Brann-treneren etter knokkelkampen: – Det er jo et overfall

SOGNDAL (VG) (Sogndal - Brann 0-0) Bismar Acosta så rødt og Brann måtte spille 10 mot 11 i 57 minutter. Brann-trener Lars Arne Nilsen mente også Sogndal burde fullført kampen med ti mann.

Artikkelen er over tre år gammel

– Hvis Acosta slo, er det slik som ikke skal skje. Det skal vi ta internt. Men Sogndals Martin Ramsland kom altfor sent inn i duellen mot Amin Nouri i forkant, det var klart rødt kort det også, sier Nilsen til VG.

Ramsland fikk gult kort i situasjonen og medgir at han spilte på grensen.

– Det var helt på grensen om ikke over. Jeg skal ikke forsvare den taklingen, jeg var nær en periode, sier spissen.

Ved et par anledninger i annen omgang var han involvert i kontroversielle situasjoner der Brann-spillerne ville ha ham av banen med rødt kort. Til slutt plukket trener Eirik Bakke ham av banen.

– Jeg tror han hadde blitt utvist hvis ikke, sier Bakke til VG.

Det smalt fra spillere og trenere også i intervjusonen etter kampen, men Acosta gikk rett i bussen uten å ville snakke.

– Pinlig av en voksen mann

Ramsland skjønner at han ble tatt av.

– Jeg skal ikke motsi treneren der. Jeg tenkte klart og prøvde å holde meg unna situasjoner, men så kom det dueller inne i feltet der jeg måtte trå til. De hadde også et par spillere som var veldig flinke å fortelle dommeren at jeg burde ut. Det var høy temperatur og skikkelig bra trøkk på tribunen, slik det skal være i et vestlandsderby, mener Ramsland.

Henrik Furubotn, spilleren som ble slått til av Acosta, fikk gjennomgå av Brann-kaptein Vadim Demidov og trener Nilsen.

– Pinlig av en voksen mann å gå ned for telling på den måten, mente Demidov.

– Han lå jo som han var død helt til det røde kortet kom, da spratt han opp igjen. Pinlig, mener Nilsen.

– Fikk fingrene hans i øynene

Furubotn var langt fra enig i pinlig-stempelet.

– Det var ikke et slag med knyttet neve, men jeg fikk fingrene hans i begge øynene. Det tror jeg alle som har prøvd vet er vondt. Jeg er ikke en spiller som liker å legge meg, men denne gangen var det virkelig grunn til det, mener Furubotn.

– De stormet på Ramsland etter duellen, jeg løp bort for å ta dem bort. Da fikk jeg slaget fra Acosta, forklarer han.

Topper versting-liste

Brann topper nå verstinglisten i Tippeligaen over spillere med gule og røde kort. Trener Nilsen sier de jobber med å plukke av spillerne egenskapene som gir kort.

– Vi smeller og klinker til, det er en del av måten vi spiller på. Men vi må være smartere. Dette var det første røde kortet. Vi får for mange gule. Det betyr karantener og et par-tre utskiftninger fra kamp til kamp. Jeg sier det ikke for å forsvare oss, men slik er det med flere lag. Det er ikke bra for norsk fotball at lagene ikke får satt seg, sier Nilsen til VG.

På spørsmål fra VG om det tøffe spillet og konfrontasjonene er en image for dette Brann-laget, svarer Demidov:

– Imaget vårt er å være nummer to i Tippeligaen.

Brann kom med muskler

Naboklubbene Brann og Sogndal har hatt en historie med vennligsinnet rivaleri i norsk toppfotball siden cupfinalen i 1976. Bygd mot by er bakteppet.

Slik så det ikke ut da kampen startet. Brann kom til Sogndal med mye muskler. Dette var et helt annet lag enn Rikard Norlings Brann som ble most fysisk sist lagene møttes på Fosshaugane i Tippeligaen i 2014.

VG Live: Les utfyllende referat her!

Flere tette dueller og konfrontasjoner kulminerte med at Sogndals Ramsland gikk knallhardt inn i duellen med Nouri i 32. spilleminutt. Nouri gikk i bakken og lå lenge nede.

– Dette er jo et overfall, det er så stygt. Sånne ting som det her gir du rødt på. Han "mokker" ham rett ned. Han kunne ødelagt ham, sa Nilsen da han ble vist TV-bildene etter kampslutt.

– Begge situasjonene skal i mine øyne være rødt, supplerte Mini Jakobsen på TV 2s sending.

– Det må jo være rødt! Han (Acosta, journ anm.) skal ikke slå der. Det er et overfall på en lagkompis først, men han skal håndtere det bedre, svarte Nilsen.

Sikret ett poeng i sølvkampen

Rett etter utvisningen gjorde Nilsen et defensivt bytte - inn med midstopper Jonas Grønner, ut med spiss Jakob Orlov. I pausen kom også Azar Karadas inn.

Han løp og slet alene på topp i det som ble en knokkelkamp.

– Det var en tøff og jevn kamp. Det ble småampert i perioder. Men det er jo sånn det skal være, sa den høyreiste spissen til TV 2.

– Det var kanskje det beste vi kunne få med oss. Det ble en forsvarskamp, vi er strålende fornøyd med å få med oss ett poeng med en mann mindre her, la Nilsen til.

Også for Sogndal var uavgjort greit. Med 35 poeng skal det mye til å rote seg inn i nedrykkskampen.

Les også: Bakke flørter med Karadas

Dommeren fikk stri tørn

Utvisningen var stort sett det eneste som skjedde før pause, en omgang begge lag lå kompakt og velorganisert defensivt.

Den tøffe stilen forsatte etter pause. I det 55. spilleminutt gikk Ruben Kristiansen ned for telling mens han holdt seg på leggen. Brann-spillerne ville ha Ramsland av banen for stempling, men dommer Martin Lundby lot nåde gå for rett. Rett etter plukket Sogndal-trener Eirik Bakke spissen av banen.

Dommer Lundby fikk en stri tørn i det som ble en vanskelig kamp å dømme, men han klarte seg rimelig greit.

Les også: Brann fester grepet om medalje

Sjansemessig var det tynt. Karadas var i nærheten da han fyrte av fra 18 meter etter å ha slitt seg løs i 73. minutt, men ballen gikk like utenfor.

Christophe Psyché var nær da han headet et hjørnespark like utenfor to minutter etter, men nærmest var Gilbert Koomson da han spurtet fra Brann-forsvaret og skjøt over i 77. minutt.

Navarsetes drøm i oppfyllelse

Fosshaugane Campus var utsolgt for første gang siden åpningen sommeren 2006. Det betyr 5600 solgte billetter til vestlandsoppgjøret.

Et fullsatt Fosshaugane i kamp mot Brann, flomlys og tv-sending - det har vært kongstanken til Sogndal-nestor Rolf Navarsete i forbindelse med den naturstridige stadionutbyggingen som har bikket en milliard kroner inklusiv bygninger til høgskole og videregående skole.

Lørdag kveld gikk drømmen i oppfyllelse for Navarsete og alle andre som holder med klubben i Norges eneste tippeligabygd. Folketallet i Sogndal kommune er rundt 9000.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder