Englands landslagssjef slaktes etter skandalen

Krisemøter i FA-ledelsen

I TRØBBEL: Sam Allardyce på lanseringen av logoen for EM 2020. Martin Glenn (t.h.) adm. dir. i FA (det engelske fotballforbundet) er mannen som kan komme til å sparke ham fra jobben som landslagssjef. Foto: Justin Tallis AFP

Britisk avis kaller Allardyce en grådig idiot

Han har ledet England i én viktig kamp. Det kan også ha vært den siste for Sam Allardyce (61). Britisk presse er nådeløs etter mistanke om korrupsjon.

Artikkelen er over tre år gammel

The Sun svinger pisken og beskriver ham som en grådig idiot.

«All goodwill som Englands landslagstrener forsvant på rekordtid». Det skriver journalist Neil Ashton. Han følger opp med «Sam Allardyce skulle holde blikket på ballen etter at han fikk jobben som England-boss – ikke pengene».

Les også: Sam tatt på fersken med skjult kamera

«En landslagssjef skal gå inn i jobben med rene hender. Men The Telegraph avslører at han har skit under neglene. Det han nå trenger er en skrubb etter den skamfulle episoden. Han så for seg å putte over 4,2 millioner i lommen. Han er gådig. For en idiot.»

Allardyce skal være under etterforskning av det engelske fotballforbundet (FA) etter at han i sommer ble lurt i garnet av falske forretningsmenn, og fortalte hvordan man kan unngå overgangsreglene i England for å tjene store penger.

Ikke nok med dét. Han langet samtidig ut mot sin forgjenger Roy Hodgson, Wembley og prinsene William og Harry, avslører The Telegraph, som også har publisert et opptak gjort med skjult kamera.

Ifølge Mirror diskuterte FA-styreformann Greg Clarke og administrerende direktør Martin Glenn neste steg i saken i går kveld. Det blir hevdet at det jobbes med en gransking av Allardyce. Han må ha tillatelse fra FA for å involvere seg i noen som helst form for business ifølge kontrakten som ble inngått i sommer.

På en møte på et London-hotell i august – etter at Allardyce ble ansatt som landslagssjef – fortalte han inngående om hvordan man kan tjene gode penger på såkalte «tredjepartsoverganger». I møtene utga journalistene seg for å være investorer i et firma som ønsket å tjene gode penger på denne måten. Den tidligere West Ham-treneren skal ha sagt at det «ikke er noe problem» å omgå regelverket. I bytte mot 4,2 millioner kroner skulle han gi råd hvordan man kunne lure overgangsreglene.

Slike overganger ble forbudt av Det engelske fotballforbundet tilbake i 2008, før FIFA implementerte reglene på verdensbasis i fjor.

Allardyce har foreløpig ikke kommentert saken.

Allardyce har vært anklaget for involvering i tvilsomme forretninger innen fotballen tidligere. Blant annet bestikkelser fra agenter mens han var manager i Bolton mot at han hentet spillere de representerte. Dette kom frem i et BBC-program. Senere ble han frikjent for dette forholdet av en uavhengig gransking.

PS! Englands første VM-kvalifiseringskamp endte med 1-0 over Slovakia. Neste match er hjemme mot Malta 8. oktober.

Premier League

SVUTMP
1Liverpool29271166214582
2Manchester City28183768313757
3Leicester City29165858283053
4Chelsea29146951391248
5Manchester United29129844301445
  • Champions League
  • Europaliga
  • Nedrykk

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder