KEAN PÅ UNG NORDMANN: Nicolay Schrøder skal til Ipswich, her flankert av manager Roy Keane, søster Camilla Schrøder og mor Line Hammer. Foto: Privat
KEAN PÅ UNG NORDMANN: Nicolay Schrøder skal til Ipswich, her flankert av manager Roy Keane, søster Camilla Schrøder og mor Line Hammer. Foto: Privat

Roy Keane henter norsk 16-åring

FOTBALL

(VG Nett) Nicolay Schrøder (16) forlater 2. divisjonsklubben Frigg og får United-legenden Roy Keane som sjef.

Publisert: Oppdatert: 04.05.10 19:32

Lørdag signerte midtstopperen en toårig ungdomskontrakt med Ipswich.

- Drømmen min har alltid vært å bli en fotballspiller i England, og da jeg fikk denne sjansen kunne jeg ikke si nei, sier Schrøder til VG Nett.

Den engelske Championship-klubben så den da 14 år gamle stopperen i en turnering for Skeid for to år siden. Siden har han imponert på prøvespill, samt fortsatt fremgangen for Frigg.

- Opplegget virker bra, og det blir mye fotball. Videregående studier satser jeg på å klare å ta litt av på nettet, forteller 16-åringen.

Den tidligere Manchester United-kapteinen Roy Keane har ledet Championship-klubben Ipswich siden han sluttet i Sunderland i 2008. Keane vant Premier League syv ganger som spiller.

- Jeg husker ham som en veldig god spiller, og har hilst på ham. Utenom det har jeg ikke pratet så mye med ham ennå, sier Schrøder.

Brocken har troen
I fjor ble han tidenes yngste Frigg-spiller til å spille på A-laget, 15 år og noen måneder gammel.

- Han har fått en en stor sjanse. Han må finne ut hvordan det blir med skolegang og livet der borte, men alt virker bra, sier sportsdirektør i Frigg, David Brocken, til VG Nett.

Den tidligere Vålerenga-backen mener 16-åringen kan nå langt.

- Det er synd for oss at vi mister en talentfull spiller, men vi kan aldri gi ham de mulighetene som Ipswich kan. Og uansett hvordan det går for ham der borte, får han med seg en stor bagasje hjem, sier Brocken.

Brocken forklarer at første gang han så Schrøder var han 15 år og var på A-lagstrening.

- Jeg trodde ikke på det da jeg fikk høre at han bare var 15 år. Han er veldig moden, og fysisk har han store fordeler. Fart og stabilitet er blant tingene han kan jobbe med, sier Brocken.

VG Nett-leser:- Keane kan si hva han vilDiskuter Ipswich og Keane her!

Ingen gullgruve for Frigg
Ifølge Friggs hjemmeside skal både Manchester City og Tottenham ha vært linket til unggutten før Ipswich fikk signaturen.

- To store klubber i Premier League var interessert i ham. Vi ville gjerne se ham på prøvespill, og han imponerte. Han er høy, sterk og vet når man skal spille ballen og når man skal klarere, sier spillerutvikler Malcom Moore til Twtd.

Frigg har forhandlet seg frem til en avtale som gir betaling den dagen Schrøder eventuelt lykkes som proff i Ipswich, samt en avtale nå som også inkluderer mulig lån av treningsbane i England.

PS! Vemund Brekke Skard, som nå er tilbake i Brumunddal, spilte tre kamper for Ipswich i 2006.