NY ENGLAND-SJEF?: Big Sam Allardyce skal ha blitt intervjuet til jobben som manager for England i går.

NY ENGLAND-SJEF?: Big Sam Allardyce skal ha blitt intervjuet til jobben som manager for England i går. Foto: Russell Cheyne Reuters

Big Sam intervjuet for England-jobben

Sam Allardyce kan være Englands nye manager. Ifølge Sky Sports ble han intervjuet til jobben i går kveld.

Hans-Kristian Rangnes
ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

Etter at Roy Hodgson trakk seg umiddelbart etter Island-tapet, har FA vært på jakt etter erstatteren. Av flere har Sam Allardyce, som kalles «Big Sam», vært regnet som den største favoritten til England-jobben.

Big Sam var hjemme hos FA-sjef David Gill i går, der han skal ha blitt intervjuet om den ledige joben som Englands nye sjef. Gill er en av tre mennesker som har ansvaret for å finne en ny manager. Teknisk direktør i FA, Dan Ashwort og Martin Glenn skal også ha vært i Gills hus i Cheshire.

– FA tok kontakt med Sunderland AFC for å lov til å prate med vår manager angående hva som skulle ha vært en konfidensiell prosess med potensielle kandidater til England-jobben. Etter ønske fra Sam Allardyce godtok vi dette, skriver klubben på sine hjemmesider.

LES OGSÅ: Hodgson slaktes

Sam Allardyce skal ha reist rett fra Sunderlands treningsleir i Østerrike for intervjuet.

– Sam er viktig for våre fremtidsplaner. Etter hva som har vært en ekstremt utfordrende sesong er vi interessert i å ha en periode med stabilitet, både av og på banen, og vi vil at han skal fortsette som managere i vår klubb.

– Disse spekulasjonene om Sams jobb er ekstremt ødeleggende for Sunderland, spesielt i denne kritiske tiden av sesongen. Vi oppfordrer FA til å respektere hvor ødeleggende dette er for oss og avklarer dette så raskt som mulig, skriver klubben.

LES OGSÅ: Hodgson mistet garderoben

Sunderland-manageren har fått gode skussmål fra Sir Alex Ferguson. Skotten føler at Allardyce med sin store erfaring fra å lede Premier League-lag er det klare valget hvis det engelske fotballforbundet satser på en engelsk landslagssjef.

– Det er bare tre engelske managere i Premier League nå. Med Sams erfaring, er han det åpenbare valget. Men jeg synes de må lete bredere for å være sikker på at de finner den rette. Hvis det blir Sam, så er det helt fint. Men de må ha noen med evner, taktisk bevissthet og følelse for landslaget, sa Ferguson i et lengre intervju med Sky Sports nylig.

Der bommer Ferguson litt: det er nå fem engelske managere i Premier League. Men han har kanskje glemt de nyopprykkede Sean Dyche (Burnley) og Steve Bruce (Hull). Fra før har vi Eddie Howe (Bournemouth), Alan Pardew (Crystal Palace) og Sam Allardyce (Sunderland).

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder