IKKE FORNØYD: Ole Gunnar Solskjær likte ikke det han så av laget sitt før pause – og gjorde følelsene sine kjent for spillerne i garderoben. Foto: Jon Super / AP

Solskjær avslører raseri i garderoben: – Jeg kunne byttet ut alle sammen

SHEFFIELD (VG) (Sheffield United – Manchester United 3–3) Ole Gunnar Solskjær (46) lot tankene vandre tilbake til den traumatiserende 4–0-ydmykelsen mot Everton etter at laget hans hadde levert en av sesongens svakeste prestasjoner.

Sheffield United ledet 1–0 og kunne ledet med både to og tre allerede før hvilen, mens Manchester United ikke skapte en eneste målsjanse i første omgang av kampen som til slutt endte 3–3.

En opprørt Solskjær gikk i garderoben og ga spillerne sine en skikkelig skyllebøtte. Vanligvis pleier nordmannen å forsvare laget sitt i tykt og tynt, men på pressekonferansen etter kampen la han ingenting imellom i sin beskrivelse av prestasjonene før hvilen.

– Jeg kunne byttet ut alle sammen i pausen, bortsett fra keeperen (David de Gea). Så enkelt er det faktisk. Du må gjøre deg fortjent til å vinne en kamp, og vi hadde ingen rett til å vinne denne kampen på det tidspunktet, sier Solskjær til VG.

– Sint, frustrert … Jeg vet ikke hvordan jeg skal beskrive følelsene mine, men jeg måtte vekke dem opp og gjøre noe med det, sier nordmannen.

les også

Solskjær etter spinnvilt Sheffield-drama: – Blandede følelser

Han besluttet å bytte ut Phil Jones, som tabbet seg ut i forkant av åpningsmålet, og satte inn Jesse Lingard i stedet. Samtidig byttet han formasjon fra 3–4–3 til 4–2–3–1.

Men det løsnet ikke umiddelbart. Manchester United slapp inn et nytt mål like etter pause og var fullstendig tannløse frem til det 70. minutt. På dette tidspunktet fryktet Solskjær det verste.

– Det var veldig dårlig. Og for å være ærlig, tenkte jeg tilbake til Everton-kampen, sier Solskjær, som sikter til da laget hans tapte 4–0 på Goodison Park i april – per dags dato det verste tapet han har hatt i jobben.

Men denne gangen var noe annerledes, mener Solskjær.

– Det laget ga opp. Dette laget gjorde ikke det. Det var et veldig godt svar å få fra guttene: Ja, vi spilte dårlig i første omgang, vi vant ingen dueller, vi holdt oss ikke til planen, men å riste av seg den frykten og ikke gi opp, viser en enorm forandring.

Her kan du se hvordan den ville kampen forløp seg:

Seks av spillerne som startet i Everton-ydmykelsen i april, startet også i Sheffield søndag ettermiddag. På spørsmål om hva som har bidratt til denne «enorme forandringen», svarer Solskjær:

– Nå har vi unge spillere å sette inn, med Mason Greenwood og Brandon Williams som scoret hvert sitt mål. Vi har signert tre spillere som har hatt en veldig god innvirkning. Guttene lærte nok en lekse fra de første 71 minuttene og utligningen på overtid, men det viktigste vi tar med oss, var innstillingen som gjorde at vi snudde kampen.

I løpet av bare åtte minutter gikk Manchester United fra å ligge under med to mål – etter scoringer av John Fleck og Lys Mousset – til å lede 3–2, takket være mål av Williams, Greenwood og Marcus Rashford.

les også

Solskjær om Mourinho: – Kanskje bra for meg

Men på tampen utlignet Oliver McBurnie. Sheffield United-manager Chris Wilder sprintet nedover sidelinjen i ekstase før han ble gjort oppmerksom på at scoringen måtte VAR-sjekkes for en mulig hands. Etter noen minutters ventetid ble scoringen bekreftet – en avgjørelse Solskjær virket å være uenig med.

Etter pressekonferansen sin ble Solskjær sittende og nøle, det var tydelig at han hadde noe på hjertet. Han reiste seg fra podiet.

– Jeg fikk jo aldri muligheten til å snakke om straffen i Champions League-finalen, sa Solskjær – en referanse til at han mener det ble dømt hands i Liverpools favør i en lignende situasjon som ikke ble avblåst da Sheffield United utlignet.

Premier League

SVUTMP
1Liverpool29271166214582
2Manchester City28183768313757
3Leicester City29165858283053
4Chelsea29146951391248
5Manchester United29129844301445
  • Champions League
  • Europaliga
  • Nedrykk

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder