Morgan Andersen trekker anken

Morgan Andersen har bestemt seg for å trekke anken i straffesaken mot ham. Dermed blir dommen på et år betinget fengsel stående.

ARTIKKELEN ER OVER 11 ÅR GAMMEL

TILTALT: Tidligere Lyn-leder Morgan Andersen er tiltalt for dokumentforfalskning. Foto: Mattis Sandblad


- Nå anser jeg meg ferdig med saken, og legger den bak meg for å komme videre i livet, sier Andersen til demokraten.no.

Som følge av Andersens anke har aktoratet også frafalt videre anke til lagmannsretten.

- Jeg har etter nøye vurdering besluttet å ikke levere en selvstendig anke på straffespørsmålet, sier Svein Holden ved påtalemyndigheten til NTB.

Blandede følelser

- Det er med blandede følelser ettersom vi mener at dommen er uriktig. Men det er tre grunner til at han trekker anken: Hensynet til familien, hensyn til hans arbeidssituasjon og at det er en prosessrisiko ved å anke, sier Schiøtz til TV 2.

Morgan Andersen antydet overfor NRK sist fredag at han vurderte å trekke anken etter at han ble dømt i den mye omtalte John Obi Mikel-saken to dager tidligere. I Oslo tingrett ble han dømt til ett års betinget fengsel for dokumentfalsk og falsk anmeldelse, men anket dommen å stedet.

Dommen ble gjort betinget og dermed slipper altså Andersen å sone straffen i fengsel.

Ferdig i Fredrikstad

Morgan Andersen var direktør i Lyn da han ifølge dommen skal ha forfalsket flere kontrakter for å sikre klubben inntekter ved salg av John Obi Mikel og to andre nigerianske fotballspillere.

Andersen var direktør i Fredrikstad da han ble dømt i forrige uke, men sluttet umiddelbart etter å ha blitt funnet skyldig.

- Morgan Andersen er ferdig i Fredrikstad Fotball, så dette vil jeg ikke kommentere, sa FFKs styreleder Per Kristian Olsen til NTB mandag kveld.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder