Semifinaleklare Norge tapte gruppeseieren på overtid

Er sikret EM-bronse - møter enten Nederland eller Spania i semifinalen

Skullerud: - Det var litt vondt

TEL AVIV/OSLO (Norge U21-Italia U21 1-1) Norge hadde gruppeseieren i lomma mot Italia, men en overtidsscoring tok fra Tor Ole Skulleruds menn seieren i gruppen.

ARTIKKELEN ER OVER SEKS ÅR GAMMEL

Begge lagene gjorde mange bytter fra de to første oppgjørene. Tor Ole Skullerud valgte å bytte ut hele ni spillere før dagens kamp, mens Italia byttet ut syv spillere.

Italia var semifinaleklare allerede før dagens kamp, mens mye måtte gå galt for at Norge ikke skulle nå en semifinale. Det bar også kveldens kamp preg av.

I kampens siste ordinære spilleminutt sendte Stefan Strandberg Norge i ledelsen fra straffemerket, etter at han selv ble holdt inne i boksen.

Dermed var Norge på vei mot gruppeseier, men Italia slo tilbake, og scoret nesten fire minutter på overtid. Dermed stjal italierne tilbake gruppeseieren.

VG DIREKTE: Følg vår EM-studio her
VGTV: Studio oppsummerer kampen

- Det var litt vondt på slutten. Vi trodde vi hadde gruppeseieren, men sånt skjer i fotballen. Det var veldig mye annet vi kunne gjort bedre i dag, enn situasjonen der Italia scorer, sa trener Tor Ole Skullerud i et intervju vist på TV 2 etter kampen.

- Vi var heldige som fikk 1-0, og Italia fortjente i alle fall ett poeng. Det er litt tungt nå, men vi kan ikke være bitre, vi er ubeseiret i gruppespillet og klare for semifinale, fortsatte han.

Da Skullerud møtte VG noen minutter senere hadde skuffelsen lagt seg.

- Vi er videre til en semifinale. Jeg er veldig glad for den prioriteringen vi gjorde. Nå har vi friske bein til en semifinale. Nå har vi noen dager til å hente energi, så får vi et veldig sterkt norsk lag til semifinalen.

Heller ikke toppfotballsjef Nils Johan Semb var skuffet etter at gruppeseieren røk på overtid.

- Det var en bra prestasjon og et godt resultat. Vi kunne vunnet, men slapp inn et billig mål på slutten, sier han til VG.

Slurvete

Norge startet best på primitive og intime Bloomfield Stadium i bydelen Jaffa i Tel Aviv - uten å skape de helt store målsjansene.

Kampens første målsjanse fikk Italias kaptein og midtstopper Luca Caldirola, men Arild Østbø reddet headingen.

Italia var alt i alt det beste laget i en slurvete første omgang.

Den store underholdningen uteble også i den andre omgangen. Men Mattia Destro fikk en kjempemulighet da han lurte den norske offsidefella, men ble presset utover i banen av Østbø og klarte ikke sette ballen i nettet.

Norge og Vegar Eggen Hedenstad var nære da backen banket et frispark i tverrliggeren, men alt tydet på at kampen kom til å ebbe ut uten scoringer.

SCORET: Her jubler Stefan Strandberg, Valon Berisha og Yann-Erik De Lanley etter at førstnevnte sendte Norge i ledelsen. Foto: Bjørn S. Delebekk, VG

Så fikk Norge frispark ute på høyrekanten. Inne i feltet ble Stefan Strandberg dratt i bakken, og dommeren pekte på straffemerket.

Midtstopperen tok selv ansvaret fra 11 meter, og satte ballen i nettet. Da var det spilt 90 minutter, og Norge var på vei mot gruppeseier.

Men langt ut i overtiden rotet Norge det til i eget forsvar, og innbytter Andrea Bertolacci stanget inn 1-1.

- Det skjedde mye på slutten der. Vi fikk en straffe jeg synes er klar, også scorer de et drittmål. Det er sånt som kan skje. alt i alt skal vi være fornøyde med 1-1, sier Strandberg til VG.

Han forteller at det ikke var bestemt hvem som skulle ta straffesparket.

- Jeg følte det var mitt ansvar som kaptein å gå frem. Jeg var sikker på å score.

Dermed stakk Italia av med gruppeseieren, men Norge er likevel klare for semifinale i EM. Det betyr at Norge uansett er sikret en EM-bronse, ettersom det ikke spilles bronsefinale.

- To veldig, veldig gode lag

Onsdag gjør Nederland og Spania opp om hvem som blir Norges semifinalemotstander.

- Jeg er ikke så opptatt av hvem vi møter. Det er to veldig, veldig gode lag, sier Skullerud.

Likevel er han fortsatt sterk i troen.

- Jeg tror på gutta mine, og er stolt over at vi har gått ubeseiret igjennom gruppespillet.

- Både Spania og Nederland ønsker å møte Norge, og kommer til å bruke mye energi for å vinne gruppe, spår toppfotballsjef Nils Johan Semb til VG.

- Det er vanskelig å velge, jeg tror ikke det blir avgjørende, sier Skullerud.

Heller ikke Joshua King bryr seg om hvem vi møter.

- De er bedre enn lagene vi har møtt til nå. Nederland ser kanskje hakket sterkere ut, men for meg er det samme hvem vi møter. Jeg har sagt fra dag en at vi kan gå hele veien. Vi har ikke noe å tape, sier King til VG.

PS! Israel slo England 1-0 i den andre kampen i Norges gruppe, og ble dermed gruppetreer.

VG Nett kommer tilbake med mer.

VANT GRUPPEN: Her jubler de italienske spillerne for overtidsscoringen, som sikret de gruppeseieren. Foto: Bjørn S. Delebekk, VG

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder