HJEMMETAP: Sogndals Eirik Bakke i duell med Fredrikstads Alexander Ruud Tveter da gjestene vant 1-3 på Fosshaugane 29. juni. Foto: NTB Scanpix

Sogndal-trener: - Dette er ingen nedrykksfinale

Fredrikstad møter Sogndal i bunnoppgjør

(VG Nett) Både Fredrikstad og Sogndal sliter tungt i bunn av eliteserien. Likevel mener ikke trenerne at søndagens oppgjør er en skjebnekamp.

Øyvind Knoph Askeland
ARTIKKELEN ER OVER SYV ÅR GAMMEL

Kun to poeng skiller tre av de fire nederste lagene på tabellen. Sogndal, Fredrikstad og Sandnes Ulf kniver om å unngå nedrykk, mens Stabæk ligger helt sist med kun ti poeng.

VGLIVE: Følg Fredrikstad - Sogndal fra klokken 18
VGLIVE: Fire kamper starter klokken 18

20 POENG: Tom Mangersnes leder et Sogndal-lag som ligger på 13. plass. Laget fra saftbygda er to poeng unna direkte nedrykk. Foto: Digitalsport

Søndagens kamp på Fredrikstad stadion kan sende enten Fredrikstad eller Sogndal lenger ned i sumpa, men hverken FFK-trener Trond Amundsen eller Sogndal-sjef Tom Mangersnes vil gå med på at oppgjøret kan avgjøre nedrykksstriden.

- Vi må ikke være stresset og tro at alt handler om denne kampen. Det er åtte serierunder igjen etter dette, så møtet i Fredrikstad er ingen cupfinale, VM-finale eller nedrykksfinale. Det er en kamp vi har veldig lyst til å vinne, sier Mangersnes til Sogndals nettsider.

Sloss for å overleve

Likevel er det ingen tvil om at kampen vil påvirke høstsesongen til lagene sterkt. Lillestrøm, som ligger på 12. plass, har en luke på fire poeng ned til Sogndal og seks poeng til Fredrikstad - selv om østfoldingene slo kanarifuglene på Åråsen forrige serierunde.

Skulle ett av lagene reise fra stadion med null poeng, kan sesongavslutningen bli vanskelig.

Artikkelen fortsetter under bildet.

SEIER: Fredrikstad-trener Trond Amundsen snakker med pressen etter møtet med Lillestrøm på Åråsen før landslagspausen. Kampen endte 2-1 til Fredrikstad. Foto: NTB Scanpix


- Det er to lag som sloss for å overleve. Samtidig har vi kvaliteter til å vinne kampen, og går for tre poeng, sier Amundsen til Fredriksstad Blad.

- Mot Lillestrøm var det et helt annet kampbilde. Da ble vi i stor grad spilt lave. Det kommer vi også til å bli til tider på søndag, men i større perioder kommer vi til å spille mot etablert forsvar. Da må vi ha stort tempo i spillet vårt, men samtidig demme opp mot kontringer i mot, forklarer Amundsen videre.

Toppkamp på Lerkendal

I den andre enden av tabellen er det Rosenborg og Vålerenga som møtes på Lerkendal. Hjemmelaget er fire poeng bak Molde og serieleder Strømsgodset, men kan med seier klatre helt opp i ryggen på de to lagene.

VGLIVE: Rosenborg - Vålerenga fra klokken 19

I Rosenborg er det dog usikkerhet rundt stopperne Stefan Strandberg og Per Verner Rønning.

Trener Jan Jönsson er usikker på om de spiller mot Vålerenga.

- Jeg håper begge er tilgjengelige, men vi får se det an, sier Jönsson til Adressa.no.

Søndagens kamper i eliteserien:

Klokken 18:

* Fredrikstad - Sogndal
* Sandnes Ulf - Brann
* Hønefoss - Viking
* Odd Grenland - Stabæk

Klokken 19:

* Rosenborg - Vålerenga

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder