fikk ikke noe trøkk i headingen og ble stoppet av Matus Macik i Ruzomberok-buret.

– Den sjansen var stor ja, men ballen kommer kjapt på han. Normalt setter han den, sier treneren.

Dødballkrig

Den første omgangen var preget av mange dødballer. Før kampen uttalte Lars Arne Nilsen at de møtte et lag som var gode på dødballer, men slik så det ikke ut før pause. Gjestene fra Bergen var flinke til å rydde unna det som kom i egen boks, både fra åpent spill og fra frispark og cornere.

Helt til vi var to minutter på overtid av den første omgangen.

Dalibor Takac fikk hodet på en corner og var nære å sende hjemmelaget i ledelsen, men en god redning fra Piotr Leciejewski hindret scoring.

Sett denne fra 2008? Everton knuste Brann

Etter den tidlige Acosta-scoringen i 2.omgang var Brann gode defensivt og ryddet opp alt som kom fra det slovakiske hjemmelaget. Selv om hjemmelaget hadde mye ball skapte de ikke all verden de siste 40 minuttene, og det var faktisk gjestene ved innbytter Kasper Skaanes som hadde den største muligheten etter 0-1. Skaanes fikk skutt fra 16 meter, men skuddet gikk like over mål.

– Vi gir de nesten ikke en sjanse. Vi er gjerrige og vanskelige å møte, sier Nilsen.

Kan møte store kanoner

Dermed endte det 0-1 og med det trakk Brann det lengste strået i Slovakia, foran en imponerende rød supportergjeng fra Bergen som lagde mye liv og røre i samtlige 90 minutter.

Fra CL-kvaliken til RBK: Reginiussen reddet uavgjort

Nilsen var full av lovord da han ble spurt om hva han syntes om Brann-fansen:

– Det er en helt fantastisk gjeng. Ingen har bedre supportere enn oss, spesielt på bortebane. Helt fantastisk.

PS! I morgen trekkes den tredje kvalifiseringsrunden. Der får Brann, Odd og Haugesund vite hvem de eventuelt møter om de går videre fra den andre runden. I den tredje runden kan storlag som AC Milan, Galatasaray og Everton vente.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder