UTSKJELT: Her scorer Eduardo på straffen han selv skaffet på kontroversielt vis forrige uke. Foto: Reuters
UTSKJELT: Her scorer Eduardo på straffen han selv skaffet på kontroversielt vis forrige uke. Foto: Reuters

Eduardo utestengt for filming

FOTBALL

(VG Nett) Arsenal-spiss Eduardo (26) har fått to kampers karantene av UEFA etter at han angivelig filmet seg til straffe mot Celtic.

Publisert: Oppdatert: 01.09.09 19:48

Dermed må 26-åringen stå over de to Champions League-kampene mot Standard Liege og Olympiakos, og Arsenal har fått tre dager på seg til å anke saken.

UEFA bestemte seg for å se nærmere på saken etter at Eduardo ble beskyldt for å ha filmet seg til et straffespark mot Celtic og keeper Artur Boruc. Han satte selv straffen i mål, og Arsenal vant til slutt 3-1, og London-laget gikk videre fra Champions League-kvalifiseringen med 5-1 sammenlagt.

VG Debatt:
"Skal en bli kvitt denne dritten som det jo er så nytter det ikke å gi en straff på gult kort hvis divingen førte til et avjørende mål."
Diskutér saken her!

Nå har altså disiplinær-utvalget bestemt seg for å straffe den kroatiske spissen, og det er liten tvil om at Arsenal-manager Arsene Wenger kommer til å kritisere den avgjørelsen. Han var rasende da det ble klart at UEFA ville etterforske episoden.

- Dette er rett og slett en skam, og totalt uakseptabelt, sa han i forrige uke, og beskyldte ifølge CNN UEFA for å ha startet en heksejakt på Eduardo.

Her kan du lese mer om