UENIG I BORTEKOMPLEKS: Dag-Eilev Fagermo mener Odd har fått dårlig betalt på bortebane i 2019-sesongen. Her avbildet under 0–2-tapet mot Viking i september. Foto: Carina Johansen / NTB scanpix

Odd svakest av topp fire-lagene på bortebane: – Har ikke fått godt betalt

SKIEN (VG) Odd har tatt 14 poeng mindre enn serieleder Molde på bortebane denne sesongen og har ikke vunnet en bortekamp i Eliteserien på fire måneder. Dag-Eilev Fagermo (52) mener Skienslaget har fått dårlig betalt.

 • Christina Paulos Syversen

– Nei, jeg er ikke enig i det. Vi kommer fra to sterke bortekamper før Viking-kampen, sier Odd-treneren til VG på spørsmål om Odd har et «bortekompleks» i Eliteserien.

0–2-tapet borte mot Viking 15. september var Odds femte bortetap denne sesongen og har gjort at avstanden opp til serieleder Molde nå er på åtte poeng og tre poeng opp til serietoer Bodø/Glimt.

Redaksjonelt samarbeid

Se Eliteserien og OBOS-ligaen direkte på Dplay

Bortestatistikken skiller Odd fra de andre topplagene denne sesongen.

Mens Fagermos mannskap kun har tatt ni poeng av 30 mulige poeng på bortebane denne sesongen, har Bodø/Glimt tatt 18 og Molde 23 poeng (Molde to kamp mer spilt).

Rosenborg (4. plass) har tatt 13 poeng på 11 bortekamper.

– Det er ikke godt å si hva som er grunnen. Vi har hatt flere sesonger hvor vi har vært like gode hjemme som borte. Jeg tror det er litt tilfeldigheter. Jeg er sikker på at vi kommer til å plukke flere borteseirer mot slutten av sesongen, sier Fredrik Nordkvelle til VG.

les også

Storbyene skjelver i Eliteserien

3–0-seieren over Lillestrøm på Åråsen 19. mai er sist Odd vant en bortekamp i Eliteserien. Det har kun blitt to trepoengere på bortebane i 2019, mens Skien-laget har gått på fem tap og spilt uavgjort tre ganger.

– Vi burde vunnet i Molde og vi burde slått Kristiansund borte. Vi klarte uavgjort i de to kampene. Det er tøffe bortekamper. Spillemessig er vi gode nok i de fleste kampene borte, men vi har ikke fått så godt betalt som vi burde fått, sier Fagermo.

Tøff skadeperiode: – Lettere i de større klubbene

Odd-treneren mener han har en tynn tropp når det kommer til å takle skader og suspensjoner utover høstsesongen. Søndag møter de Strømsgodset som fortsatt kjemper for tilværelsen i Eliteserien.

Nå er blant andre Moussa Njie, Fredrik Oldrup Jensen, Steffen Hagen og Fredrik Semb Berge ute med skade – nøkkelspillere for Fagermo.

Moussa Njies akilles røk i bortekampen mot Odd i august:

– Det handler ikke om at det er så mange som er skadet, men det er viktige spillere. Moussa Njie var viktig da vi mistet Sander Svendsen. Oldrup, Hagen og Semb er noe av de beste vi har. Det er tøft for en klubb som oss, sier 52-åringen.

– Det er lettere i de større klubbene og vi ser at Molde og Rosenborg har en fordel nå på høsten når gule kort og skader melder seg.

RBK nærmer seg: – Frykter ingenting

Fjerdeplasserte Rosenborg (spilt en kamp mer) ligger ett poeng bak serietreer Odd.

– Jeg frykter ingenting. Vi er ferdig med alle topplagene. Det er ikke de, og de skal også møtes innbyrdes (Molde, Bodø/Glimt og Rosenborg). Vi må først og fremst få spillerne våre på beina, få det beste ut av dem og da er vi gode nok til å ta poeng fremover, sier Fagermo.

På hjemmebane har Odd vært det sterkeste laget i Eliteserien med seier i ni av elleve kamper og en poengfangst på 32 av 36 mulige poeng.

Dermed har «Oddrane» kunnet varte opp med virale jubelscener i garderoben ved mange anledninger:

Odd gjester Strømsgodset på Marienlyst førstkommende søndag kl. 18. Kampen ser du på Eurosport Pluss 2, Dplay eller du kan følge den i VG Live.

Se mer statistikk for Eliteserien på VG Live.

Eliteserien

SVUTMP
1Molde76101971219
2Bodø/Glimt66002461818
3Rosenborg7322116511
4Kristiansund6240159610
5Brann6312910-110
 • Champions League-kvalifisering
 • Europaliga-kvalifisering
 • Nedrykkskvalifisering
 • Nedrykk

Mer om

 1. Eliteserien
 2. Odds BK
 3. Norsk fotball
 4. Molde
 5. Bodø/Glimt

Flere artikler

 1. Storspilte i toppkampen: – Nå har vi troen på gull!

 2. Marerittkveld for Sarpsborg i Skien: – Det er bare å beklage

 3. Sondre Rossbach får tøff kritikk: – Kjempetabbe

 4. Borteseier ga gulltro for Rosenborg: – Ingenting er umulig

 5. Glimt jager Molde i gullkampen – Odd misbrukte muligheten

Fra andre aviser

 1. KBK-profil er overrasket over å være toppscorer: – Det tror jeg alle er

  Aftenposten
 2. Glimts suksesstrener: – Jeg har enorm tro på veien Viking har valgt

  Aftenposten
 3. Horneland gir fornyet tillit til ungguttene

  Aftenposten
 4. Glimts suksesstrener: – Jeg har enorm tro på veien Viking har valgt

  Bergens Tidende
 5. Odd-profil kan rekke toppkampen mot Molde

  Aftenposten
 6. Odd-profil kan rekke toppkampen mot Molde

  Fædrelandsvennen

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder