ØYEBLIKKET: Her forlater klubblege Eva Carneiro og fysioterapeut Jon Fearn Chelsea-benken for å gi Eden Hazard behandling i sluttminuttene. Foran dem står manager José Mourinho, som i etterkant ble svært arg for at duoen løp utpå. Foto:Ian Kington,Afp

FIFA fordømmer Mourinhos Carneiro-behandling

FIFA er den siste i rekken som fordømmer Chelsea-manager José Mourinhos behandling av klubblege Eva Carneiro.

Artikkelen er over fire år gammel

– Managere har ingen rett til å fortelle når klubbens medisinske apparat skal entre banen for å behandle en spiller.

Det sier Jiri Dvorak, FIFAs medisinske sjef, ifølge The Telegraph. Han er en av de fremste medisinske profilene innenfor fotballen, og selv om han ikke navngir José Mourinho, er det tydelig at han går mot den portugisiske treneren.

Engelsk avis hevder Balotelli er ferdig i Liverpool: - Scoret selvmål fra midtbanen

– Manageren har ingenting å si når det kommer til det medisinske aspektet. Vi har et etisk ansvar, men plikter også å se til spillernes helse, fortsetter han i avisen.

På spørsmål om en manager kan nekte det medisinske apparatet å entre banen, la han til følgende:

– Jeg kan ikke se for meg en slik situasjon, og vi må forsvare posisjonen vi som leger har. Når klubbleger og fysioterapeuter blir bedt om å komme inn på banen, må de gjøre så.

Ronny Johnsen tilbake i rødt:Fikk drømmejobben i Man Utd

Han, som representerer FIFA, føyer seg dermed inn i rekken av kritikere som ikke viser nåde mot Chelsea-trener José Mourinho, etter at portugiseren fyrte seg opp over at klubblege Eva Carneiro og fysioterapeut Jon Fearn ga Eden Hazard behandling i sluttminuttene av kampen mot Swansea.

Mourinho mente duoen «ikke forsto spillet», og siden har det kommet frem at duoen etter alt å dømme ikke får lov til å være på benken under Chelseas kamp mot ligarival Manchester City søndag.

Det har fått flere til å reagere. Premier Leagues legegruppe samt England-legende Gary Lineker er bare et knippe - og nå har altså FIFA sagt sitt. I morgen er det ventet at José Mourinho igjen møter pressen, og da må han nok snakke om sin kvinnelige klubblege.

Premier League

SVUTMP
1Liverpool29271166214582
2Manchester City28183768313757
3Leicester City29165858283053
4Chelsea29146951391248
5Manchester United29129844301445
  • Champions League
  • Europaliga
  • Nedrykk

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder