IKKE BARE GLEDE: Vålerengas sportsdirektør Truls Haakonsen mener klubbens er bekymret for klubbens omdømme. Her i trivelig prat med en for dagen god Veigar Pall Gunnarsson mot Viking, fredag kveld. Foto: Gorm Kallestad, Scanpix

Haakonsen mener Vålerenga har et omdømmeproblem

ULLEVAAL (VG Nett) VIF-direktør Truls Haakonsen mener at hele opsjonsavtalen har skaffet Oslo-laget et stort omdømmeproblem, og er bekymret for om det vil vedvare.

ARTIKKELEN ER OVER SYV ÅR GAMMEL

Den sportslige direktøren ønsker i pressesonen etter kampen ikke å kommentere noen summer i forbindelse med den mye omtalte opsjonen Vålerenga har i Stabæk-spilleren Herman Stengel. Men at dette har vært belastende for klubben er han ikke i tvil om.

- Vi får ikke et omdømmeproblem, vi har et omdømmeproblem på grunn av dette her. Det er uheldig, så vil de neste ukene vise om det blir et omdømmeproblem på sikt.

- Tror media tar feil

Haakonsen er irritert over at mediene har spekulert i summer og hvor mye som ligger i både opsjonen for Herman Stengel - og hva overgangssummen på Veigar Pall Gunnarsson ligger på.Han mener er klar på at saken er blitt overdimensjonert av mediene.

VG Nett-leser:Men ingen vil inngå avtaler der de risikerer å bli lurt, og Stabæk og VIF er jo innblandet i en sak som gjør at andre blir tvilsomme til å handle med dem.Diskutér saken med leserne våre her.

SAMMENLIGNINGSGRUNNLAG: Sportslig leder i Vålerenga, Truls Haakonsen mener at mediene opererer med feil regnestykke, spesielt med tanke på hva Rosenborg og VIF bød for Veigar Pall Gunnarsson tidligere i sommer. Han mener Henning Haugers overgangssum til Hannover forteller realitetene om markedsprisen til islendingen på den tiden. Foto: Marius Knutsen, Scanpix

- Jeg tror media tar feil. At Rosenborg har avvist at de bød 5 millioner for Veigar. En spiller med lite igjen av karrieren og den lønna har ikke den markedsverdien. Se på Henning Hauger som gikk til Hannover for 2 millioner. Han er 26 år og landslagsspiller, forteller Haakonsen.

Før han avslutter temaet med:

- Da synes jeg det er bemerkelsesverdig at Stabæk selger til en klubb som byr mindre.

Sportslig solide

I tillegg til den mye omtalte overgangen har på mange måter Vålerenga som klubb måttet tåle mange reaksjoner fra fotball-Norge etter Klanens uttalelser da Carl-Erik Torp fra sykesenga sendte sine hilsener på Brann Stadion.

Men på banen har det gått bra. Vålerenga har fire strake seire, to av de mot erikerivalene Lillestrøm og Brann. Men mot Viking fikk fire sentrale spillere gult kort. Fegor Ogude, Andreas Nordvik, Fredrik Stoor og Kristoffer Hæstad må alle stå over neste kamp mot Aalesund. Det bekymrer verken Martin Andresen eller Haakonsen.

- Det er aldri heldig å få karantene nå på tampen. Med begge backene ute håper vi Freddy blir klar, men vi er vant til at dette skjer på tampen av sesongen, sier sportsdirektøren til VG Nett.

- Det er selvfølgelig kjedelig men det hører med på høsten, spesielt da dette er spillere som har spilt stort sett hele tida. Men vi har dekning på de plassene, avslutter Martin Andresen med et slitent smil, vel vitende om at han skal videre i møte samme kveld.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder