GIFT I FJOR: Anne Hellene Faanes og Markus Henriksen gitftet hjemme i Trondheim i fjor. Nå er paret blitt foreldre til sønn nummer to.

GIFT I FJOR: Anne Hellene Faanes og Markus Henriksen gitftet hjemme i Trondheim i fjor. Nå er paret blitt foreldre til sønn nummer to. Foto: Privat

Ny babylykke for Markus Henriksen

PRAHA (VG) Det meste er nytt for Hull-nykomlingen Markus Henriksen (24) denne høsten. Nå er landslagsspilleren også blitt pappa for andre gang.

ARTIKKELEN ER OVER TO ÅR GAMMEL

For snart to uker siden fødte kona Anne Helene parets andre barn i den engelske Premier League-byen.

– Det er kjempeartig, sier Henriksen til VG og forteller at navnet til den nye verdensborgeren er Ludvig. Fra før har paret snart to år gamle Lukas.

Foran Tsjekkia: Drillo ville tatt store sjanser

– Det er to navn vi helt sikkert kommer til å rote med når vi skal rope dem inn og si at det er middag, men vi synes det er to fine navn, ler pappa Henriksen.

Han ble lånt ut fra AZ Alkmaar til Hull rett før overgangsvinduet stengte i august. Fra nyttår starter han på en kontrakt som varer helt til 2020. Forandringene er store.

– Det er bare kjempepositivt å bli far igjen. Hvis du trives godt på hjemmebane så lykkes du bedre. Det er alltid mye styr å flytte, men nå er vi på plass, fødselen skjedde i Hull og alt har gått kjempebra, mener den tidligere Rosenborg-spilleren som ble kjæreste med kona allerede som 12-åring hjemme i Trondheim.

Skjelbred om rollebyttet: – En utfordring

Henriksen nyter for tiden stor tillit hos Hull-manager Mike Phelan. Den tidligere assistenten til Alex Ferguson i Manchester United har startet med Henriksen de tre siste kampene.

– Det har gått veldig bra. Artig. Phelan er en dyktig manager som prater godt med spillerne. Du ser at han lang erfaring under Sir Alex Ferguson.

På landslaget har han vært fast inventar det siste drøye året. Men når Markus Henriksen har klort seg fast i Premier League kan det bli benken for landslaget mot Tsjekkia fredag.

Henriksen om lave børskarakterer: – Heksejakt på meg

Han er alt annet enn fornøyd med San Marino-kampen i oktober. Henriksen forsvant ut ved pause med gult kort da Norge slet mot lilleputten på Ullevaal.

– Det er aldri artig å bli byttet ut. Jeg vet selv at jeg ikke gjorde noen god kamp i en uvant posisjon helt på topp.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder