United-oppvisning uten Rooney: – En eksepsjonell omgang

(Manchester United - Leicester 4-1) Forrige sesongs ligamester fikk juling på Old Trafford. Fire mål på 20 minutter før pause ble fasiten da Wayne Rooney (30) ble vraket.

Publisert:

Fire scoringer før pause har ikke Manchester United levert siden Reading ble slått 4-3 1. desember i 2012.

– Dette er en omgang der vi endelig fikk se United løpe. De har løpt mer enn Leicester, sier TV 2-ekspert Brede Hangeland i kanalens Premier League-sending etter å ha sett United slå voldsomt tilbake etter en svak periode.

– En eksepsjonell omgang. Veldig spesielt, sier Erik Thorstvedt.

VG LIVE: Vi fulgte kampen minutt for minutt her!

Rooney-spørsmål

Matchen dabbet ikke overraskende noe av etter pause, men for Uniteds del var jobben gjort.

– Dette var en veldig god prestasjon. Det er ikke lett å vinne på den måten vi gjorde. Vi hadde intensitet, mobilitet og dynamikk. Å slå mesterne hjemme føles bra. Vi klarte ikke slå dem forrige sesong, men nå har vi gjort det to ganger allerede, sier manager José Mourinho ifølge BBC.

Wayne Rooney var naturlig nok tema i intervjuet med United-sjefen før kampen, og også etter 4-1-seieren måtte han svare på hvorfor kapteinen ble plassert på benken.

– Wayne Rooney er en viktig spiller for meg, United og England. Han er min mann. Jeg stoler fullt og helt på ham. Han er fornøyd, sier Mourinho.

Kollega Claudio Ranieri skjønte lite av det som skjedde på Old Trafford før pause. Han mener spillerne ikke var fokuserte og klare for oppgaven.

– Det er ikke mulig å slippe inn tre mål på cornere. Det betyr at man ikke er konsentrerte. Vi er normalt veldig solide på dødballer, så dette var rart. Hittil har vi vært sterke, men vi gjorde noen tabber, sier Ranieri.

Cornershow

Det tok 22 minutter før Chris Smalling stanget inn 1-0 på en corner. Og da tok det fullstendig av på Old Trafford. 20 minutter senere mot den regjerende ligamesteren sto det 4-0!

United skapte sjanse på sjanse før Juan Mata som plasserte ballen i hjørnet etter lekkert angrepsspill. Tre minutter senere var det klart for ny corner og nytt mål. Daley Blind og Mata sto for forarbeidet i et innøvd trekk og Marcus Rashford nærmest taklet inn 3-0.

En strålende første omgang ble enda bedre da også verdens dyreste fotballspiller meldte seg på. Nok en corner ble svinget inn foran mål der Paul Pogba steg til værs og nikket ballen i hjørnet.

– Jeg leser aldri aviser. Jeg sier bare én ting og det er at vi får se til slutt hvordan det går. Dette var en sterk prestasjon. Jeg er fornøyd med resultatet og målet, sier Pogba.

Jublende Rooney

Etter 4-0-målet reiste også vrakede Wayne Rooney seg på benken for å feire lagkompisen. Leicester-manager Claudio Ranieri likte ikke det han så og tok grep allerede i pausen. Da ble de to største profilene fra forrige sesongs mesterlag, Riyad Mahrez og Jamie Vardy, ofret.

Demarai Gray var en av dem som kom inn halvveis. Et kvarter senere reduserte han på lekkert vis da han fra rundt 18 meter smalt kula i krysset.

Så du denne? Mourinho vraker Rooney mot Leicester

http://api.int.vgnett.no/enrichments/poll/21044

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder