Melgalvis plantet LSK-flagg på Intility: – Ikke det smarteste han har gjort

VALLE (VG) (Vålerenga - Lillestrøm 0–3) Etter at Lillestrøm ydmyket Vålerenga på eget gress, gjorde Aleksander Melgalvis det han kunne for å gni salt i såret.

– Tanken var å feire med fansen. Det var seiersrusen som tok litt overhånd. Det er kjedelig at det ble sånn etterpå, sier agitatoren til VG.

For i seiersrusen etter den suverene seieren, løp Lillestrøms innbytter til midtsirkelen med et Lillestrøm-flagg og forsøkte å plante det på Vålerengas storstue.

Redaksjonelt samarbeid

Se Eliteserien og OBOS-ligaen direkte på Dplay og Eurosport Player

– Forstår du at det er provoserende handling?

– Det forstår jeg. Det var ikke slik jeg ønsket det skulle være. Jeg ser at det er provoserende etter et 0-3-tap, sier Melgalvis etter sjokkeseieren på Valle:

Ikke det beste

Han lykkes imidlertid ikke å penetrere kunstgresset, men klarte virkelig å provosere hjemmefansen. En rekke av de gjenværende Vålerenga-supportere stormet banen, en av dem tok bort flagget, og enkelte fra Lillestrøm-siden kom ut i forsvar.

Det ble også en slåsskamp på kunstgresset, og TV-bildene viste at flere supportere langet ut mot hverandre, før sikkerhetsvaktene klarte å roe gemyttene.

Lillestrøm-trener Jörgen Lennartsson fikk med seg Melgalvis sin flaggplanting midt under intervjuet med Eurosport etter kampen. Han sier til VG: – Det er ikke det smarteste han (Melgalvis) har gjort i sitt liv. Han burde tenkt seg om.

LSK-treneren understreker at de skulle til Oslo for å sette seg i respekt og ikke stå med lua i hånden. Noe de åpenbart ikke gjorde. Men provokasjonen etter sjokkseieren ble litt vel mye.

– Jeg har ikke hatt tid til å snakke med ham om det. Men det er klart at noen i klubben kommer til å ta det opp med ham, sier svensken etter sin taktiske triumf.

les også

Sjokk for Vålerenga - utklasset av Lillestrøm

«Åpenbar provokasjon»

Talsperson i Vålerenga, Erling Rostvåg, sier til VG at det ikke er «straffbart å være idiot» om Melgalvis, men gir likevel stuntet det glatte lag.

– Det er helt åpenbart en provokasjon, og det er en grunn til at politiet sier man ikke skal feire foran motstanderfansen på den måten. Når man bedriver hærverk på motstanderens bane, er det naturlig at det oppstår en form for aggresjon (fra supporterne). Det er lett å si at det var dumt fra deres side, men det er også lett å se at om man provoserer motstanderfansen, kan noen gjøre som de gjorde. Det er viktig å ha to tanker i hodet samtidig, sier Rostvåg, før han understreker at han ikke selv så situasjonen.

les også

Klanen-talsmann mener Lillestrøm virker resignert allerede før derbystart: – De feiger ut

Rostvågs motstykke i Kanari-Fansen, Tony Johansen, sier til VG at han forstår Vålerenga-supporternes reaksjon.

– Jeg tror Lillestrøm-supportere hadde løpt ut på banen om det motsatte hadde skjedd på Åråsen. Men det er trist at det skjer, sier Johansen.

VG har vært i kontakt med Vålerengas daglige leder, Erik Espeseth, og han sier at de skal gå gjennom videobildene og ta en ordentlig «debrief» før han uttaler seg om eventuelle konsekvenser for Vålerenga-supporterne. Han retter imidlertid pekefingeren mot Lillestrøms Melgalvis:

– I denne type kamper, med veldig het stemning, pleier vi å ha en gjennomgang med våre spillere i forkant, for å bidra til at de ikke hisser opp stemningen før, under og etter kampen. Vi synes det er dårlig dømmekraft av spilleren, og forstår at det skaper reaksjoner, sier Espeseth, før han roser både Lillestrøm og spilleren selv for uttalelsene til media i etterkant.

VG har forsøkt å nå operasjonssentralen i Oslo-politiet, så langt uten hell.

Melgalvis er ikke fremmed for å havne i rampelyset, og skapte også overskrifter verden over da han poserte naken med cuptroféet - selve kongepokalen - etter cupseieren i 2017:

Se mer statistikk for Eliteserien på VG Live.

Eliteserien

SVUTMP
1Aalesund00000000
1Bodø/Glimt00000000
1Brann00000000
1FK Haugesund00000000
1Kristiansund00000000
  • Champions League-kvalifisering

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder