RBK rundspilt av Glimt: – Katastrofalt dårlig

ASPMYRA (VG) (Bodø/Glimt – Rosenborg 2-0) I sin første tellende kamp som RBK-trener så Eirik Horneland eget mannskap bli spilt av banen i Bodø.

– Et gedigent steg tilbake. Vi spiller Bodø/Glimt gode og inn i det mønsteret de ønsker. Ingen god idé av oss, sier Horneland til VG etter å ha kalt serieåpningen «katastrofalt dårlig» i intervjuet til Eurosport.

Glimt kom som alltid i den klassiske 4–3–3-formasjonen fra RBKs storhetstid. Mens Horneland nye Rosenborg overhodet ikke fungerte i 4–2–3–1.

Redaksjonelt samarbeid

Se Eliteserien og OBOS-ligaen direkte på Dplay og Eurosport Player

– Jeg tror aldri jeg sett så mange feilpasninger i mitt liv, hevder RBK-kaptein Mike Jensen mens Pål André Helland sier:

– Vi blir stresset av å komme under. Vi skal være samlet uansett om vi har ballen eller ikke har ballen. Det var vi så absolutt ikke.

Stemningen i RBK-garderoben var på bunnpunktet.

– Den var dårlig, beskriver Jensen etter at RBK tapte sin tredje serieåpning på fire sesonger.

OPPGITT: RBKs stopperduo Even Hovland (t.v.) og Tore Reginiussen måtte se eget lag slippe inn to i Bodø. Foto: Bjorn Steinar Delebekk

Horneland overrasket med å kjøre Nicklas Bendtner fra start. Men dansken var ikke i nærheten av å løfte Rosenborg etter sin vanskelig sesongoppkjøring. Glimt-trener Kjetil Knutsen sier er klart «ja» på spørsmål om han var overrasket. Glimt hadde forberedt seg på Gjermund Åsen i den offensive «10'errollen».

– Det spørsmålet stiller du til feil mann, svarer Mike Jensen på VGs spørsmål om det var galt.

– Det ser ikke ut til at det er der vi ryker, mener Horneland etter 8–2 til Glimt i målsjanser.

– Det er i det kollektive vi ryker. Gjermund (Åsen) har spilt mye der før sesongen og Bendtner er en fryktelig god fotballspiller. Vi evner ikke å finne ut av det som lag. Det er problemet, hevder Horneland og sier Bendtner har vært «meget god på trening».

– Det er vanskelig å si at det fungerte godt i dag. Men jeg forbedrer meg dag for dag. Det er det viktigste, sier dansken.

Patrick Berg og Glimt styrte kampen fra start inntil playmakeren forsvant ut med en vond skulder etter halvtimen. Erstatteren Morten Ågnes Konradsen kunne ikke markert seg bedre.

les også

Molde utlignet på kontroversielt frispark

22-åringen hadde bare vært på banen i ni minutter da det smalt. Spilleren som ble sendt hjem igjen fra Rosenborg traff perfekt fra 23 meter med høyrefoten.

Ballen gikk via fingertuppene til RBK-keeper Arild Østbø og snek seg inn oppe i det høyre hjørnet.

– Jeg traff godt og fikk bra kraft på den. Mye kan skje om du får skuddet på mål, sier han til VG.

Mens Mike Jensen ikke ville snakke med kanalen. Han ville heller diskutere med dommer Tom Harald Hagen. Etter kampen benektet RBK-kapteinen det hele.

En halvtime tidligere lå den vikarierende RBK-målvakten oppe i samme hjørnet og avverget frisparkforsøket til Patrick Berg. André Hansen var ikke med til Nord-Norge på grunn av at han var syk, ifølge Horneland.

les også

Viking lekte seg til seier i comebacket: – En perfekt kveld

Bodø/Glimt skapte mest mot et engstelig Rosenborg før pause. Seriemesterne skapte knapt en sjanse de første 45.

Rosenborg tok over initiativet i takt med at snøbygene og vinden økte etter pause. Alexander Søderlund fikk en scoring annullert for offside tidlig, mens RBK-spissen headet over da han ble servert godt av David Akintola rett etterpå.

Bodø/Glimt har hatt en svært god vinter med seks seire og 36 mål på syv treningskamper. Og etter nesten en time smalt det igjen fra nordlendingene.

Nicklas Bendtner mistet ballen og Glimt stormet i angrep. Ballen gikk fra Håkon Evjen til Geir André Herrem og videre til Amor Layouni som var på fullt firsprang inn i feltet.

les også

Supporterne har talt: Rosenborg har Norges beste supportersang

Med Vegar Eggen Hedenstad i ryggen satte svensken inn 2–0 med yttersiden med foten. Det var RBK-fotball på det mest klassiske. Utført av Glimt.

– Jeg burde scoret et mål til, men det får vi spare til neste kamp, sier Layouni til VG og kalte Glimt-kampen «fantastisk».

Han fikk en ny kjempesjanse rett etterpå. Men da reddet Østbø Rosenborg fra ydmykelsen. Eirik Horneland plukket så av både Bendtner og Akintola.

Dermed kom Gjermund Åsen i den offensive midtbanerollen nesten alle trodde han skulle ha fra start. Men det hjalp ikke at Rosenborg hadde ballen. Bakerst sto Glimt-keeper Ricardo Friedrich godt og Bodø/Glimt skapte like mye da de fikk sjansen på kontringer.

Østbø vartet opp med en ny god redning da Håkon Evjen glimrende ble spilt gjennom av Ulrik Saltnes på slutten. Før innbytter Jens Petter Hauge fikk eventyrlig sjanse på overtid. Men Østbø reddet igjen.

Se mer statistikk for Eliteserien på VG Live.

Eliteserien

SVUTMP
1Molde24165354233153
2Bodø/Glimt24146454342048
3Odd24136538281045
4Rosenborg2411763729840
5Viking2410774133837
  • Champions League-kvalifisering
  • Europaliga-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder