Hurtigguiden: Stabæk

Stadion: Nadderud stadion
Underlag: Gress
Kapasitet: 4938


11-eren
Jönsson bygget hele suksessen sin med Stabæk i forrige periode på 4-4-2, men viste i fjor sin taktiske fleksibilitet gjennom å omstille til en 4-3-3-formasjon fordi det gav den stallen han har nå mer dynamikk.

I backleddet vil Valsvik gå rett inn som erstatter for Hanche-Olsen, og derav mest sannsynlig skyve Solheim ut på backen, og ta plassen til Øveraas. Jonassen kjemper med lokale Vogt, og Stabæk venter på Moe tilbake her.

I midtbaneleddet har unge Kostadinov fått mye tillit på høsten, men han konkurrerer med gode spillere som Lumanza, Skytte, Bohinen og spennende Lundal.

I fremre ledd vil Kassi, Edvardsen og Normann Hansen kjempe om kantposisjonene, og innleide Antonsson vil nok ta spissplassen fra Maatsen, Kinoshita og Botheim. Det vil finnes muligheter for å forsøke ulike konstellasjoner for Jönsson i dette leddet med utvalget han har av spillere.Jan Jönsson (andre år som hovedtrener, har tidligere trent laget i seks år) er opptatt av relasjonelle ferdigheter i angrepsspillet, og av å ha tekniske og robuste spillere sentralt i banen – hvor Stabæk ønsker å dominere. Er opptatt av å finne rom å utnytte bak og mellom motstanderens ledd (se video). Ofte smalt press med de tre i fremre ledd, men kan justere dette mellom kamper for å få frem motstanderens svakheter.


 • Var laget med flest forsøk på gjennombruddspasninger i bakrom i 2019. I år har kun Mjøndalen færre forsøk enn Stabæk, men Stabæks treffprosent (41,7) er klart best i serien
 • Laget som hadde flest skudd imot seg i 2019. Har tredje flest imot (279) etter 20 runder i år.
 • Er et av tre lag (Sandefjord og Mjøndalen) som har scoret flere mål på bortebane enn på eget gress (14 mot 11) i årets Eliteserie
 • Var laget som scoret minst i det første kvarteret etter pause i 2019 – 3 mål. Holder trenden i år. Er et av fire lag med én scoring fra 46. til 61. minutt
 • Har delt færrest baklengsmål (4) i avslutningskvarteret i kamper i år
 • Har nest færrest avslutninger (211) i årets Eliteserie
 • Bare Vålerenga avslutter sjeldnere utenfor 16-meteren enn Stabæk (80 forsøk)
 • Kun Sandefjord slår færre innlegg enn Stabæk, men bæringene har seriens nest beste treffprosent (39,9)
 • Har seriens tredje laveste suksessrate når det kommer til driblinger (50,3)
 • Er suverent best i klassen på å bryte pasninger, 962 etter 20 runder
 • Er, sammen med Brann, seriens snilleste lag, kun 221 frispark imot

Yaw Amankwah
Stabæk-forsvaret inneholder nå to av de fire spillerne i serien med høyest suksessrate i luftdueller (utvalg minimum 50 dueller). Amankwah har vunnet 73,7 % av sine dueller, innlånte Gustav Valsvik er nesten like god (73,1).

Emil Jonassen
Kunne i starten av sesongen ikke matche Jeppe Moe, venstrebacken med en av de mest presise innleggsføttene fra 2019. Men har kommet seg, og nå er Jonassens treffprosent på innlegg 48,4, mot Moes 46,8 i fjor

Marcus Sandberg
Ligaens beste keeper i fjor. Hadde flest skudd på seg og flest redninger. Men i år er redningsprosenten sunket, fra 78,6 til 66,7. Er fortsatt ligaens mest aktive i feltet.

Se Marcus Sandbergs spinnville redninger fra 2019-sesongen:

 • Haakon Lunov
Publisert:

Flere artikler

 1. Hurtigguiden: Sarpsborg 08

 2. Hurtigguiden: Sandefjord

 3. Hurtigguiden: Vålerenga

 4. Hurtigguiden: Odd

 5. Hurtigguiden: Strømsgodset

Fra andre aviser

 1. Har bommet på 7 av 11 straffer i Eliteserien: – Elendig

  Bergens Tidende
 2. Endelig scoret en Stabæk-spiss: – Alle mann må ta skylden

  Bergens Tidende
 3. Stabæk med etterlengtet seier: – Nå har vi kontakt

  Aftenposten
 4. Aftenbladets tabelltips: Ørkenvandringen på Oslo øst

  Aftenposten
 5. Aftenbladets tabelltips: Ørkenvandringen på Oslo øst

  Bergens Tidende
 6. Bytyqi-perlet berget uavgjort for Viking

  Aftenposten