PÅ PLASS: Håvard Nordtveit på plass på Åråsen. Foto: LSK.no
PÅ PLASS: Håvard Nordtveit på plass på Åråsen. Foto: LSK.no

Nordtveit klar for Lillestrøm

FOTBALL

(VG Nett) Arsenal-stopper Håvard Nordtveit ble tirsdag lånt ut til Lillestrøm frem til 1. august.

  • Klaus Eriksen
  • Kristian Skalland Moen
Publisert: Oppdatert: 10.03.09 18:37

- Det er utrolig viktig både for erfaring, og for å få spille. Jeg håper på å få spilletid, og spille om å vinne poeng. Det er noe Arsenal vil at vi unge skal gjøre, og det tror jeg er vanvittig viktig for meg nå, sier Håvard Nordtveit til LSK.NO.

Tidligere i dag meldte h-avis at Lillestrøm-trener Henning Berg hentet den unge Arsenal-stopperen på Gardermoen.

Første økt i morgen

Lillestrøm bekrefter på sine sider at Nordtveit lånes ut til Romerike-klubben i en avtale som strekker seg frem til 1. august.

- Jeg har ikke store tanker rundt dette nå. Jeg har første økta i morgen, og så får vi ta det etter det, sier Nordtveit.

- Vi er meget glade for at Arsenal tok kontakt, og vi får dermed lov tilå jobbe med et av landets størte talenter. Det er positivt for Håvard, for Arsenal, og ikke minst også for LSK, sier sportsdirektør Torgeir Bjarmann til LSK.no.

Anvendelig

Nortveit kom for ikke så lenge siden tilbake til Arsenal etter et mindre vellykket opphold i spanske Salamanca. Men den tidligere Haugesund-spilleren trenger mer matching før han eventuelt skal klare å krige seg til en plass på Arsenal-laget.
Selv mener Nordtveit det er betryggende at den tidligere Blackburn og Manchester United-kjempen Henning Berg er trener for Lillestrøm.

- Han har spilt i Premier Leauge, og veit hva dette handler om. Han har alle svarene jeg trenger, og jeg tror en overgang hit hjelper meg godt nå, sier Nordtveit.

Lillestrøm melder at Nordtveit er en spiller de kan bruke som midtstopper, back og på defensiv midtbane.

- Han er en spiller som kan spille på flere plasser. Han forsterker LSK-troppen, og vil skape mer konkurranse. Noe som selvsagt er positivt for en stall, sier Bjarmann.

Europas beste

Tidligere landslagssjef Nils Johan Semb er full av lovord når det gjelder Nordtveit.

- Den beste og mest modne stopperen jeg har sett i hans årsklasse i Europa. Og da sammenligner jeg Håvard med de beste midtstopperne til flere toppnasjoner, har Semb uttalt i et intervju med VG.

Semb kunne med egne øyne fastslå at Nordtveit ikke sto tilbake for noen stoppere på samme aldre fra langt mer kjente fotballnasjoner enn Norge:

- Jeg har fulgt ham i mange kamper med Norges yngre landslag, blant annet mot nasjoner som Nederland, Italia og Spania. Ingen av dem har bedre spillere i denne posisjonen enn Håvard, sier Semb.

Imponert Wenger

Arsene Wenger reiste selv til Haugesund for å sikre seg Nordtveit sommeren 2007. Etter å ha sikret seg spilleren, uttalte han følgende.

- Jeg har sjelden sett en så moden spiller på hans alder. Det jeg liker med ham er intelligensen hans og hans mentale styrke. Han er veldig moden. Faktisk har jeg sjelden sett en så moden spiller i hans alder, skrøt Wenger på Arsenals hjemmeside.

Her kan du lese mer om