Hva er dette?

STARTER IGJEN: Både Real Madrid-sjef Zinedine Zidane og Barcelonas Lionel Messi, her i kamp med Real Madrids Thibault Cortois, får helt spesielle omgivelser når La Liga starter igjen. Foto: NTB SCANPIX

Real Madrid må spille på B-lagsbanen - Barca uten 99.000 tilskuere

Real Madrid jager Barcelona i kampen om gullet. Er det en ulempe at de skal spille resten av sesongen på den lille B-lagsbanen? Eller er det enda verre for Barcelona, som skal på Europas største stadion uten en tilskuer?

 • Ole Kristian Strøm
 • Rolf Brown

Her er våre oddstips!

For nordmenn er Alfredo Di Stefano stadion, med en tilskuerkapasitet på 6000, godt kjent, etter som Martin Ødegaard spilte der for Real Madrids B-lag, Castilla.

Nå skal også A-laget spille der når La Liga starter opp igjen etter corona-krisen, fordi det er en svær oppussing på gang på Santiago Bernabéu.

Fredag kan du vinne 210 millioner kroner i Eurojackpot! Spill her før kl. 19.00!

Det er fortsatt ikke klart om det kan bli åpnet opp for publikum i sesongavslutningen, men Real Madrid har bestemt seg for at de uansett ikke skal tilbake til sin faste arena Santiago Bernabéu før neste sesong starter opp. Arbeidene der vil pågå for fullt.

les også

Utenlandske medier: 315 millioner mellom krav og bud på denne stjernen

Samtidig skal altså konkurrenten om seriegullet, Barcelona, prøve å mobilisere foran et tomt Camp Nou, som normalt sett tar drøyt 99.000 mennesker og er Europas største stadion.

Spania er blant landene som har vært hardest rammet av corona-krisen, men det åpnes etter hvert gradvis opp. Nå blir det altså fotball i La Liga - men for tomme tribuner i første omgang. Ryktene sier at det etter hvert blir mulig å bruke 30 prosent av tribunekapasiteten.

Her kan du spille Eurojackpot, Lotto eller Vikinglotto!

Real Madrid-ledelsen har bestemt at de uansett ikke kommer til å slippe tilskuere inn på Alfredo di Stefano-arenaen - selv om de skulle få lov, skriver Marca.

les også

Kai Havertz: 20-åringen hele Europa vil ha

Pluss content

– Real Madrid kommer uansett til å avslutte sesongen bak lukkede dører, skriver avisen.

Meningen er at publikum skal slippe til på Santiago Bernabéu i september-oktober, men det er uvisst om hele tribunen kan bli brukt fra start - eller om det blir bare deler av den.

Hele oppgraderingen av Santiago Bernabéu, som startet i 2018, vil totalt koste 5,7 milliarder kroner, ifølge The Architect’s Newspaper. Tilskuerkapasiteten blir 81.043, den får et moderne tak, og arenaen får også butikker, restaurant og hotell, heter det.

les også

Ødegaard om Ungarn-fadesen i ny podkast: – Var begravelsesstemning

– Jeg har savnet dette stedet, sa Lionel Messi da han kom til Camp Nou for første gang på tre måneder.

Så er spørsmålet hvordan han vil like å spille foran et tomt Camp Nou.

To poeng skiller Barcelona og Real Madrid foran de 11 avsluttende kampene. Disse to er i en klasse for seg - med Barca i teten.

Torsdagens byderby mellom Sevilla og Real Betis markerer slutten på 93 dager uten La Liga-fotball - og starten på fem ukers avslutning av serien.

les også

Real Madrid slo Manchester United i verdikåring

VG-tips: Hjemmeseier

Sevilla er på tredjeplass, og kjemper om å sikre seg Champions League-spill for enste sesong.

Real Betis er nede på en noe skuffende 12.plass, og har åtte poengs margin til nedrykk. Akkurat det tror vi de skal klare å unngå. Men vi nevner at laget vant bare én av syv siste matcher før det ble satt strek i mars.

Form gjelder rett nok ikke så mye når det er første kamp på tre måneder. Men Sevilla var i farta med 3–3–1-fasit på sine syv siste ligamatcher. Vertene har kun blitt påført to hjemmetap denne sesongen.

Vrient å vite hvor man har lagene, men vårt forslag er hjemmeseier til 1,80 i odds. Spillestopp er kl. 21.55 og TV2 Sport 1 sender kampen.

Kommersielt samarbeid

VG har et kommersielt samarbeid med Norsk Tipping, som innebærer at VG får en andel av inntektene fra spill i regi av tippeselskapet på våre plattformer. Norsk Tipping har ingen innflytelse på temavalg eller innhold, som utelukkende er basert på redaksjonelle vurderinger.

Mer om

 1. Tippetips
 2. Spansk fotball
 3. La Liga

Flere artikler

 1. Capello før City-kampen: – Det blir vanskelig å forsvare seg uten Ramos

 2. Messi ignorerte nestsjefen: – Jeg var heller ingen enkel spiller å ha med å gjøre

 3. Benzema hylles: – Ronaldo tok en hel del oppmerksomhet

 4. Gareth Bales oppførsel slaktes: – Uprofesjonelt og respektløst

 5. VAR-drama for Ødegaard og Real Sociedad – tapte mot Real Madrid

 6. Straffedrama gir Barcelona gulltrøbbel: Messi scoret sitt 700. mål

Fra andre aviser

 1. Gulljubel for Real Madrid

  Aftenposten
 2. Datoen for La Liga-oppstart er klar

  Bergens Tidende
 3. Datoen for La Liga-oppstart er klar

  Fædrelandsvennen
 4. Scoret sitt første mål for Real Madrid - nå er klubben kun én seier unna ligagullet

  Aftenposten
 5. Scoret sitt første mål for Real Madrid - nå er klubben kun én seier unna ligagullet

  Bergens Tidende
 6. Scoret sitt første mål for Real Madrid - nå er klubben kun én seier unna ligagullet

  Fædrelandsvennen

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder