VILLE HATT DENNE OMGJORT: Sofiane Moussa setter inn 3-1 for Tromsø. Straffen skulle aldri blitt gitt, mener han som ble felt. Foto: Krister Sørbø NTB scanpix

Dommer Edvartsen ber angrende Tromsø-spiller se TV-bilder på nytt

ÅRÅSEN (VG) (LSK – TIL 2-4) Dommer Svein Erik Edvartsen ber Thomas Lehne Olsen se TV-bildene av straffesituasjonen på nytt, selv om Tromsø-angriperen hevder han aldri skulle hatt straffe.

 • Mikal Aaserud

Artikkelen er over fire år gammel

– Det er vanskelig å vite hva man skal gjøre i sånne situasjoner, sier Lehne Olsen i pressesonen på Åråsen. Tromsø-angriperen sikter til situasjonen der han fikk straffe. Ifølge ham selv var det aldri kontakt mellom ham og sistemann, LSK-kaptein Frode Kippe.

– Jeg er på tur hjem igjen når jeg får berøringen forbi ham og faller. Jeg sparker bare nedi bakken. Og så dømmer han straffe. Nå i ettertid tenker jeg på om jeg skulle sagt i fra til dommeren, sier han.

Les også: Tabbenes aften i første Tippeliga-kamp etter EM-pausen

Kippe: – Verste straffespark jeg har fått i mot

SCORINGSGLEDE: Thomas Lehne Olsen (høyre) feirer med spiss Sofiane Moussa etter 1-0-scoringen fredag. Foto: Krister Sørbø NTB scanpix

Hendelsen i det 52. minutt var på sett og viss viktig for Tromsø. En 3-1-scoring ville vært en trygg ledelse mot et tamt Lillestrøm. I en løpsduell parkerte Lehne Olsen hele den gulsvarte forsvarsrekka. Sekunder senere lå han i bakken i 16-meteren. Straffe ble dømt. Den fikk de, ifølge Lillestrøm-leiren, svært billig. Kippe mener det ikke var kampavgjørende, men definitivt førende for hva som skjedde de neste 40 minuttene. Lillestrøm åpnet seg mer opp og tillot enorme kontringsrom for gjestene.

– Jeg er langt unna. Jeg sneier ham ikke en gang. Jerg er en meter unna og ble overrasket. Jeg skjønte ikke hva han blåste for. Han (Edvartsen) sa det var på meg, sier Frode Kippe til VG.

– Jeg sa det var det verste straffesparket jeg hadde fått mot meg, sier Lillestrøm-veteranen.

Fått med deg denne? Kippe ut mot gult kort-regelen

Ber Lehne Olsen se på TV

I SØKELYSET: Svein Erik Edvartsen, her fra en kamp tidligere denne sesongen. Foto: Bjørn S. Delebekk VG

Etter å ha snakket med dommerveileder sier Edvartsen til VG at han ikke angrer på noen ting.

– Fra min posisjon og vinkel var det kontakt mellom Kippe og Lehne Olsen. Derfor blåste jeg straffe. Jeg fikk en dårlig følelse da Lehne Olsen spratt opp igjen kjapt, men etter å ha sett TV-bildene mener jeg straffen kan forsvares. Hvis Lehne Olsen sier han bare sparket nedi bakken, anbefaler jeg ham å se TV-bildene, sier Edvartsen til VG.

«Årsbeste»

I LSK-leiren var de like skuffet over Edvartsens dømming som sin egen prestasjon gjennom 90 minutter. For et Tromsø-lag i en flunkende «ny» 4-3-3-formasjon var soleklart best i det aller meste på Åråsen. Gjermund Åsen sprudlet i sin indreløperrolle, mens Mikael Norø Ingebrigtsen herjet på høyrekanten. Ikke rart det smalt «årsbeste» fra «Gutan» som forlot Lillestrøms anlegg etter kampslutt.

– Det kjennes godt, innrømmer Tromsø-trener Bård Flovik, som føler at formasjonsendringen gjorde sitt.

– Jeg synes vi har gjort mange gode omganger, men sjelden hele kamper. Kampen totalt sett er den beste vi har gjort.

Les også: Manchester United bekrefter: – It's Zlatan time

Sentrale spillere ute

For Lillestrøm ble det en blytung kveld på jobb. Med det de selv har utpekt som Tippeligaens beste keeper i Arnold Origi ute, noterte unge Jacob Faye Lund seg for én stor tabbe da 1-1 ble til 1-2. LSK-trener Rúnar Kristinsson sier Origi er ute i minst to og en halv uke. Om han kommer på banen umiddelbart er heller ikke sikkert.

– Han skal prøve seg på trening og etter det får vi se. Da er det jo snakk om fire-fem uker. Er vi heldige så er han rett inn etter disse treningene, sier Kristinsson.

I tillegg er Lillestrøm- og Tippeligaens toppscorer, Fred Friday, i mange klubbers søkelys. Ifølge agent Atta Aneke har det kommet flere bud på spissen.

– De er ikke lett å erstatte. Vi har ikke tatt mange poeng de siste kampene. Vi er i en vanskelig situasjon og vi må finne løsninger på det. Vi må finne den rette blandingen av spillere som kan gjøre jobben ute på banen, sier Kristinsson.

Les også: Klubbløse Robson-Kanu sendte Wales til EM-semi

Mer om

 1. Tippeligaen
 2. Lillestrøm SK
 3. Tromsø IL

Flere artikler

 1. Nytt dramatisk LSK-tap i Erlandsens comeback

 2. Første Tippeliga-kamp etter EM-pausen herjet av tabber

 3. Full ordkrig mellom Lillestrøm og Edvartsen: – Kynismen lever på Åråsen

 4. Knust Origi til VG etter megatabben: – Jeg har det helt forferdelig

 5. Sparket Kristinsson til VG: – Jeg skjønner LSK-ledelsen

Fra andre aviser

 1. Derfor ble det straffekaos

  Aftenposten
 2. LSK-kapteinen reagerer på dommer-intervju: - Det verste jeg har hørt

  Bergens Tidende
 3. LSK-kapteinen reagerer på dommer-intervju: - Det verste jeg har hørt

  Fædrelandsvennen
 4. Keepertabbe på overtid sendte Lillestrøm nærmere stupet

  Aftenposten
 5. Keepertabbe på overtid sendte Lillestrøm nærmere stupet

  Bergens Tidende
 6. Lehne Olsen i storform da Tromsø slo Lillestrøm

  Fædrelandsvennen

VG Rabattkoder

Et kommersielt samarbeid med kickback.no