KLAR: Luton Shelton, som her jubler for scoring mot Strømsgodset i fjor høst, er klar til dagens kamp mot Aalesund. - Men jeg tror jeg starter på benken, sier jamaicaneren. Foto: Scanpix

Lynraske Shelton tilbake i rekordfart

Jamaicaneren er med i troppen til fredagens kamp mot Aalesund

(VG Nett) Først i midten av april regnet Vålerenga med å ha Luton Shelton (25) tilbake i trening, men allerede i kveld kan jamaicaneren sesongdebutere mot Aalesund.

ARTIKKELEN ER OVER ÅTTE ÅR GAMMEL

To dager før serieåpningen mot Viking haltet Luton Shelton av treningsfeltet med strekk. Medisinsk koordinator i Vålerenga, Eirik Bjærke, meldte at det ville ta rundt fire uker før jamaicaneren var tilbake på banen.

VG LIVE: Følg Vålerenga - Aalesund fra 19.00!

Men onsdag denne uken, to uker tidligere enn antatt, var Shelton tilbake i full trening med lagkameratene.

- Jeg har trent med ball de siste dagene og kjenner ingenting til skaden. I dag er helt jeg ok, sier Shelton til VG Nett.

Den lynraske kantspilleren er med i troppen til fredagens tv-sendte kamp mot Aalesund, men vet ikke selv om han får spille fra start eller sitter på benken.

- Men jeg tror jeg starter på benken siden jeg ikke har spilt kamp på lang tid, sier Shelton.

- De trodde jeg løy

Han forklarer den overraskende friskmeldingen med en tur tilbake til hjemlandet Jamaica og en fysioterapeut som kjenner 25-åringens kropp godt.

VG Nett-leser:Shelton er mye raskere enn Huseklepp.

KLAR FOR KAMP: Shelton er tilbake. Det gleder medisinsk koordinator Eirik Bjærke. Foto: Scanpix


Diskuter her!

- Jeg var der én uke og fikk behandling hver dag. At jeg ble klar så raskt var selvsagt overraskende. Kanskje skaden ikke var så alvorlig som man først trodde. Da jeg kom tilbake til Oslo og sa jeg var klar til å trene, trodde de jeg løy, smiler Shelton.

Medisinsk koordinator Eirik Bjærke forklarer Shelton overraskende raske retur med at «spilleren har respondert godt på behandlingen», og «noen blir friskere enn andre». Men han vil ikke gi all æren til fysioterapeuten på Jamaica.

- Vi kan dele den. Det er fint det. Den første uken er det ikke man får gjort med en slik skade. Det er fra uke to man ser hvor fort det kan gå, sier Bjerke til VG Nett.

Les også: - Adams vil hente Shelton til Aserbajdsjan

Spissduo ute

Også Andreas Nordvik har slitt med strekkskade, men er tilbake i troppen til fredagens hjemmekamp mot Aalesund. Det betyr at kun de to nye spissene Yssouf Koné (skadet) og Isaac Boakye (mangler arbeids- og oppholdstillatelse) regnes som uaktuelle i VIF-leiren.

- Det er ikke så lenge til Koné er fysisk klar, men vi må huske på at han ikke har spilt kamp på seks måneder. Vi håper han kan trene med laget i løpet av en måneds tid, sier Bjerke.

Vålerenga - Aalesund kan du se direkte på Max klokken 19.00 og følge direkte i VG LIVE.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder