Senket Stabæk med to nye scoringer

Fem mål på fire seriekamper

DOMINERTE: Ulrik Flo scorer 1-0-målet mot Stabæk i dag. Foto: NTB Scanpix

Nyfunnet selvtillit gjør susen for Ulrik Flo

FOSSHAUGANE CAMPUS (VG Nett) (Sogndal - Stabæk 3-1) I fjor scoret han ett seriemål. Så langt i år har Ulrik Flo (23) seks.

  • Endre Romøren

Artikkelen er over syv år gammel

- Jeg har senket skuldrene og stresser ikke slik jeg gjorde tidligere. Selvtilliten er bedre, og jeg føler meg trygg i rollen min, sier Flo til VG Nett etter to scoringer i 3-1 seieren over Stabæk søndag

Mot Stabæk søndag var det to nye i det viktige møtet i kampen mot nedrykk. Flo sendte Sogndal foran i kampens femte minutt, med sin femte scoring for sesongen. Stéphane Diarra Badji avsluttet fra 20 meter, inne i feltet sto stryningen parat og sendte ballen i mål bak Mande Sayouba.

VG LIVE: Vi fulgte kampen minutt for minutt.

Nummer to kom åtte minutter etter pause, og var av den sorten også onkel Tore André Flo (39) ville vært stolt av. Flo fikk ballen av Badji på 20 meter, vippet kulen over foten på ein Stabæk-forsvarer og dunket 2-1 i nettet på halvspretten fra 16 meter.

- Jeg så at stopperen deres ruset, og så mitt snitt til å vippe ballen forbi han. Deretter var det bare å kline til, og det var en herlig følelse å se ballen suse inn i hjørnet, sier Flo til VG Nett.

Brochmann avgjorde

Sogndal fikk blod på tann etter dette, og avgjorde kampen ti minutter senere, da Tonny Brochmann roet nervene til hjemmefansen på Fosshaugane. Dansken driblet seg kaldt fri inne i 16-meteren, og trillet inn 3-1 ved lengste stolpe.

- Jeg er utrolig glad for at ballen gikk i mål. Viss ikke ville lagkameratene mine trolig slått meg i hjel, da Ulrik (Flo) sto helt alene på blank kasse. Men det var en fin scoring, sier Brochmann til VG Nett.

Stabæk sin utligning kom kvarteret ut i kampen, da Mads Stokkelien scoret sitt første seriemål for Stabæk etter overgangen fra Start i vinter.

Hjemmelaget klarte ikke å klarere en corner fra Vegar Eggen Hedenstad, til slutt landet ballen hos Stokkelien som uten nåde banket inn 1-1 fra kort hold.

Sjansesløseri

Sogndal åpnet møtet mellom nedrykkskanditatene offensivt, og kunne tatt ledelsen allerede etter 37 sekunder, da dagens debutant frå start, Stian Dyngeland, blåste ballen over fra 14 meter.

Før ti minutt var passert burde samme mann doblet de hvitkledde sin ledelse til 2-0, da en perfekt ball fra Eirik Skaasheim sendte han alene i gjennom med Sayouba. Men bergenseren stresset i avslutningsøyeblikket, og satte ballen over.

Også høyreback Skaasheim fikk en god sjanse til nettsus i det omgangen var litt over halvspilt, men heller ikke han klarte å presse ballen under tverrliggeren fra 16-meteren etter Sayoubas halvklarering.

Resten av omgangen skjedde det lite, før Sogndal og Ulrik Flo fikk i gang turboen igjen etter pause.

- Stabæk var offensive, noe vi klarte å straffe dem for. Vi utnyttet rommene godt, og varierte mellom gjennombrudd i midten og innlegg fra kant. De var vanskelig å lese oss i dag, oppsummerer Flo.

Pusterom

Seieren var laget fra saftbygdas første på ni kamper.
- Det er «skjønt» å få tre poeng igjen. Eliteserien er veldig jevn, der avstanden til Europa-kvalifisering og 1. divisjon er den samme. Derfor er det viktig at vi vinner en fotballkamp igjen, sier Sogndal-trener Jonas Olsson til VG Nett.

Sogndal klatret dermed til 10. plass, mens Stabæk fremdeles er akterutseilt i bunn av tabellen.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder