VENTER PÅ MÅL: Branns Torgeir Børven venter fortsatt på sitt første mål for Brann. Til glede for Vikings Julian Ryerson til skuffelse for Branns Kasper Skaanes i bakgrunnen. Foto: Marit Hommedal NTB scanpix

Torgeir Børven uten scoring siden i fjor

BERGEN (VG) (Brann-Viking 0-0) Torgeir Børven klarte ikke å sette inn sitt første mål i Bergen. Brann ligger på sølvplass i Tippeligaen, men har ikke vunnet på en måned. Publikum pep Brann av banen.

Publisert:

– Det skal være litt trykk i Bergen. Det er helt greit at de piper etter kampslutt. Vi var ikke gode nok i dag, forteller Lars Arne Nilsen etter kampslutt.

Veteranen må skifte klubb: Huseklepp ferdig i Brann

Den nye Brann-spissen har ikke scoret siden han satte inn sitt eneste seriemål for Twente i Nederland – 21. desember 2015 – i forrige sesong. Torgeir Børven var nærmest scoring før pause. Men begge hans to gode forsøk endte over mål. Dermed endte det uavgjort i en kamp Brann burde ha vunnet.

– Det begynner å bli en stund siden forrige scoring på A-lagsnivå. Jeg får to veldig gode sjanser i dag, men dessverre går det ikke veien. Det er kun opptil meg selv når det løsner, sier Børven til VG etter kampslutt.

Ønsker å spille spiss

Øystese-gutten ble nok engang plassert i en litt uvant kantposisjon, og innrømmer at han håper på muligheten som spiss i løpet av sesongens syv siste kamper.

– Jeg er jo egentlig spiss, men når Lars Arne plasserer meg på kant, så spiller jeg kant. Det var allerede progresjon fra forrige kamp mot Haugesund og dersom jeg klarer å omsette sjansene til mål i tillegg blir det riktig så bra, fortsetter Børven som mener uavgjort var helt greit for begge lag etter spill og sjanser.

– Det er en jevn kamp. Vi er det førende laget i førsteomgang, mens Viking tar over noe etter pause. Alt i alt er det greit med 0-0.

Les også: To måneder uten tap for Vålerenga

Medaljekandidaten har ikke vunnet på de fire siste seriekampene. Den forrige seieren kom mot Strømsgodset 7. august.

– Det er ikke sånn vi ønsker å fremstå på hjemmebane. Men ut i fra forutsetningene er uavgjort et helt ok resultat. Vi må bruke spillere i litt uvante posisjoner ettersom fem så viktige spillere er ute, sier Brann-trener Nilsen til VG.

Først fikk Torgeir Børven en nydelig ball servert ut i feltet av Jakob Orlov etter bare fem minutters spill. En drøy halvtime senere brøt Brann-back Amin Nouri et oppspill fra Viking-stoppet Joakim Jørgensen.

Børven hamret Nouris perfekte pasning en meter over på hel volley.

– Det bør bli en scoring der. Vi får ta det senere, sa Børven til TV 2 på vei inn til pause.

Fra fredag: Syk Gyasi med fire målgivende

Også Jakob Orlov fikk en god sjanse tidlig hvor Brann trykket Viking langt tilbake mot eget mål. Stavanger-laget kom seg etter åpningsstormen. Både Samuel Adegbenro og Mathias Bringaker fikk sine sjanser. Men Jonas Grønner blokkerte nigerianeren, mens Vikings unge spiss misset skuddet da han kom gjennom alene etter en halvtime.

– Vi kom tilbake i kampen og spilt en god kamp i perioder. Det var viktig for oss å holde nullen igjen, sier Viking-trener Kjell Jonevret. Han har heller ikke opplevd seier siden 7. august. Tre poeng på de fem siste kampene er magert utbytte for den økonomisk pressede Stavanger-klubben.

– Vi kommer hit med et reelt håp om seier og jeg synes vi definitivt har mulighetene til å ta med oss alle tre poengene. Vi skaper noe fete sjanser i andreomang, men klarer dessverre ikke omsette de i mål, fortsetter svensken.

– Tøffe arbeidsforhold

Jonevret innrømmer at Vikings økonomiske problemer også påvirker spillergruppa. Forrige uke presenterte klubben et underskudd på ni milloner kroner.

– Selvsagt påvirker det oss. Det er ikke lett når det slutter folk omtrent hver eneste uke. Det er min jobb som trener å motivere guttene og holde fokus på det vi kan gjøre noe med. Da er det perfekt å spille bortekamper som i dag. Da reiser vi sammen, bor sammen og tenker kun på det som skal skje på banen i 90 minutter, sier svensken som forteller om hyppig møtevirksomhet vedrørende klubbens økonomiske fremtid.

Kjedelig avslutning

Den andre omgangen bar preg av to lag som virket å være fornøyd med ett poeng hver. Viking var nærmest scoring. Adegbenro satte ballen i stoplen og ut fra 20 meter etter 56 minutter, mens midtstipper Bismar Acosta og Kasper Skaanes hadde de største sjansen for Brann.

Også Viking-innbytter Patrick Pedersen fikk en bra sjanse det siste kvarteret, men skuddet gikk over.

Azar Karadas fikk sin sjanse tre minutter før ordinær tid var over. Men Viking-keeper Iven Austbø reddet greit tross litt «såpe på hanskene». Dermed ebbet det ut i 0-0 og ett poeng til hvert av lagene.

Her kan du lese mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder