BLE TRUFFET: Fred nede for telling etter å ha blitt truffet av en gjenstand kastet av en Manchester City-supporter på tribunen. Foto: Mike Egerton / PA Wire

Solskjær raser etter påstander om rasistiske tilrop: – Burde skamme seg

MANCHESTER (VG) (Manchester City – Manchester United 1–2) Manchester Uniteds midtbanespiller Fred (26) skal ha blitt utsatt for rasistiske tilrop fra Manchester City-fans under derbyet på Etihad Stadium.

Både Manchester United og Manchester City bekrefter at de er klar over saken. United opplyser til VG at flere av deres spillere forteller at de ble utsatt for rasistiske tilrop, og at de har rapportert hendelsene til både City og dommeren.

En av de utsatte spillerne er den brasilianske midtbanespilleren Fred, som på en Twitter-video ser ut til å bli utsatt for «aperop» fra en tilskuer ved sidelinjen.

– Han burde aldri få komme inn på en fotballstadion igjen. Jeg har sett videoen. Det er uakseptabelt. Han burde skamme seg, sier Ole Gunnar Solskjær om denne videoen:

Solskjær nevner Jesse Lingard som en av de andre spillerne som også mottok rasistisk hets.

– Vi fortsetter å snakke om dette hver jævla uke. Jeg er sikker på at City og myndighetene tar seg av dette, sier en irritert Solskjær, som sier de utsatte spillerne er «preget» av hetsen.

les også

Hyller forvandlingen under Solskjær

– Noen ganger synes man synd på disse folkene. Det er ignorant, sier han og gjentar:

– Jeg håper han aldri mer får se fotball.

«Manchester City er klar over en video som sirkulerer på sosiale medier, der en supporter ser ut til å gestikulere rasistisk under andre omgang av kampen mot Manchester United i kveld», skriver City i en pressemelding.

les også

Solskjærs United triumferte i Manchester-derbyet

«Klubben opererer med nulltoleranse mot all form for diskriminering. Alle som blir funnet skyldige for rasistisk hets, vil bli bannlyst fra klubben på livstid», skriver klubben videre.

Fred ble også truffet av en liten gjenstand kastet fra tribunen. TV-bildene viste at flere Manchester City-fans kastet blant annet lightere inn på banen.

Politiet etterforsker både de rasistiske tilropene og prosjektilene som ble kastet inn fra tribunen.

Her kan du se høydepunktene fra kampen:

Premier League

SVUTMP
1Liverpool23221054153967
2Manchester City24163565273851
3Leicester City24153652242848
4Chelsea2412484132940
5Manchester United249783629734
  • Champions League
  • Europaliga
  • Nedrykk

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder